Görüş Bildir
Haberler
Cansel'in İntiharı Meclis Gündeminde: 'Olayın Üzerinin Kapatıldığı İddiası Doğru mudur?'

etiket Cansel'in İntiharı Meclis Gündeminde: 'Olayın Üzerinin Kapatıldığı İddiası Doğru mudur?'

ATKN
22.02.2016 - 11:37 Son Güncelleme: 22.02.2016 - 17:15

Henüz 18 yaşındayken canına kıydığı haberini görünce tanıdık Kayseri'deki Cansel Buse'yi. Bu haber sonrası intiharın sebebine ilişkin detaylar yavaş yavaş su üstüne çıktı. Olayın üstünün örtülmesini istemeyenler sosyal medyada #canselicinsusma diye haykırdı. Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti, okul yönetimi ise açığa alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri'de 18 yaşındaki Cansel Buse, Çarşamba akşamı polis memuru olan babasının beylik tabancasıyla kafasına ateş ederek intihar etmişti. Ailesinin silah seslerini duyması üzerine odasında yaralı bulduğu genç kız çağırılan sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis'ine kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kızın cenazesi otopsisinin ardından Nevşehir'de defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

'İki arkadaşına ve müdür yardımcısına anlattı'

Evrensel'den Ezgi Görgü'nün haberine göre Cansel Buse'nin okul arkadaşları, okulda öğretmenlerine karşı güvenlerinin azaldığını belirterek, tecavüz olayı varsa da yoksa da suçlunun öğretmeni B.Ö.’nün olduğunu dile getiriyor. Okuldan arkadaşlarına göre Cansel Buse'nin tecavüze uğradığı ve bunu önce iki arkadaşına daha sonra da müdür yardımcısına anlattığı belirtiliyor. K.’nın intihar ettiği gün, olayı ailesine bildirmesi için müdür yardımcısından gün istediğini ardından da intihar ettiği belirtiliyor.

Örtbas etmeye çalışılmış

Okulda Cansel Buse'nin ardında da bir mektup bıraktığını aktaran öğrenciler, okul idaresi ve valinin de olayı örtbas etmeye çalıştıklarını iddia etti. Öğrenciler intihardan beri okulda normal bir şekilde ders işlendiğine dikkat çekti.

İdareden velilere mesaj

İdareden velilere mesaj

18 Şubat'ta okul idaresi öğrenci velilerine 'Sayın veli 12. sınıf öğrencilerimizden biri vefat etmiş. Bu nedenle 12. sınıf öğrencilerimiz eve gönderilmiştir' kısa mesajı yolladı.

Okulun sitesindeki öğretmen kadro listesinde adının yer almadığı B Ö.'nün, okulun öğretmenler günü videosunda yer alması dikkat çekti.

Öğrencileri arkadaşları Buse’yi anmak ve konuyu şu ana kadar saklayan okul yönetimine tepki göstermek için bugün saat 17:00'de Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapacak. Öğrenciler Kayseri’deki diğer liselerdeki öğrencileri de eyleme desteğe çağırdı.

Cansel Buse’nin ailesi: 'Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş, öğretmen suçunu itiraf etmiş'

Cansel Buse’nin ailesi: 'Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş, öğretmen suçunu itiraf etmiş'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Sertaç Virancık'ın haberine göre Cansel Buse'nin ailesi, olayla ilgili şöyle konuştu: 

Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu: 'Okul yönetimi açığa alındı'

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yaptığı açıklamada, olayın adli vaka olduğunu ve savcılığa intikal ettiğini belirterek, kendilerinin soruşturma açıp, okul yönetimini açığa aldıktan sonra suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Çandıroğlu, olayla ilgili kendilerinin de bir bilgisi bulunmadığını anlatarak, “Ne olduğunu biz bilmiyoruz, adliye karar verecek. Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini açığa aldık.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü doğruladı: 'O öğretmen tutuklandı'

Milli Eğitim Müdürü doğruladı: 'O öğretmen tutuklandı'

Çandıroğlu, şöyle devam etti:

“Müessif bir olay, hiç kimsenin istemediği, hiç kimsenin istemeyeceği bir olay. Çünkü ne olup ne olmadığını biz bilmiyoruz. Adliyeye intikal etmiş bir konu. Adliye bunun ne olup ne olmadığını söyleyecek. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı ve bir tutanak altına aldı. Aynı anda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Neticede adliyeye, savcılığa intikal etmiş bir boyutu var bu işin. İdari olarak inceleme sürecini başlattık. Okul yönetimini de öğretmen ile birlikte açığa aldık. Ayrıca idarenin selameti açısından açığa aldık. O öğretmen de tutuklandı.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri Valiliği: 'Telefon kayıtlarında öğretmenin intihar eden öğrenciyle irtibatı tespit edildi'

