Görüş Bildir
Haberler
Buzlu Su Kampanyasının Yaratıcısı Deniz Kazasında Yaşama Veda Etti

Buzlu Su Kampanyasının Yaratıcısı Deniz Kazasında Yaşama Veda Etti

Onedio Medya
21.08.2014 - 11:39 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:37

ALS hastalığı için başlattığı ve dünyayı saran “Ice Bucket Challenge” çılgınlığının yaratıcısı 27 yaşındaki Corey Griffin deniz kazasında hayatını kaybetti. 

Massachussets’in Nantucket bölgesinde tatil yapan Griffin'in iki katlı bir evin çatısından suya atladığı ve bir daha çıkamadığı belirtiliyor. 

Griffin, yakın arkadaşı Pete Frates’in ALS’ye yakalanmasının ardından “Buz kovasıyla meydan okuma”kampanyasının, sosyal medyada yayılmasını sağlayan kişi olmuştu. 

Pete Frates, Facebook adresinden şunları yazdı:

'İnsanlara yardım etmek Griff için hiç de yeni bir şey değildi. Benim için 2012'de, tanının konulmasından sadece birkaç hafta sonra, kendi etkinliğini başlattı. Son haftalarda da ALS için deliler gibi çalışıyordu. Her gün mesajlaşıyorduk ve yeni bağış yöntemleri geliştirmeyi planlıyor ve yeni yollar arıyorduk.'

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Oprah Winfrey, George W. Bush ABD’de kampanyaya katılan isimlerden bazıları. Türkiye’de de bir çok futbolcu ve ünlü isim kampanyaya katıldı.

Independent gazetesinin verdiği bilgiye göre göre 27 yaşındaki hayırsever, ALS için tek başına 100.000 dolar bağış toplamayı başarmıştı. Aynı gazeteye göre onun başlattığı ALS Buz Kovası Mücadelesi toplamda 22.9 milyon dolar gelir elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0