Görüş Bildir
Haberler
Camdaki Kız "Billur" Merve Polat Kimdir? Merve Polat Kaç Yaşında ve Nereli?

Camdaki Kız "Billur" Merve Polat Kimdir? Merve Polat Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
08.04.2021 - 20:18

Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı isimli romanından uyarlanan, gerçek bir aşk hikayesinin konu alındığı Camdaki Kız dizisi bu akşam Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Gerek konusu gerekse oyuncu kadrosuyla oldukça dikkat çeken dizinin oyuncuları şimdiden araştırılmaya başlandı. Bu oyunculardan biri dizide Billur karakterine hayat veren başarılı oyuncu Merve Polat. Peki Merve Polat kimdir? Merve Polat kaç yaşında ve nereli? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Camdaki Kız'ın Billur'u Merve Polat Kimdir? Merve Polat Kaç Yaşında?

Camdaki Kız'ın Billur'u Merve Polat Kimdir? Merve Polat Kaç Yaşında?

20.12.1990 tarihinde dünyaya gelen Merve Polat, İstanbullu'dur. 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan oyuncu okul yıllarında oldukça yaramaz olduğunu belirtirken son derece neşeli bir çocuk olduğunu da eklemiştir.

Çocukluğundan beri oyunculuğa çok büyük bir ilgi duyduğunu belirten Merve Polat'ın eğitim hayatı İstanbul'da başlamıştır. Lise eğitimini alırken amatör bir biçimde oyunculuk üzerine çalışan genç oyuncu, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamlamıştır. Daha sonra tarih üzerine devam etmek istemediğini fark eden Merve Polat, Kadir Has Üniversitesi Film Drama bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak çocukluğundan beri hayali olan oyunculuk mesleğine atılmıştır.

Merve Polat, oyunculuk kariyerine 2013 yılının son kısmında başlamıştır. İlk dizisi olan 'Ankara'nın Dikmeni' dizisine 2014 yılında 24 yaşındayken başlamıştır. İlk beyaz perde deneyimi ise 2017 yılında 'Martıların Efendisi' filmi ile olmuştur.

Merve Polat, bekardır ve İstanbul'da ikamet etmektedir. 1.61 boyunda olan güzel oyuncu 50 kilodur ve Yay burcudur.

Merve Polat Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Merve Polat Rol Aldığı Dizi ve Filmler
  • Camdaki Kız TV Dizisi 2021

  • Siyah İnci (Defne) TV Dizisi 2017

  • Martıların Efendisi (Gülsüm) Sinema Filmi 2017

  • Melek İle Serhat (Ebru) TV Dizisi 2016

  • Günebakan TV Dizisi 2015

  • Ankara’nın Dikmeni (Zeliş) TV Dizisi 2014

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın