Görüş Bildir
Haberler
CHP'den 2 İlde Seçim Sonuçlarına İtiraz

CHP'den 2 İlde Seçim Sonuçlarına İtiraz

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'den 2 ilde sonuçlara itiraz geldi. Kahramanmaraş İl Başkanlığı bütün ilçelerdeki sonuçlara itiraz ederken, Malatya İl Başkanlığı da Battalgazi'de 3, Yeşilyurt ve Doğanşehir'de de birer sandıkta sonuçlara itirazda bulundu.

'Şaibeye açık her sandığa itiraz ettik'

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, haklı gerekçelerinin bulunduğunu belirterek, İlçe Seçim kurullarına başvurarak 11 ilçenin seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. Şengül, gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'na kadar gideceklerini ifade ederek, şunları söyledi: 'Tüm ilçelerde seçim sonuçlara itiraz ettik. İtirazla ilgili gerekçelerimiz de var, tüm sandıklarda var. Bir kez dahaTürkiye'de adaletin doğru tecelli etmesini arzuladığımız bir noktadayız. Ama biliyoruz ki, ilçe seçim kurullarının yapısı daha çok siyasi olduğundan dolayı az önce aldığım bir habere göre de bazı ilçelerde çoğunluk kararıyla ret edilmiş. Bu da beklenen bir karadı. Ama biz bu noktadaki mücadelemizi devam edeceğiz. İl Seçim Kurullarına başvuracağız, olmadı Yüksek Seçim Kurulu'na kadar götüreceğiz. Çünkü ortada bir matematik var. MHP'den bir önceki seçimde kaybedilen oyları, yine HDP'nin 7 Haziran'da aldığı halde kaybettiği oyları, diğer partilerin oylarını bir partiye yığınak yaptığınız zaman yine 441 gibi bir rakam bulunmuyor. Bu anlamda şaibeye açık her sandığa itirazımızı yaptık. Sonuçları da takip ediyoruz.'

Malatya'da 5 sandığa itiraz

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe başkanlıklarının tüm sandıklardaki seçim tutanaklarını aldığını belirtti. Seçim süresince tüm sandıklara hakim olduklarını dile getiren Kiraz, 'Oy kullananların içi rahat olsun. Karşılaştırdığımız sonuçlarda sıkıntı olduğunu gördüğümüz sandıklara başvuruda bulunduk' dedi. 

Kiraz, Battalgazi ilçesinde 3, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerinde de birer sandık için ilçe seçim kurullarına itiraz başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
8
7
6
2
2
0