Görüş Bildir
Haberler
Bunları Okumadan Güne Başlamayın: Piyasalar Güne Başlarken Neler İzlenecek?

Bunları Okumadan Güne Başlamayın: Piyasalar Güne Başlarken Neler İzlenecek?

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde, Almanya fabrika siparişleri ve Euro Bölgesi üretici fiyatları takip edilecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) toplantı tutanakları en önemli gündem maddesi olarak takvimde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Fiyat İstikrarı Komitesi 4. Kez toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Fiyat İstikrarı Komitesi 4. Kez toplandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Mart ayı enflasyon gelişmeleri ışığında mevcut fiyat görünümünü değerlendirmiştir” denildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik beşinci yaptırım paketini açıklayarak, 'Rusya’dan gelen kömüre yılda 4 milyar euro değerinde bir ithalat yasağı uygulayacağız' dedi.

Avrupa Birliği (AB), 19 Rus diplomatı 'diplomatik statülerine aykırı faaliyetlerde bulundukları' gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan etti.

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, ittifakın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna’daki 'savaş suçlarından' sorumlu tutmak için kanıt topladığını belirtti.

Çin'in hizmet sektöründeki faaliyet, koronavirüs vakalarındaki yerel artış hareketliliği kısıtladığı ve tüketici talebini baskıladığı için Mart ayında iki yılın en yüksek hızında daraldı.

TOBB Mart ayına ilişkin sanayi kapasite raporlarını açıklayacak (10.00).

TOBB Mart ayına ilişkin sanayi kapasite raporlarını açıklayacak (10.00).

TBMM Genel Kurulunda, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesine devam edilecek (14.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelecek (18.00).

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek Şubat ayı fabrika siparişleri verileriyle güne başlayacak.

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek Şubat ayı fabrika siparişleri verileriyle güne başlayacak.

Yılın ilk ayında fabrika siparişleri aylık yüzde 1,8, yıllık yüzde 7,3 artış göstermişti (09.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB ve Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Finansal Entegrasyonu ve İstikrarı üzerine ortak konferansında açılış konuşmasını yapacak (10.00). Konferansta gün boyu ECB Yürütme Kurulu Üyesi İsabel Schnabel, Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta ve Avrupa Birliği(AB) Finansal Hizmetler Komiseri Mairead McGuinness konuşacaklar.

Avrupa'da günün en önemli verisi Euro Bölgesi Şubat ayı üretici enflasyonu olacak. Ocak ayında üretici fiyatları aylık yüzde 5,2, yıllık yüzde 30,6 gibi rekor seviyelerde artış göstermişti (12.00).

Polonya Merkez Bankası(NBP), faiz kararını açıklayacak. NBP, 2021 yılı Ekim ayında yüzde 0,10 seviyesinden başladığı artırımları ile geçen ay gösterge faizi yüzde 3,50'ye kadar yükseltmişti.

Brezilya'da IGP-DI enflasyon endeksi Mart ayı rakamları açıklanacak. Endeks Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,50, geçen yıl aynı aya göre yüzde 15,35 artış göstermişti (14.00). 

Aynı saatte Meksika'dan brüt sabit yatırımlar ve otomobil üretim rakamları gelecek. 

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı başlayacak. Toplantıda Türkiye'yi Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşme yapacaklar.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Delaware Eyalet Ticaret Odası tarafından düzenlenen sanal toplantıda eonomik görünüm hakkında konuşacak (16.30).

ABD'de öne çıkan bir veri bulunmazken, haftalık MBA mortgage (14.00) ve DoE petrol stokları izlenecek (17.30). 

Günün beklenen raporu ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından açıklanacak olan 15-16 Mart FOMC toplantı tutanakları olacak (21.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın