Görüş Bildir
Haberler
Bu Tavsiyeler İlişkinizi Kurtarabilir: İlişkinizde İyi İletişim Kurabilmek İçin Yapmanız Gereken 12 Şey!

etiket Bu Tavsiyeler İlişkinizi Kurtarabilir: İlişkinizde İyi İletişim Kurabilmek İçin Yapmanız Gereken 12 Şey!

Serngl
26.01.2018 - 13:49

Hepimiz ikili ilişkilerde zaman zaman sorunlar yaşayabiliyoruz. Peki bunun nedenini kaçımız sorguluyoruz? Sorun bizden mi kaynaklı yoksa kaderin bir cilvesi mi? Ya da bu sorunları çözmek için çabalıyor muyuz? Eğer bu sorular hayatınızın küçücük bir kısmında bile kafanızı kurcaladıysa bu içeriğimize bir göz atın deriz. Sonuçta her ilişki büyük bir fedakarlık ve çaba sonucu kuruluyor ve her biri kurtarılmaya değer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hem kendinize hem de partnerinize zaman ayırın.

Bazen birlikte vakit geçireceğiniz, bazen de yalnız kalacağınız mutlu bir ortam yaratın. Yapılan bir araştırmada katılımcıların %88'i, kendi bireyselliklerini ve eşitliği korumanın ilişkileri için çok önemli olduğunu belirtmişler.

2. Sabırlı olun, iletişim kurun ve gerektiğinde taviz verin.

Ancak partnerinize taviz vereceğim derken kendinizi o ilişkinin içinde de kaybetmeyin, tabii. Evlilik üzerine yapılan çeşitli çalışmalarda, karı kocaların açıkça her şeyi paylaştığı evliliklerin %62 oranında daha mutlu evlilikler olduğu saptanmış.

3. Ortaya çıkan her sorun hakkında mutlaka konuşun.

İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırmış. Siz de aklınıza takılan şeylerle ilgili partnerinizle iletişim kurmaktan çekinmeyin. Hiç tartışmadıklarını bildiren evli çiftlerin dört yıl içinde boşanma ihtimali, diğerlerine göre %35 daha fazla olarak saptanmış.

4. Dünyanın merkezi siz değilsiniz. Bencil olmayın.

Evet, değerlisiniz. Evet, özelsiniz. Ama dünya sizin etrafınızda da dönmüyor. İlişkinizde sadece kendi çıkarlarınızı gözetmeyin, karşınızdaki kişinin de bir insan olduğunu ve onun da kendi istekleri olabileceğini unutmayın.

5. Gülün, sevin, özen gösterin.

Etik değerlere, mizah duygusuna ve aile sevgisine sahip olabilmek için gayret edin. Çiftlerden birinin, diğerinde iyi bir mizah duygusu olduğuna inandığı ilişkilerde böyle düşünmeyenlere göre %67 oranında daha az sorun yaşandığı gözlemlenmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Özür dilemek bir erdemdir. Hata yaptığınızda söylemeyi bilin.

i.pinimg.com

Gerektiğinde 'Özür dilerim', 'Teşekkür ederim' ve 'Unuttum' diyebilmek sizi her zaman yüceltir. Hatalarınızı kabullenin, partnerinizi takdir etmeyi bilin ve duygularınızı ifade etmekten asla çekinmeyin.

7. Saygı duyun. Saygı bekleyin.

Karşılıklı saygıya önem verin. Eşleriyle tartışmaları esnasında saygılı bir ortam yaratabilen çiftlerin %34 oranında daha az sorun yaşadıkları ve sorunlarını %59 oranında daha kısa süre içinde giderdikleri saptanmış.

8. Birbirinizin en iyi arkadaşı olun.

78.media.tumblr.com

Birlikte geçirdiğiniz her andan keyif almaya bakın. Otuz yılı aşkın süredir mutlu bir evlilikleri olan çiftler üzerinde yapılan araştırmalarda, eşler arasındaki arkadaşlık ilişkisinin kalitesi en önemli ve sık rastlanan ortak faktör olarak saptanmış.

9. Güvenmeyi öğrenin ve farklılıklarınızı kabullenin.

Birbirinizin dürüstlüğüne itimat edin ve farklılıklarınız olduğunda bunu anlayışla karşılayın. Eşlerinden önemli bir konuda gerçeği saklamak durumunda kalan kişilerin %27'si, bu durumun yarattığı baskı nedeniyle ciddi fiziksel rahatsızlıklar geçirdiklerini bildiriyor.

10. Birbirinize verdiğiniz değeri ve sevgiyi gösterin.

static.vix.com

Sevildiğinizi bilseniz de bunu partnerinizden duymak her zaman mutluluk vericidir. Sevginizi dile getirmekten çekinmeyin. Yapılan araştırmalara göre anlaşmazlık yaşayan çiftlerin eşlerinden sevgi görmeleri halinde %45 oranında daha az kötümser oldukları saptanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hastalıkta ve sağlıkta olduğu gibi akşam yemeğinde de birlikte olmak gerektiğini unutmayın.

Aile olmanın en önemli göstergesi akşam yemekleridir. Kötü geçen bir günün ardından partnerinizle karşılıklı yemek yemek ve sohbet etmek sizi rahatlatacak ve aranızdaki ilişkiyi de kuvvetlendirecektir.

12. Aranızda bir anlaşmazlık olsa bile mutlaka birbirinize "İyi geceler" dileyin.

Ne derler bilirsiniz. Yatağa küs girmek olmaz. İlişkilerde uygulamanız gereken en önemli tavsiye belki de budur. Kavga etseniz bile partnerinizden bir 'İyi geceler' lafını esirgemeyin. Kızgınlıklar geçer, kırgınlıklar unutulmaz. Karşınızdaki insana ne kadar kızgın olursanız olun, tek bir cümleyle gönül alabileceğinizi bilin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
86
12
12
10
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Konuya erkekler açısından bakalım: Eğer zenginseniz bu önerileri dinleyin ve uygulayın. Fakat cepte para yoksa bu öneri ve benzerlerini misli ile yapsanız d... Devamını Gör

hiç işte

Kadınlar zengin değil özgüvenli erkekleri sever. Erkeklerse çoğu zaman eziklikleri yüzünden beğenilmediklerini anlamayıp bunu fakirliğe yorar.

Yldz.r

bazen ne yaparsan yap olmaz be abla. tüyo müyo fasa fiso yani

Metolah

8'deki filmin adı nedir? Bilen varsa..