Görüş Bildir
Haberler
Cameron Diaz'dan Formda Kalma ve Güzellik Sırları

Cameron Diaz'dan Formda Kalma ve Güzellik Sırları

Pegarose
07.02.2014 - 01:07 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 01:15

Cameron Diaz'dan Formda Kalma Ve Güzellik Sırları

Fit vücuduna, özellikle da kaslı kolları ve karnına hayranız Cameron Diaz'ın. Tam bir spor bağımlısı olan Cameron Diaz,'dan formda...

Bazı insanlar doğuştan şanslı. Cameron Diaz gibi… Yapı olarak harika bir vücuda sahip. Ama kabul etmek gerekir ki sahip olunan güzelliği korumak da insana bağlı. Cameron Diaz, bunu başaranlardan. Sağlıklı ve güzel kalma sırlarını paylaşmaktan çekinmiyor.

Hollywood yıldızları arasında en formda olan, en güzel vücutlu kadınlardan biri Cameron Diaz. Kaslı kolları ve karnı ile her zaman etkileyici. Bu kasları da düzenli olarak egzersiz yapmasına borçlu. Sporla tanıştıktan sonra bunun fiziksel ve duygusal olarak bir bağımlılık haline geldiğini söyleyen 41 yaşındaki oyuncu, yazdığı “The Body Book” adlı kitapta, harika görünümünün altında yatan sırları, bilimsel gerçeklere dayanarak açıklıyor. Diaz’ın Self dergisine verdiği röportajdan form tutma sırlarını cımbızladık ve Pudra.com sayfalarında paylaşıyoruz.

“Beden bilimini seviyorum. Bilgi vermeyi ve insanların bu bilgilerden kendi hayatlarında yararlandıklarını görmeyi seviyorum. Kadınların kendi bedenlerine dikkat etmeye başlamaları için hiçbir zaman çok geç olmadığını bilmelerini istiyorum. 27 yaşındayken ‘Charlie’nin Melekleri’ için egzersiz çalışmasına başlayana kadar ben de hiçbir şey bilmiyordum. Filmden bir ay önce sigarayı bıraktım. ‘Bu egzersiz çalışmasını yapmak zorundayım, sanırım şimdi sigara içmeyi bırakmalıyım’ dedim. Üç ay boyunca haftanın yedi günü, günde sekiz saatlik bir çalışma temposuna girdim, ölüyordum. Her gün ağlıyordum. Ama bir gün fark ettim ki karın kaslarım çıkmış. 27 yaşındayken bilinçli bir şekilde ‘Bunu 41 yaşındayken de yapacağım’ dememiştim; ama şimdi, 41

yaşındayken ‘Tanrıya şükür ki 27 yaşındayken başlamışım’ diyorum.”

“Spor salonunda koşu bandında beş dakika boyunca aralıklı olarak koşuyorum, 30 saniye boyunca 16-18 km hızla yavaşlıyorum ve sonra 15 saniye dinleniyorum. Kürek çekme, çömelme, halat çekme-itme hareketlerini yapıyorum. Kas yapmak için 5 ila 10 kiloluk ağırlıklar, var olan kasları korumak için ise 2,5 ila 4 kiloluk ağırlıklar kullanıyorum. Kendi ihtiyaçlarınızı ve fitness seviyenizi hesaplamanız gerekiyor. Her hareketi 15 tekrardan oluşan iki set olarak yapıyorum. Tüm egzersizim 20 ila 30 dakikamı alıyor.”

“Spor, benim sabahları yaptığım ilk şey. Spor salonum sabah 5.30’da açılıyor. Sabah başka işim varsa sadece hızlı bir koşu yapıyorum; ardından step ve şınav hareketlerine geçiyorum. Spor için sadece 15 dakikanız varsa bu tarz bir egzersizin etkili olduğunu düşünüyorum.”

“Bazen canım hiç spor yapmak istemiyor. Uyku o an benim için daha önemli olduğundan yataktan çıkmıyorum. Bazı günler sadece 10 dakikalığına spor salonuna gidiyorum. Kalkmak ve oraya gitmek bana çok zor geliyor ama yine de yapıyorum. Çünkü sonunda kendime, ‘Yapabileceğimin en iyisini yaptım’ diyebilmeyi istiyorum. Bu, kaslı bir karına sahip olma meselesi değil. Kendime bakma meselesi… Sağlığın yerinde değilse, güçlü bir bedenin yoksa hiçbir şeyin yoktur.”

Kaynak: http://www.pegarose.com/cameron-diazd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?