Görüş Bildir
Haberler
Buket Aydın Hakkındaki İddialara Yanıt Verdi: 'Bugüne Kadar Sustum, Artık Susmayacağım'

etiket Buket Aydın Hakkındaki İddialara Yanıt Verdi: 'Bugüne Kadar Sustum, Artık Susmayacağım'

Emre Ordu
23.05.2019 - 21:52 Son Güncelleme: 24.05.2019 - 15:19

Demirören Grubu bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerin işten çıkarılmasının arkasında Kanal D Haber spikeri Buket Aydın'ın olduğu iddia edildi. İftira atıldığını belirten Aydın, hakkındaki iddialara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal D Haber spikeri Buket Aydın'ın bir süre önce kanal yönetimi tarafından işine son verildiği, Aydın'ın zorla stüdyoya girmeye çalıştığı ve bu duruma güvenlik görevlilerinin engel olduğu iddia edilmişti. Buket Aydın ise kovulma gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve izne ayrıldığını belirtmiş, birkaç gün sonra da ekranların karşısına çıkmıştı. Ayrıca kovuldu iddialarının peşi sıra Buket Aydın'ın işe dönebilmek için bazı siyasetçileri de devreye soktuğu da öne sürülmüştü.

"İktidar istedi diye işçiler işsiz kaldı"

"İktidar istedi diye işçiler işsiz kaldı"

Kanal D'yi de bünyesinde barındıran Demirören Grubu'nda 60 güvenlik görevlisinin işine son verildiğinin ortaya çıkmasının ardından, bu kez de işten çıkarmaların arkasında Buket Aydın'ın bulunduğu iddia edildi. İşten çıkarılan güvenlik görevlilerinin kendisiyle görüştüğünü ifade eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Baş, şunları kaydetti: 

'Buket Aydın’ın şirkette yaşadığı sıkıntılar nedeniyle güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza amirlerinden bir talimat geliyor ‘Buket Hanım’ın işine son verilmiştir, içeri girişi engellensin’ deniyor ve güvenlik işçileri sadece kendilerine gelen bu talimatı uyguluyorlar. Daha sonra, tekrar, büyük ihtimalle Ankara üzerinden Buket Hanım işe iade edilince, bu kez sadece kendilerine verilen görevi yerine getirdikleri için bütün güvenlik şirketi çalışanları, İstanbul ve Ankara’daki 60 güvenlik işçisi bir günde işinden çıkarılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil yani aralarında yirmi yıldır orada çalışan işçi arkadaşlarımızın olduğu bir topluluk, bir günde, iktidar istedi diye işsiz kalmış durumda. Bunu takdirlerinize sunuyorum.'

"Konuyla hiçbir ilgim yok, olamaz"

"Konuyla hiçbir ilgim yok, olamaz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım' diyerek açıklama yapan Buket Aydın hakkındaki iddiaları yalanladı. Kendisine yönelik suçlamaları 'kadına şiddet' olarak nitelendiren Aydın, Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

'Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım. Çünkü bir “kadına şiddet” kampanyası yapılıyor. Üzülerek görüyorum ki buna gazeteciler ve siyasetçiler de çanak tutuyor. 26 Nisan Cuma günü benim güvenlikle Kanal D binasından dışarı çıkartılmam veya güvenlik görevlisi arkadaşların bana bir müdahalesi gibi bir durum yaşanmamıştır.

Bu yalanları ispat edecek en ufak bir görüntü, belge, fotoğraf yokken yüzleri kızarmadan bu yalan ve iftiraları atanlar işi daha ileriye götürmüş ve benim insanları işinden ettiğimi yazmıştır. Güvenlik şirketinin açıklaması yukarıdadır.  Konuyla hiç bir İlgim yok; olamaz. İşçilerin işsiz kalmasını fırsat bilip, onları kullanarak benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasetçi ve gazetecileri kınıyor. Onlara sessiz kalanları da Allah’a havale ediyorum.Benim cep telefonu numaramı Twitter üzerinden paylaşacak kadar alçalan, nefret söylemleri ve küfürler ile beni ve ailemi taciz edenlere sesleniyorum ; Eşim, annem, babam tüm ailem ve eşimin ailesini bu denli üzüp yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Kadına şiddete hayır diye bağıranların konu ben olduğumda kadına şiddeti bizzat uygulayan olmaları çok acıdır. Buna sessiz kalan gazeteciler ve siyasetçiler de kendilerini sorgulamalıdır. Takdir kamu oyunundur.'

Buket Aydın mesajlarını, kurumun güvenlik hizmetlerini yürüten şirketin açıklamasıyla birlikte paylaştı. Demirören Grubu'na verdikleri hizmetin 'ticari gerekçelerle' sona erdiğini belirten Atak Güvenlik Şirketi, konunun Buket Aydın ile bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

İşte güvenlik şirketinden yapılan o açıklama:

İşte güvenlik şirketinden yapılan o açıklama:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
742
345
76
42
16
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tıntın

Olayın cinsiyet ile ilgili kısmı tam olarak nerede? Sırf mağdur edebiyatı yapacağız diye "kadına şiddet" ifadesinin anlamını kaybettirdiniz. İnsanlar size ... Devamını Gör

Söyledim gitti

Sadece “kadına şiddet” kısmını gördüm ve gerisini öylesine okudum. Bunu bile kendine alet etmiş.

zittiripittiri

hemen kadına şiddet.. cümleleri yemezler be buket,haydi yallahh...