Görüş Bildir
Haberler
Cansel'in İntiharına Yol Açan Öğretmene 'İstismar'dan Beraat ve Tahliye

Cansel'in İntiharına Yol Açan Öğretmene 'İstismar'dan Beraat ve Tahliye

Batuhan
12.04.2016 - 17:35

Kayseri’de lise öğrencisi Cansel K.’nın intiharına yol açmakla suçlanan öğretmen Bayram Ö., ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından beraat ederken, ‘müstehcenlik’ suçundan dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Tahliye edilen öğretmen, Yargıtay cezasını onarsa yeniden tutuklanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cansel K.’nın arkadaşları, Bayram Ö.’nün cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüş, ancak bu yönde delil olmadığı için şüpheli ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’den tutuklanmıştı.

İddianamede ise Bayram Ö.’ye ‘cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma’, ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamaları yöneltilmişti.

‘Medyada yer alan haberler iddianameyi etkiledi’

‘Medyada yer alan haberler iddianameyi etkiledi’

Sanık avukatı Selim Baz ise medyada yer alan haberler ve Cansel K.’nın arkadaşlarının ifadelerinin iddianamenin hazırlanma sürecini etkilediğini iddia etti. Baz şöyle konuştu: “Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi etkilendi. Bakan düzeyindeki insanlar bile. Olay çarpıtıldı. Medyanın bu baskısından dolayı iddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206’dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır.”

Baba: Burada alacağın cezanın önemi yok, senin cezan belli

Baba: Burada alacağın cezanın önemi yok, senin cezan belli
İçeriğin Devamı Aşağıda

Baba Mustafa K. ise duruşmaya verilen ara esnasında tutuklu sanık Bayram Ö.’ye dönerek şunları söyledi:“Boşuna timsah gözyaşı dökme. Burada alacağın cezanın hükmü yok. Zorbalık nasıl yapılıyormuş tüm millet görecek. Ablana selam söyle, yazılan senaryoyu burada çok güzel okudu. Ben de senin için bir senaryo yazdım. Sen de onu okuyacaksın. Senin cezan verildi koçum. Buradaki cezanın hiçbir önemi yok. Senin cezan belli. Ceza gününün gelmesini bekle.”

Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi

Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi

Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı‘nitelikli cinsel istismar, basit cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından beraat ettirdi. Dava, 17 yaşındaki Cansel K.’nın ‘rızasıyla ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği’ belirtilerek düşürüldü.

Sanık, ‘cinsel içerikli fotoğraf gönderme’ suçlamasından bir yıl hapis cezasına çaptırıldı. Ceza 10 aya indirilirken, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bayram Ö., ‘cinsel organını gösteren fotoğraf çekme’ suçlamasından ise beş yıl ve 600 gün adli para cezası kararı aldı. Ceza dört yıl iki aya indirildi.

Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Duruşma çıkışında ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu, karardan memnun olmadıklarını ve temyize gideceklerini belirtti.

Baba: Hukuk fiyaskosu

Baba: Hukuk fiyaskosu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çıkışta kararla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cansel Buse’nin babası Mustafa K., kararı doğru bulmadığını belirterek,”Hukuk fiyaskosu. Bundan sonra kimsenin çocuğunun okulda can güvenliği olduğuna inanmıyorum. Bu kadarını beklemiyordum” dedi.

Baba Mustafa K., duruşmaya karar için ara verildiği sırada öğretmene yönelik sözlerinin tehdit içerip içermediğini soran bir gazeteciye, ”İsteyen istediği gibi anlasın’‘ karşılığını verdi.

İmza kampanyası devam ediyor

İmza kampanyası devam ediyor

Ayrıca olayın hemen ardından sosyal medyada başlatılan imza kampanyası bugün yaşanan gelişmelere üzerine tekrar güncellenerek imza toplanmaya devam ediyor. change.org platformunda başlatılan kampanyaya 17.53 itibariyle yaklaşık 230 bin kişi destek verdi.

Siz de kampanyaya destek olmak istiyorsanız tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
62
45
13
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Aygün

Ülkenin (yöneteninden,öğretmenine,hakiminden,savcısına) hepsi sapkın oğlu sapkın.Bu yolda daha kaç Özgecanımızı kaç Canselimizi daha kaybedicez.Allah belanız... Devamını Gör

Dilan Unutmaz

Olaya ne kadar bağnazca bakıyorsunuz. Birazcık araştırın neymiş ne değilmiş anlayın be. Adam tecavüzcü değil. Kızın evet rızası var. Neden bu kadar masum ila... Devamını Gör

Dilan Unutmaz

Tecavüz yok arkadaşlar. Namussuz bir öğretmen (!) ve genç yaşta büyük bir hata yapan, başkasının kocasıyla, bir baba ile ilişki yaşayan ölmüş bir kız var ort... Devamını Gör

Dex Dex

Hazır hapis cezasından da kurtulmuşken , bonservisi de elindeyse Ensar Vakfı bu adamı transfer etsin . Boşalan tecavüzcü kontenjanını hakkıyla doldurur . Bi... Devamını Gör