Görüş Bildir
Haberler
Cezaevinden Konuşan Cihan Kolivar: 'Silivri Soğuk Diyorlar, Ama Hiç Soğuk Değil'

Cezaevinden Konuşan Cihan Kolivar: 'Silivri Soğuk Diyorlar, Ama Hiç Soğuk Değil'

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” ifadeleri üzerine tutuklanmıştı. Cezaevinden konuşan Cihan Kolivar, 'Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem'

'Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem'

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Habertürk’te bir programa katıldı. Geçen ağustos ayında 210 gram ekmeğin 2,5 liraya satıldığını anlatan Kolivar, “Madem ekmeği doğal gıda maddesi sayıyorsunuz, ki ben öyle saymıyorum. Ben öyle saymıyorum, ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” demesi üzerine sözü sunucu tarafından kesildi. 

Yayının ardından hedef olan Kolivar, ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlaması ile gözaltına alındı. Kolivar, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandı ve Silivri Cezaevine konuldu.

‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınıp “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ile avukat Tugay Bek, Silivri Cezaevinde görüştü. 

Kolivar’ın “Ben Karadenizli bir Türk’üm, kendi milletimle gurur duyarım. Ama ben insanı severim, insanları milletlerine göre de ayırt etmem. Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem” dediğini anlatan Bek, “Televizyondaki açıklamayı incelemediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tweet bulup bunu ‘cumhurbaşkanına hakaret’e çevirdiler. Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Beni neye göre yargılıyorlar, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi?” ifadelerini kullandı.

'Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor'

'Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor'

Kolivar’ın sağlık sorunları olduğunu da paylaşan Bek, “12 defa anjiyo olmuş, bypass ameliyatı olmuş. Şaker hastası. 3 gündür insülin kullanamıyormuş. Bugün verileceği söylenmiş ancak henüz verilmemişti biz görüştüğümüzde” dedi.

Kolivar’ın kendisine söylediği son sözleri aktaran Bek, “Diyor ki ‘benim üzerimden gündem değiştiklerini düşünüyorum. Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
12
9
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Yanına yancı arama çalışması. Geliyoruz Başkan seni yalnız bırakacak değiliz

Smg Yzgld

Doğal faturalarını ödeyebilmek için kredi çekecektim çekmesem mi? Korkuyorum ya merkezi ısıtma var, apartman sakinleri zengin yakacağız diyorlar. Her ay bir ... Devamını Gör