Görüş Bildir
Haberler
CHP'de 'Atatürk Resmi' Polemiği Sürüyor: 'İddia Asılsız'

CHP'de 'Atatürk Resmi' Polemiği Sürüyor: 'İddia Asılsız'

Onedio Medya
08.02.2016 - 14:32

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın TBMM'deki odasından Atatürk'ün resmini indiren kişi olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ismini verdiği iddia edilen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 'Aylin Nazlıaka'nın TBMM'deki çalışma odamda 2 dakikalık bulunduğuna ilişkin bilgi, belge ve fotoğrafları Parti Meclisi'yle paylaştım. Böyle bir olayın yaşanmadığını tespit ettiler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM'de Atatürk resminin indirildiği iddialarını gündeme getiren Aylin Nazlıaka'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Necati Yılmaz ismini verdiğinin ileri sürülmesinin ardından Yılmaz, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. 

CHP'li Yılmaz, 'Bu olayın benimle ilişkilendirilmek istendiğini öğrendiğim 29 Ocak'tan itibaren partimizin yetkili organlarıyla görüşmeleri sürdürdüm. Parti Meclisi'nde yaklaşık bir haftalık sürede temin ettiğim Aylin Nazlıaka'nın TBMM'deki çalışma odama sadece birkaç kez geldiği ve sadece 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin belge ve bilgileri paylaştım. PM bu olayın kesinlikle yaşanmadığına asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiş ve kamuoyuna resmi açıklamasını yapmıştır. 

100 yılın en büyük devrimcisi olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü görürüm. Bu konuyla ilgili savunma yapmayı kendime zül görürüm. Kendimi inkar sayarım' diye konuştu.

"Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır"

"Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır"

CHP Milletvekili Yılmaz, gazetecilerin, 'Bu olayın başka bir vekille yaşandığı ancak sizin isminizin verildiği iddia ediliyor. Aylin Nazlıaka neden sizin isminizi verdi?' sorusunu şöyle yanıtladı: 'Benim bu olayla ilişkilendirilmemi bir haftada öğrendim. Ondan önce benim yaşadığım sıkıntıları başka arkadaşlarımız yaşadı ve tükendi. Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Parti Meclisimiz bütün görüşmeleri yaptı. 2 dakikalık benim odamda bulunduğuna ilişkin bilgi, belge ve fotoğrafları verdim. Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır. Böyle bir şey yaşanmamıştır. Odama gelen ziyaretçilerin fotoğraflarını sosyal medyadan indirdim ve Parti Meclisi'yle paylaştım. O fotoğraflardaki resimlerde Atatürk yerli yerinde duruyordu her zamanki. Parti Meclisi bütün delillere vakıf ve böyle bir olayın yaşanmadığını tespit etti. Neden benim adımın verildiğini sizler gibi merak ediyorum arkadaşlar.' 

Nursima KESKİN/ANKARA/DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

bence chp'liler bu olaylara kayıtsız kalmamalı..binlerce kişi meydanlara çıkıp atatürk silüeti oluşturmalı ve tepkisini ortaya koymalı..bizde helikopterden y... Devamını Gör

itsasin

memleket savaşa gidiyor bunlar atatürkün fotoğrafında.beni anlayın yeter demiş adamın partisindeki salak muhabbete bak.