Kayseri Valiliği: 'Telefon kayıtlarında öğretmenin intihar eden öğrenciyle irtibatı tespit edildi'

Kayseri Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, intihara neden olduğu belirtilen öğretmenin telefon kayıtlarından öğrencisiyle irtibatlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

'Kayseri ili Melikgazi ilçesindeki bir okulumuzda 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın 17.02.2016 tarihi akşamı evinde intihar ettiği bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunulmuş ve adli soruşturma ile birlikte maarif müfettişlerince idari soruşturma başlatılmıştır. Cansel B.K.'nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu 19.02.2016 tarihinde tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.'

Cansel'in intiharı Meclis gündeminde: 'Olayın üzerinin kapatıldığı iddiası doğru mudur?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cansel Buse ile ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde yer alan sorulardan bazıları şöyle:

  • Lisede okuyan 12’nci sınıf öğrencisi Cansel’in, öğretmeni B. Ö.’nün cinsel istismarına uğrayınca okul yönetimiyle durumu paylaştığı halde, okul yönetiminin olayın üzerini kapattığı iddiası doğru mudur?

  • Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel’in kendisini başından vurarak hayatını kaybetmesinde sorumluluğu bulunanlar kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

  • Dersler esnasında özellikle kız öğrencilere ‘namus’ konusunda öğütler verdiği ancak erkek öğrencilere cinsel içerikli terimler kullandığı iddiası doğru mudur? Konu ile ilgili öğrencilerin okul yönetimine şikayette bulunduğu ancak okul yönetiminin yapılan şikayetleri dikkate almayarak geçiştirdiği iddiası doğru mudur?

  • Matematik öğretmeni B. Ö.’nün siyasi görüşü sebebiyle okul yönetimi tarafından korunduğu, yaşanan olayların ve yapılan şikayetlerin göz ardı edildiği iddiası doğru mudur?

  • 15 Şubat 2016 tarihinde öğretmen B. Ö.’nün özel ders verme bahanesi ile Cansel’i bir bağ evine götürerek Cansel’e tecavüz ettiği iddiası doğru mudur?

  • Cansel’in ailesine olaydan sonra ilgili Bakanlıkça psikolojik destek sağlanmış mıdır?

  • Cansel’in Matematik öğretmeni B. Ö.’nün tecavüzünden sonra intihar ederek hayatını kaybetmesi olayına ilişkin, polis tutanaklarınasınav stresine bağlı intihar ettiği’ ifadelerinin yansıdığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, polisin bu olayın üzerini örtmeye çalışmasının gerekçesi nedir?

  • Konunun üzerinin kapatılması yönünde talimatlar verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, ilgili talimatlar kim ya da kimler tarafından verilmiştir?”

Sosyal medya '#canseliçinsusma' dedi

Sosyal medya '#canseliçinsusma' dedi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lise öğrencisi Cansel'i intihara sürükleyen sürecin basına yansıması sonrası pek çok sosyal medya kullanıcısı tepkisini dile getirmeye devam ediyor. 

Twitter'da #canseliçinsusma etiketi ile saat 15:50 itibariyle yaklaşık 440 bin tweet atıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
carnation

Hırsımı alamıyorum!!! Babaya güvenme, kardeşe güvenme, kocaya hiç güvenme, dayi-amca sakın güvenme, komşuya güvenme, öğretmenine güvenme, arkadaşına güvenme... Devamını Gör

Mahsun G.

adaletin olmadığı yerde kişiler kendi adaletini sağlamalı. Çekip öldüreceksin kafalarını keseceksin ki pislikler daha fazla cana bela olmasınlar. Nevin Yıldı... Devamını Gör

miss morpheus

geçenlerde bağdat caddesinde yaşayan bir kız tecavüze uğramıştı. hemen ailesine söylemiş adamı yakaladılar ve o kız intihar etmedi burdaki olay sadece adamın... Devamını Gör

infoguner

Bu toplum erkek çocuklarının çüklerini tüm sülalesine göstermesiyle övünen bir toplum..Bu artık kültür olmuş..Bu insanları kereste gibi yontmanız gerekiyor..... Devamını Gör

kanveşeref

Haber ile bunun alakası ne prim kasacağım diye sağdan soldan gördüğünüz alakasız şeyleri şuraya yazmayın , komik oluyor.