Görüş Bildir
Haberler
Bu Maçların Yeri Ayrı! İşte Galatasaray, Fenerbahçe Derbisinin Hafızalardan Silinmeyen Anları

etiket Bu Maçların Yeri Ayrı! İşte Galatasaray, Fenerbahçe Derbisinin Hafızalardan Silinmeyen Anları

Enver K.
22.10.2017 - 17:08 Son Güncelleme: 31.10.2018 - 12:34

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmalar, futbolseverler için her zaman çok özel ve futboldan fazlası olmuştur. Öyle maçlar, anlar var ki yıllar geçse de unutulmayacak cinsten.

İşte Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin unutulmaz maçları ve anları;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Ezeli rekabetin en unutulmaz maçlarından birine, 2008 yılında Ali Sami Yen'de oynanan 32.hafta maçında imza atıldı'

1. 'Ezeli rekabetin en unutulmaz maçlarından birine,  2008 yılında Ali Sami Yen'de oynanan 32.hafta maçında imza atıldı'

Şampiyonluk yolunda hayati bir öneme sahip olan  ezeli rekabet derbisine, iki rakip eşit puanda çıktı. Galatasaray maçı Nonda'nın attığı kafa golüyle kazanırken, Volkan Demirel'in maçın tek golünü atan Nonda'nın arkasından çaresizce bakışları derbi tarihinin unutulmaz karelerinden biri oldu.

2. 'Fenerbahçe'nin, Arena'daki ilk derbiyi kazanması'

2. 'Fenerbahçe'nin, Arena'daki ilk derbiyi kazanması'

17 Mart 2011'de oynanan derbi de Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti ve ezeli rakibine Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk mağlubiyetini tattırmıştı.

3. '6 Kasım 2002'de Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında Süper Lig tarihinin en farklı galibiyetini elde etmesi'

3. '6 Kasım 2002'de Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında Süper Lig tarihinin en farklı galibiyetini elde etmesi'

Süper Lig'de Fenerbahçe, 6 Kasım 2002'de Galatasaray'ı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6-0 mağlup etmişti. Karşılaşmanın gollerini Tuncay Şanlı, Ariel Ortega, Serhat Akın (2), Ceyhun Eriş ve Ümit Özat atmıştı.

4. 'Galatasaray tarihinin en önemli şampiyonluğu'

4. 'Galatasaray tarihinin en önemli şampiyonluğu'

12 Mayıs 2012'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray, kupasını saha içerisinde karanlıkta düzenlenen törenle almıştı

Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmanın sona ermesinden yaklaşık 3 saat sonra şampiyonluk kupasını almak üzere sahaya çıktı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ışıkları, saatler öncesinde kapatıldığı için tören karanlıkta yapılmıştı.

5. 'Bol kavgalı derbi'

5. 'Bol kavgalı derbi'

12 Nisan 2009'da 0-0 devam eden karşılaşmanın 2. yarısı çıkan olaylardan dolayı uzun bir süre oynanamadı. Lugano'nun Emre Aşık'a kafa atması ile başlayan olaylar kısa sürede büyüdü. Karşılaşmanın son dakikasında yaşanan bu olaylardan sonra Galatasaray'dan Emre Aşık ve Arda, Fenerbahçe'den ise Lugano ve Semih Şentürk kırmızı kart gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olaylar yaşanırken iki Brezilyalı Cassio Lincoln ve Roberto Carlos'u kol kola vermiş halde uzaktan olayları izlerken gösteren fotoğraf karesi derbi tarihinin unutulmaz anları arasında.

6. 'Lugano - Rakı şişesi'

6. 'Lugano - Rakı şişesi'

17 Mart 2011'de 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile devam eden derbide oyuncular arasında herhangi bir kargaşa yaşanmazken, yenilgiyi kabullenemeyen Galatasaray taraftarı sahaya yabancı maddeler attı. Bu maddelerden en ilginci ise Lugano'nun elinde olan bu büyük rakı şişesi.

7. 'Engin Baytar - Cüneyt Çakır'

7. 'Engin Baytar - Cüneyt Çakır'

12 Ağustos 2012'de 2 takım Erzurum'da Süper Kupa maçı için karşı karşıya geldi. Hakem Cüneyt Çakır'ın kararını beğenmeyen Engin, hakemin formasından çekerek onu tartakladı ve kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

8. 'Melo - Emre Belözoğlu'

8. 'Melo - Emre Belözoğlu'

6 Nisan 2014'te ilk yarıda Emre Belözoğlu Melo'ya yaptığı faulden sonra kırmızı kart gördüğü anda Melo dilini çıkararak Emre ile dalga geçti.

