Görüş Bildir
Haberler
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar Tutuklandı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar Tutuklandı

İstanbul Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Hakkında 'Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" sözleri nedeniyle gözaltına alınmıştı

"Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" sözleri nedeniyle gözaltına alınmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Kolivar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderildi. Sorgulandığı nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Cihan Kolivar'ın tutuklanmasına karar verildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklandı

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklandı

Kararda, Kolivar'ın delillerin henüz toplanmamış olması, mevcut delil durumu, atılı suçun niteliği ve öngörülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanmasına hükmedildiği belirtildi.

Avukatı Bilge Çiftçi ile oğlu Kerem Kolivar açıklama yaptı

Avukatı Bilge Çiftçi ile oğlu Kerem Kolivar açıklama yaptı

Kararın ardından Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi ile oğlu Kerem Kolivar, İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Çiftçi, müvekkilinin 'Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçundan dün gözaltına alındığını ve bugün savcılık huzurunda ifade verdiğini söyledi. Müvekkilinin geçmiş tarihli Tweetleri sebebiyle dosyasına 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini ve tutuklandığını aktaran Çiftçi, 'Tweetlerdeki sözler itibarıyla doğrudan bir kişiye yönelim yok. Genel cümleler kurulu ama ne yazık ki 'Cumhurbaşkanına hakaret' yorumuyla dosyaya intikali gerçekleştirildi ve sevk maddesi olarak da dosyaya bu konu edildi. Tabii ki suçlamaları kabul etmiyoruz. Hakaret ve aşağılama söz konusu değildir. İtirazlarımızı yapacağız.' dedi.

Televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınmıştı

Televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınmıştı

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
99
23
19
10
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paranoid

beyaz ekmek insanı aptallaştırır ve beyaz ekmek fakir gelişmemiş toplumların yiyeceğidir. adam o kadar doğru laf etmiş ki beyaz ekmeğe bile muhtaç ettirilen ... Devamını Gör

Hukumeti eleştirdi diye tutuklanması saçma. Ama başkanı olduğu bir federasyonun da ekmek sayesinde ekmek yiyen üyelerine çok büyük bir hakarettir. Zaten linc... Devamını Gör

gokhan aslan

doğru söyleyeni dokuz köyden kovmazlar hemen hapse atarlar

Tutuklanması söylediklerini doğru çıkartıyor.

O kadar güzel bir vurgu yapmışsin ki altın harflerle yazılsın cinsinden.