Görüş Bildir
Haberler
Bu Yüzden Veremiyor Olabilirsiniz! Gece Uyurken Kilo Almanıza Neden Olan 12 Yanlış

Bu Yüzden Veremiyor Olabilirsiniz! Gece Uyurken Kilo Almanıza Neden Olan 12 Yanlış

Geceyi kalori yakarak geçirmek aslında kaliteli bir uykudan geçiyor. İşte muhtemelen sizin de yaptığınız ve kilo almanıza neden olan o yanlışlar.

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

Kaynak: 1, 2

1. Gece atıştırmaları.

Çokça duyup uygulamada zorlandığınız bir şey: Geç saatlerde yemek yemek. Gece hareketsiz kaldığınızdan yediklerinizi yakmakta zorlanıyorsunuz ve unutmayın ki kalori alımınız, yaktığınızdan çok daha büyükse bu sonunda kilo almaya yol açıyor.

2. Geç saatte kahve içmek.

Akşamları geç saatlerde kahve içmek sadece uykunuzu kaçırmakla kalmaz, aynı zamanda içerisinde bulundurduğu klorojenik asitle kilo alımına neden olur. Kahvenizi yatmadan 6 saat önce tüketin ya da içtiğiniz kahvenin yerini bitkisel çaylara bırakın.

3. Yeteri kadar uyumamak.

Yeterli uyku süresi 7-8 saat olarak tanımlanır.  Düzenli olarak bu süreden daha az uyunması durumunda kilo alımının yanında sağlık problemleri de oluşmaya başlayabilir.

4. Geç saatte uyanmak.

Araştırmacılar, sabahın erken saatlerinde yayılan ışığa maruz kalan insanların daha geç saatte güneş ışığına çıkanlara göre daha düşük vücut kitle indeksine sahip olduğunu söylüyor. 20-30 dakikalık doğal dış mekan ışığının bile vücut kitle indeksinizi etkilediği kanıtlandığından olabildiğince erken kalkın ve bir sabah koşusuna çıkın (K).

5. Yatak odasında kullanılan renkler.

5. Yatak odasında kullanılan renkler.

Mavi renk, rahatlamayı ve dolayısıyla daha iyi uyumanızı sağlar. Aynı zamanda iştahı bastıran renktir. Fakat kırmızı veya turuncu gibi renkler size enerji verir ve aç hissetmenize neden olur.

6. Egzersiz yapmamak.

Egzersizler ve fiziksel aktivite, kilo vermede metabolizmayı ve kalori yakmanızı arttırdığından kritik bir rol oynar.

7. Yatmadan önce elektronik cihazlarla zaman geçirmek.

Çalışmalar, uykudan önce mavi ışık yayan elektronik cihazların kullanılmasının uyku eksikliği ve kilo alımı ile bağlantılı olduğunu doğrulamaktadır. Bu cihazlar vücudun uyku döngülerini düzenlemekten sorumlu bir hormon olan melatonin üretimine müdahale eder. Yatmadan önce sosyal ağlara göz atmak yerine, ilgi çekici bir kitap okumayı ya da rahatlatıcı müzik dinlemeyi seçin.

8. Işık açık uyumak.

8. Işık açık uyumak.

Uyurken hormonlar, zifiri karanlıkta çok daha iyi çalışır: Eklenen ışık, vücudunuza gündüz olduğunu düşündürtür, böylece çok daha az süre kaliteli bir uyku uyumuş olursunuz.

9. Sıcakta uyumak.

Soğuk bir odada uyumak yağ depolamanızı engelleyebilir ve hatta kilo verme hedefleriniz konusunda size yardımcı olabilir. Odanızı uygun olan daha soğuk bir sıcaklığa ayarladığınızda, vücudunuzun ürettiği melatonin, vücudunuzun yağ depolaması yerine kalori yakmasına yardımcı olur.

10. Aç karnına yatmak.

10. Aç karnına yatmak.

Yatmadan önce yemek yemek kilo aldırıyor evet ama eğer guruldayan bir karınla uyuyamıyorsanız, uyku düzeninizi bozarak daha çok kilo alabilirsiniz.  Yatmadan önce çok acıkırsanız yağsız tuzsuz peynir (cottage cheese) yiyebilirsiniz. Bu peynir sadece kazein proteini açısından zengin değildir, aynı zamanda amino asit triptofanı da içerir.

11. Havasız ortamda uyumak.

Vücut uyku sırasında yeterince oksijenle beslenemediği için verimli çalışamaz.

12. Kafanız meşgulken uyumaya çalışmak.

12. Kafanız meşgulken uyumaya çalışmak.

Beyninizin içerisinde sürekli dolanan yoğun bir günün düşüncesi size rahat ve kaliteli bir uyku sağlamaz. Ertesi gün yapmanız gereken her şeyi yazmayı deneyin. Hayatınızı daha yönetilebilir hale getirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
24
4
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onyetenyevwe Osas

peki başlığın zarafeti :D BU YÜZDEN VEREMİYOR OLABİLİRSİNİZ :DDDD

fchinaski

Sabah ac karna bi tüp L-karnitin icip 45 dk dinamik yuruyuse cikinca 1 haftada ayva gobekten kurtuldum ben. Baklavalarim gozukuyor artik

Birbilenesor

Bu maddeleri İsviçreli bilim insanlarımı söylemiş acaba.