Görüş Bildir
Haberler
CHP'de Aylin Nazlıaka Depremi

CHP'de Aylin Nazlıaka Depremi

FreiGeist
03.02.2016 - 15:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, uzun süredir devam eden Atatürk posterini indirme tartışmasında Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilmesinin Parti Meclisi'ne sunulacağını söyledi. Konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında Atatürk’ün portresinin 'çöpe atılması' gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını vurgulayan Nazlıaka 'Yaşananlar ile oluşan algı arasında orantısız bir fark oluşmuştur. Bu fark partimizi yıpratan bir algı operasyonuna dönüşmüştür' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısından çıkan kararları açıkladı. Böke, en çok merak edilen konuda da MYK kararını duyurdu. CHP'de Atatürk posterini indiren milletvekiline ilişkin görev verilen kurulun raporunu tamamladığını söyleyen Böke, MYK'nın ' Aylin Nazlıaka'nın tedbirli ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilmesine karar verdiğini' söyledi. 

Böke söz konusu kararın Parti Meclisi'ne sunulacağını ve buradan çıkacak kararla uygulanacağını söyledi. Böke konuya dair soruları ihsas-ı rey olacağı gerekçesiyle yanıtlamadı.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre PM'nin pazar günü olağanüstü toplanacağına ilişkin kulis bilgisi var. 

PM’den, MYK’nın görüşünün aksine bir görüş de çıkabilir.

Aylin Nazlıaka: 'Süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değil'

Aylin Nazlıaka: 'Süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değil'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’deki tartışma yaratan olay Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Meclis kulisinde milletvekillerine bu olayı anlatması sonrası patlak verdi. 

Nazlıaka 'Atatürk’ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP’li Milletvekili indirdi' deyince ortalık karıştı. 

Nazlıaka aynı açıklamayı bir kez de Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar'a yaptı. 

Nazlıaka’dan sonra CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce de olayı doğruladı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Ben lider olsam, bu skandalı 15 dakikada ortaya çıkarırım” dedi. Olayların büyümesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu olayın araştırılması için komisyon kurulması kararını verdi.

Odatv.com ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marlboro Light

bu saatten sonra Aylin hanımın yapacağı tek şey, resmi indiren vekili bir basın toplantısında açıklamak, yoksa ihale onun üstüne kalacak, Cumhuriyet'i kuran ... Devamını Gör

kartacali

Hiç kimse atatürkün partisinde atatürkün resmini çöpe atamaz , atanları kimse koruyamaz !!!! korumaya çalışanda bu işi yapanda partiden derhal atılmalıdır...... Devamını Gör

supertan

akp yeşil kapitalist-neo liberal, chp eski halkçı neo liberal, hdpyi zaten partiden saymıyorum silahlı terör örgütü, mhp nin başında devlet bahçeli gerçeği, ... Devamını Gör