Görüş Bildir
Haberler
Buraya Dükkan Açmak Yürek İster! İşte Türkiye’nin En Pahalı 10 Caddesi

Buraya Dükkan Açmak Yürek İster! İşte Türkiye’nin En Pahalı 10 Caddesi

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Perakende Pazarı Raporu’na göre Türkiye’nin cadde perakende pazarında bazı lokasyonlarda neredeyse yer bulmak imkansız. 

Gerçi bunlardan bazılarında çeşitli sebeplerden dolayı kiralarda %20'ye varan düşüşler ve ciddi talep düşüşleri söz konusu. Yine de bu caddeler halen en pahalılar listesinde olmaya devam ediyor. JLL, Fortune ve Habertürk'ün verilerinden güncelleştirerek derlediğimiz bu caddelerin hangileri olduklarına bakalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Alemdağ Caddesi, Üsküdar

10. Alemdağ Caddesi, Üsküdar

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 100 Euro

Alemdağ Caddesi Ümraniye'den Kısıklı'ya kadar uzanıyor ve Türkiye'nin en uzun caddelerinden bir tanesi. Aynı zamanda kalabalığıyla da bilinen caddenin özellikle de Üsküdar Belediyesi sınırları içinde kalan kısmında kiralar hiç fena değil; üstelik de kiralarda artış olması bekleniyor.

9. Mühürdar Caddesi, Kadıköy

9. Mühürdar Caddesi, Kadıköy

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 100 Euro

Kadıköy merkezden Moda'ya kadar uzanan Mühürdar Caddesi, İstanbul'un gece hayatının İstiklal Caddesinden Beşiktaş ve Kadıköy eksenine kayması dolayısı ile kiraların en yüksek olduğu; genç nüfusun çok vakit geçirdiği caddelerden biri.

8. Bahariye Caddesi, Kadıköy

8. Bahariye Caddesi, Kadıköy

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 120 Euro

Kadıköy'ün alışveriş caddesi olarak da bildiğimiz Bahariye, eğlence mekanlarına yakınlığı ve kültür merkezleri nedeniyle tıpkı Mühürdar Caddesi gibi, popülaritesini arttırmış bir cadde. Burası da kiralarda düşüş beklenmeyen caddelerden biri.

7. İstasyon Caddesi, Bakırköy

7. İstasyon Caddesi, Bakırköy

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 130 Euro

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bakırköy, zaman içerisinde nüfusunu öylesine arttırdı ki barındırdığı bazı semtler semt olmaktan çıkıp ilçeye dönüştü. Halen civarının en popüler ve kalabalık bölgelerinden biri konumunda ve kiraları el yakıyor.

6. Halaskargazi Caddesi, Şişli

6. Halaskargazi Caddesi, Şişli

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 130 Euro

Mecidiyeköy'den Taksim'e kadar uzanan cadde, ofisler için daima en tercih edilen lokasyonlardan biri olduysa da, uygun fiyata bir yer kiralayabilmek çok olası sayılmaz. Ancak ulaşım olarak son derece kilit caddelerimizden bir tanesi. Dolayısıyla da kiralar yüksek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Beşiktaş Çarşı, Beşiktaş

5. Beşiktaş Çarşı, Beşiktaş

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 180 Euro

Beşiktaş Çarşı, her ne kadar semt havasını yer yer yoğun şekilde ve itinayla koruyor olsa da, yaklaşık son 3 yıldır Avrupa yakası gençliğinin bir nevi yeni 'İstiklal Caddesi'. İstiklal Caddesinden ayağı kesildiği için kendisine yeni bir 'muhit' arayan genç nüfusun ve burada bulunan üniversitelerin de etkisiyle, Beşiktaş'ta kiralar tam manasıyla uçmuş vaziyette. Buna dayanacak gücü kalmayan esnafın yerini ise her geçen gün yeni bir cafe, kahve dükkanı yahut bistro alıyor.

4. Nispetiye Caddesi, Etiler

4. Nispetiye Caddesi, Etiler

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 190 Euro

Çok uzun yıllardan beri elit ve nezih sözcükleriyle yanyana anılan Nispetiye Caddesinde değişen bir şey yok; kiralar halen oldukça yüksek seviyelerde ve yakın zamanda kayda değer bir düşüş gözlenmesi de beklenmiyor.

3. Nişantaşı Caddesi (Valikonağı - Abdi İpekçi), Şişli

3. Nişantaşı Caddesi (Valikonağı - Abdi İpekçi), Şişli

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 200 Euro

Ortalama kira bedeli 200 euro civarında olan Nişantaşı bölgesi, her zamanki gibi lüks markaların en önemli merkezi olmaya devam etse de, özellikle Abdi İpekçi Caddesi özelinde bir talep sıkıntısı oluşmaya başladığı görülüyor. Bu nedenle kiralarda düşüşe geçilmeye başlandı.Rapora göre perakendede kısa vadeli yatırım kararları ertelenmiş ve Türkiye’ye girmek isteyen bazı yabancı markalar da şimdilik bekle-gör pozisyonuna geçmiş vaziyette.

2. Bağdat Caddesi, Kadıköy

2. Bağdat Caddesi, Kadıköy

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 225 Euro

Rapora göre perakende sektörünün İstiklal ve Bağdat caddelerine yönelik talebi artıyor. Son 3 yılda en belirgin kira artışı Bağdat Caddesi’nde gerçekleşmiş. Yine de, doların giderek yükselmesiyle birlikte birbiri ardına boşalan dükkanlar hiç de az değil. Bu nedenle de, özellikle de bu caddede giderek daha fazla mülk sahibi, dolar yerine TL cinsinden kiraya geri dönüyor.

1. İstiklal Caddesi, Beyoğlu

2015 için ortalama metrekare kira fiyatı : 225 - 240 Euro

İstiklal Caddesi yıllardır Türkiye'nin en pahalı caddesi olma özelliğini koruyor; ama ortada bir sıkıntı olduğunu da belirtelim:

Teknosa, Media Markt, Paşabahçe, House Cafe’nin de aralarında bulunduğu sayısız markanın dükkan kapattığı İstiklal Caddesi’nin boşluk oranı bu yılın ilk 8 ayı itibarıyla arttı. Caddede geçtiğimiz Mart ayındaki bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Buna ülke genelindeki bombalı saldırı eylemlerini de eklediğimizde, güvenlik endişesi olan insanlar tabii ki de ilk olarak buradan uzak duruyor. Bu da İstiklal’deki satışları negatif etkilemeye devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
101
31
22
19
15
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Bayram

50 Cadde bile olsa başka şehirleri görmek güç olurdu zaten :))))

Emre ç

katımıyorum dostum sana 10.sırada metrekare fiyatı 100 euro diyor 100M2 bir dükkan 10.000 euro yani yaklaşık 30bin TL eder. İstanbul dışında bu fiyata olan o... Devamını Gör

Pelin Tanhan

İstanbul'un deseydiniz iyiydi

Hakan Candemir

kafadan değil, doğrudan önümdeki kira kontratına bakarak söylüyorum, Galatasaray civarında cadde üstü 240 m2 dükkan kirası aylık 80.000$+kdv..

Halil Yilmaz

:( :( :(