9. 'Volkan-Lincoln kovalamacası'

9. 'Volkan-Lincoln kovalamacası'

27 şubat 2008'de ezeli rakipler, Türkiye Kupası çeyrek finalinde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Diego Lugano ve Gökhan Gönül'ün oyundan atılmasıyla 9 kişi kalan Fenerbahçe, buna rağmen kendisine turu getirecek olan 1-1'lik skoru elde etmişti. Fakat 90. dakikada sahneye çıkan Ümit Karan, Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Golün ardından Volkan ve Lincoln arasında yaşanan kovalamaca hafızalara kazınırken, iki oyuncu da kırmızı kart görmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 'Johnson'un tarihi frikiği'

10. 'Johnson'un tarihi frikiği'

Futbolun sürprizler oyunu olduğunu ve derbinin favorisi olmaz gerçeğini kanıtlayan maç.

2000 yılının başlarında Galatasaray UEFA Şampiyonluğuna doğru giderken Fenerbahçesezonun bitmesini iple çekiyordu. Ali Sami Yen'deki derbide herkes sarı-kırmızılı ekipten fark beklerken Fenerbahçe 83.dakikada Samuel Johnson'ın frikik golüyle deplasmanda tarihi bir zafer kazanmıştı.

11. Souness: 'bayrak dikme olayı'

11. Souness: 'bayrak dikme olayı'

Graeme Souness, Galatasaray’a Türkiye kupasını kazandırdığı 1996 yılındaki maçtan sonra zaferini Fenerbahçe stadına bayrak dikerek kutladı.

Galatasaray'ın zaferiyle sonuçlanan Türkiye kupası maçındaki bu kaosu tetikleyen Graeme Souness. Liverpool'un yıldızı, Galatasaray'ın İskoç teknik direktörü. Stadın ortasın diktiği bayrakla 'Ulubatlı' lakabı kazanan Souness, Galatasaraylıların gönlünde taht kurdu, birçok Fenerbahçelinin ise tepkisini çekti.

12. 'Sulu derbi'

12. 'Sulu derbi'

19 Mayıs 2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi tarihe sulu derbi olarak geçmiştir. Galatasaray'lı taraftarlar sahaya su şişesi, bozuk para,muz,yumurta telefon, sandalye, emzik ve çakmaklar fırlatmıştı. Tümer'in serbest vuruş kullanırken üzerine yağmur gibi içi dolu pet şişe yağdı. Serbest vuruşu kullanan Tümer'in ortası gol olunca Galatasaraylı taraftarlara 'Atın, atın siz attıkça bi zaha çok gol atacağız' demesi de güne damga vurmuştu.

13. '5 golle kazanılan Kupa finali'

13. '5 golle kazanılan Kupa finali'

Fenerbahçe 22 yıllık kupa özlemine devam ederken finalde ezeli rakibinden 5 gol yemeyi beklemiyordu.

Olimpiyat Stadındaki maçı 5-1 kazanan sarı-kırmızılılar 100.yılında Türkiye Kupası'nı ezeli rakibini mağlup ederek kazanmanın mutluluğunu yaşamıştı.

14. 'Ali Aydın'dan Galatasaray'a 4 kırmızı kart'

14. 'Ali Aydın'dan Galatasaray'a 4 kırmızı kart'

16 şubat 2002 de oynanan Fenerbahçe, Galatasaray derbisini Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı. Hakem Ali Aydın'ın, Galatasaray'lı Emre Aşık, Batista, Hasan Şaş ve Bülent Korkmaz'a kırmızı kart göstermesi derbi tarihinin unutulmazları arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 'Fenerbahçe'nin 3-0 mağlubiyetten geri dönüp, 4-3 kazandığı maç'

15. 'Fenerbahçe'nin 3-0 mağlubiyetten geri dönüp, 4-3 kazandığı maç'

89 yılında kupanın çeyrek finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 biten ilk maçın rövanşında Ali Sami Yen'de karşı karşıya geliyor ve Tanju'nun 3 golü ile cimbom ilk yarıyı önde kapatıyordu.

İkinci yarı bambaşka bir futbol ile sahada olan Fenerbahçe, önce Aykut ile durumu 3-1 yaparken daha sonra Hasan Vezir'in 3 golü ile karşılaşmayı 4-3 kazandı ve yıllarca unutulmayan bir geri dönüşe imza atmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
622
121
93
55
36
22
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysegul

FARKETTİYSENİZ HEP GALATASARAYIN ÇİRKEFLİKLERİ VAR.

Ozan Kırlakoglu

karanlikta kazanilan kupadan sonra ... benzinlikte ki arabalarin ters cevrilip yakilmasi cok espri iceren hareketlerdi. eric gerets in kafasindan kanlar aka... Devamını Gör

volkan karakaş

çok uzun zamandır çok mantar geçiyo gs-fb maçları çok zevksiz cuma günüde aynısı olucak gol bile olucağından şüpheliyim

Ozan Kırlakoglu

asil mevzu bu ... dunyanin en iyi derbisi diyorsunuz da gececeksiniz bunları futbol yok sadece kaos var.

Uygar Aytun

Ne yazık ki genelde hep hır gür tantana.... Oysa Metin Oktay'ın jübilesinde Can Bartu ile forma değişerek oynadıkları unutulmaz anılar lazım..... Bir de doğr... Devamını Gör