Görüş Bildir
Haberler
Casper VIA V6 İncelemesi

Casper VIA V6 İncelemesi

Ömercan Çelikler
02.06.2015 - 22:35 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 11:27

Casper VIA V6 İncelemesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnceleme

Her geçen gün 1000 TL sınırının altındaki rekabetin daha da kızıştığı günlerde bu sefer 1991 yılında kurulmuş yerli bir marka olan Casper’ın VIA V6 modelini inceliyoruz. Geçtiğimiz aylarda yine VIA serisinin üyesi olan V5’i incelemiştik ve çok beğenmiştik. V6 ise bu orta fiyat segmentinde tasarımı ile ön plana çıkıyor diyebiliriz. Bu incelememize tasarım ile başlamak doğru olacaktır.

Tasarım

Casper Via V6 oldukça ince ve hafif bir telefon. Sadece 119 gram ağırlığında ve 7.5 mm inceliğinde olan V6’yı kutudan çıkarttığınız zaman fiyatına oranla daha kaliteli bir telefon tuttuğunuzu hissediyorsunuz. Telefonun arka kapağında Samsung’un Note serilerinde görmeye alıştığımız deri görünümlü kaplama bulunuyor. Bu arka kapağı tırnak veya anahtar ile çizmek pek mümkün değil. Cihazın uzun kenarlarında metal malzeme, kısa kenarlarında ise plastik malzeme kullanılmış. Ön tarafta bulunan 5 inçlik ekranın alt ve üst taraflarında çerçeve ise tasarımın en büyük handikapı denebilir. Android’in işlem tuşlarının ekranda sanal olarak çıktığı V6’da bu çerçeveler daha iyi değerlendirilebilirdi.

Cihazın sol tarafında herhangi bir tuş bulunmuyor fakat düz bir zemine telefonu bu kenar üstüne koyduğumuz zaman telefon dik bir şekilde duramıyor. Bunun nedeni Via V6’nın kenarları cihazın ortasına gittikçe kalınlaşıyor, buda cihazın elinize daha iyi oturmasını sağlıyor. Sağ tarafta yukarıdan aşağıya ses kademe tuşları ve güç tuşu bulunuyor. Güç tuşunun yerleşimini beğendik, tek elle bile kolayca telefonu uyku moduna alıp çıkartabiliyorsunuz. Üst tarafta sadece 3.5 mm’lik kulaklık girişi, alt tarafta ise micro USB ve mikrofon bulunuyor. Via V6’nın arka tarafına bakacak olursak eğer bizi ilk olarak sol köşede 13 megapiksellik kamera karşılıyor ve bu kameraya oldukça parlak ışık saçan tek tonlu flaş eşlik ediyor. Arka kapağın orta noktasının biraz üstünde Casper logosu, alt kısımda ise cihazın hoparlörü yer alıyor. Hoparlörden kısaca bahsetmek gerekirse bu fiyat segmentinde yer alan diğer telefonlardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ön tarafta ise telefonun temel bileşenlerinden olan ahize bulunuyor. Ahizenin sol tarafında Işık ve Yakınlık sensörleri, sağ tarafında ise 5 megapiksellik ön kamera bulunuyor.

Devamı inceleme.co'da!

Kaynak: http://inceleme.co/casper-via-v6-ince...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın