Görüş Bildir
Haberler
Can Dündar'a Silahlı Saldırıda 2 Gözaltı Daha

Can Dündar'a Silahlı Saldırıda 2 Gözaltı Daha

Deniz Gök
07.05.2016 - 12:56 Son Güncelleme: 07.05.2016 - 18:01

Can Dündar'a silahlı saldırıyla ilgili olarak zanlı Murat Şahin'in sorgusu sürerken 2 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırganın sorgusu sürüyor

Gayrettepe Asayiş Şube'de tutulan Murat Şahin'in, Can Dündar'ı sürekli basından takip ettiğini ve sevmediğini belirterek, 'MİT TIR'larıyla ilgili yazdıkları yüzünden iyice uyuz oldum. İstesem çok rahat öldürebilirdim. Amacım bacağından vurup ders vermekti' dediği öğrenilmişti.

Dündar'ın adliyede olacağını basından öğrendiğini ifade eden Murat Şahin'nin, saldırıyı gerçekleştirmek için  de kimseden emir almadığını söylediği belirtilmişti. Sağlık kontrolünden geçirilen Şahin'in sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Murat Şahin'in 'tehdit', 'hakaret' ve 'yaralama' suçlarından kaydı olduğu belirlenmişti.

2 kişi daha gözaltında

Polis bugün öğlen saatlerinde Şahin'in arkadaşı olduğu değerlendirilen 2 şüpheliyi daha yakaladı.Öte yandan Şahin ve gözaltına alınan 2 kişi için de 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Soruşturmayı sürdüren polis, Murat Şahin'in Gaziosmanpaşa'daki evinden olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topluyor. 

Ayrıca Şahin'in cep telefonu kayıtlarının da incelemeye alındığı belirtildi.

ABD Dışişleri: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri: Endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby , Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen mahkumiyet kararından endişe duyduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kirby, ABD'nin resmi US Embassy Turkey Twitter adresinden yayınlanan açıklamasında “ABD, gazetecilik faaliyetleri sonucu devlet sırlarını sızdırdıkları gerekçesiyle suçlu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün davasında 6 Mayıs’ta verilen mahkumiyet kararlarından endişe duymaktadır” dedi.

Kirby, ABD’nin ifade özgürlüğüne olan desteğini yenilediğini ve Türk makamlarına, demokratik, açık toplumların vazgeçilmez bir unsuru olan bağımsız ve serbest bir basını desteklemeleri yönünde çağrıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’ye aralarında adil yargılama, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünün de bulunduğu demokrasinin temel ilkelerine dair anayasasında yer alan ve AGİT’e vermiş olduğu taahhütlere bağlı kalması yönünde çağrı da yaptı.

“Mahkemeler Erdoğan’ın intikam kampanyasını izliyor“

“Mahkemeler Erdoğan’ın intikam kampanyasını izliyor“

İnsan Hakları İzleme Örgütü de gazetecilere verilen hapis cezasını eleştirdi.

Kararın “siyasi motivasyonlu“ olduğu eleştirisinde bulunan örgüt, “Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e yönelik karar, Türkiye'de mahkemelerin nasıl Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhaliflere karşı intikam kampanyasını izlediğini gösteriyor“ açıklaması yaptı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün açıklamasında, “Bu, başlangıçtan itibaren siyasi bir dava ve gazeteciliğe karşı süregelen davaların bir parçası oldu“ ifadeleri kullanıldı.

Can Dündar'a yönelik saldırının ise “korkunç bir gelişme“ olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Ajanslar ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
13
11
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayar abi

iltica için tüm sebepler oluştu... hadi şimdi siktir git... HAİN ... VATAN HAİNİ...

Pasif Kullanıcı

Azundaki ciarayu munasip yerune tihhhaa

Guarin

Isin icine seytan abd karistiysa dogru yoldayiz :)). Silah adamin sol elinde tutanlar sag elini tutuyo vurmak istese oyle de vurur zaten ki