Görüş Bildir
Haberler
Cansel'in İntiharına İlişkin Davada Okuldaki 5 Öğretmene Beraat

etiket Cansel'in İntiharına İlişkin Davada Okuldaki 5 Öğretmene Beraat

ATKN
27.09.2016 - 16:44 Son Güncelleme: 27.09.2016 - 17:02

Kayseri'de intihara sürüklenen Cansel Buse K.'nın okulundaki 5 öğretmen, haklarında açılan davada 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ve 'kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik' suçlamalarından beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Şubat'ta Kayseri Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan Cansel Buse K., babasına ait tabanca intihar etmişti...

Cansel Buse K.'nın intiharına yol açmakla suçlanan ve tutuklanan öğretmen Bayram Ö., ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından beraat etmişti. Bayram Ö., ‘müstehcenlik’ suçundan dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmış ve yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edilmişti. 

Olayı örtbas ettiği öne sürülen okul müdürü ve bir yardımcısı adli kontrol şartı, bir müdür yardımcısı ve iki rehber öğretmen de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İdareciler açığa da alınmıştı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde okul yöneticisi ve öğretmen 5 sanık hakkındaki dava açıldı.

Bugünkü karar duruşmasında Okul Müdürü Erdal E., Müdür Yardımcıları Tevfik İ., Aysel E. ve Rehberlik öğretmenleri Kubilay C. ve Zeynep A. hazır bulundu.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Cansel Buse'nin ailesinin avukatının davaya katılım isteği, kamuya karşı işlenen suç istemiyle açılan dava nedeniyle mahkeme tarafından oy birliği ile reddedildi.

Müdür Yardımcısı: 'Cansel’in yaşadığı korku bana da sirayet etti'

Müdür Yardımcısı: 'Cansel’in yaşadığı korku bana da sirayet etti'

Müdür Yardımcısı Tevfik İ. savunmasında intihardan bir gün önce durumu öğrencisinden duyduğunu ve okul müdürüne söylediğini belirterek şunları söyledi:

'Cansel bayıldığı için revire kaldırdık. Neden bayıldığını sorduğumuzda arkadaşı Derya’nın çok ağladığı görünce, şüphelendim. Kendisine neden çok fazla ağladığını sorunca Cansel’in ileri boyutta öğretmeni ile gönül ilişkisi olduğunu söyledi. Bunun üzerine revirde yatan Cansel’in yanına gittim. Cansel babasının polis olduğunu duyulması halinde kendini ve Bayram Ö.’yü öldürebileceğini belirtti. Cansel’in yaşadığı korku bana da sirayet etti, bundan dolayı bildirme konusunda tereddüt yaşasam da okul müdürüne öğrencinin adı vererek, öğretmenin ise adını vermeden öğretmen öğrenci arasında gönül ilişkisi olabileceğini söyledim. Bunu üzerine okul müdürü oluşturduğu komisyon ile araştırma yaptı.'

Cansel'in babasından tehdit iddiası

Cansel’in ölümünden sonra taziye için gittikleri evde Cansel’in babası Mustafa K.'nın kendisine isminin de geçtiği bir tweet gösterdiği söyleyen Tevfik İ., 'Öğrencinin babası bana 'Bu ilişkiyi bilseydim o hocanın beynini okul bahçesinde mermi ile doldururdum. Sizinle de orman kanunlarına göre görüşeceğiz' dedi. Bu da bende korku oluşturdu' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme 5 sanık hakkında beraat kararı verdi, Cansel Buse'nin ailesinin avukatı karara itiraz edecek

Mahkeme 5 sanık hakkında beraat kararı verdi, Cansel Buse'nin ailesinin avukatı karara itiraz edecek

Yaşanan olayla ilgili mahkemede savunma yapan Müdür ve Müdür yardımcıları ise yaptığı savunmada Okulu Müdürü Yardımcısı Tevfik İ.'nin konuyu okulu müdürü Erdal E.'ye anlatmasından sonra oluşturulan komisyonla Cansel’le revirde konuşulduğunu, Cansel’in öğretmen Bayram Ö. ile aralarındaki gönül ilişkisi hakkında hiçbir şey söylemediğini, ailevi sorunlarının olduğunu, sınav stresi yaşadığını bununla ilgili bayıldığını belirttiklerini ifade etti.

Revirde yaşanan görüşme sonrası Cansel’in imzasının alındığı bir tutanak tutulduğunu belirten öğretmenler, acı olayı ise bir gün sonra duyduklarını belirtti. Okul Müdürü Erdal E., yaşanan olayla ilgili Cansel’in hayatını kaybetmesinden bir gün sonra Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğu söyledi. 

İntihar eden Cansel’in sınıf arkadaşları Derya E. ve Seher Ç. de mahkeme de tanık olarak dinlendi. 

Mahkeme heyeti, okul yöneticisi ve öğretmen 5 sanık hakkında beraat kararı verdi. İntihar eden öğrenci Cansel Buse Kınalı’nın ailesinin avukatı karara itiraz edeceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
95
37
8
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Onur Tunç

orman kanunlarına zorlayan adalet sistemi. çocuğunun ölümünden sorumlu insanlar serbestçe dolaşacak olan kıza olacak dimi? yok öyle dünya. adalet işlemiyorsa... Devamını Gör

bayan kahkaha

oruspu çocukları

fafatara

'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ve 'kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik' suçlamalarından beraat etti. Demek ki yukarda ki iki unsur suç değil ,... Devamını Gör