Görüş Bildir
Haberler
Bu Dünyaya Paradan Daha Değerli Şeylerin Olduğunun Farkında Olan Dünyaca Ünlü İsimler

Bu Dünyaya Paradan Daha Değerli Şeylerin Olduğunun Farkında Olan Dünyaca Ünlü İsimler

Penny
19.06.2019 - 10:30 Son Güncelleme: 20.06.2019 - 12:00

Ünlü isimler bize, dünya dertlerin uzak insanlar olarak görünebiliyor. Fakat birçoğu, her yıl dünyadaki binlerce insanın hayatını iyileştirmek, özel burslar oluşturmak ya da yardımlar yapmak için büyük çaba harcıyorlar.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

JK Rowling

JK Rowling

Rekor kıran, çok ödüllü efsane roman serisi Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling, 2014 yılında kurulan Lumos'un kurucusu ve başkanıdır. Dernek temel olarak çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyor.  Ayrıca yazar; sosyal yoksunluk içindeki kadınlar, çocuklar ve  gençlerle ilgili bir çok yardım projesini destekliyor.

Stormzy

Stormzy

Stormzy, Cambridge Üniversitesi'ne gitmek isteyen 2 siyahi İngiliz öğrenciye fon sağlayacağını açıkladı. 'Stormzy Bursu' ile öğrenim ücretini ödeyecek ve 4 yıl geçinebilmesi için yardım sağlayacak. Rapçi siyahi öğrencilerin de bu üniversiteye devam etme seçeneklerinin olabileceğinin farkında olmalarının çok önemli olduğunu belirtiyor.

Elton John

Elton John

Elton John, yakın arkadaşlarının çoğunun yıllar boyunca HIV / AIDS'ten öldüğünü gördü ve hastalığın dünyaya yayılmasını durdurmak için 1992'de Elton John AIDS Vakfı'nı (EJAF) kurdu. Her yıl, evini yüzlerce ünlüye açıyor, beyaz kravat ve taç temalı bir davet düzenliyor ve bu davette vakfı için bağış topluyor. Ayrıca John, Grammy ve Oscar sonrası yapılan partilerde de bağış topluyormuş.

Emma Watson

Emma Watson

Emma Watson, cinsel taciz mağdurlarına yardım etmeyi amaçlayan yeni bir kampanya için İngiltere Adalet ve Eşitlik Fonu'na 1 milyon £  bağışta bulundu. İşyerinde cinsel tacize son verilmesi çağrısında bulunmak için açık bir mektup yazdı ve bu mektup 200 kadın ünlü tarafından imzaladı. Ayrıca, Harry Potter'ın yıldızı her yıl özellikle de çocuklar ve sivil haklarla ilgili birçok farklı yardım çalışmasının içinde aktif olarak yer alıyor.

Chris Martin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meghan Markle

Meghan Markle

Eşi Prens Harry ile birlikte Meghan Markle, 7 kar amacı gütmeyen kuruluşu resmen desteklemektedir. Dünyanın dört bir yanından genç liderleri toplayan ve kadın sağlığı konusunda farkındalık yaratan 'One Young World'ün ve dünyanın en büyük uluslararası çocuk yardım kuruluşu olan World Vision International'ın uzun zamandır yardım elçiliğini yapıyorlar. Ayrıca ikili temiz suyun önemini ilk elden görmek için Ruanda'ya gittiler.

Adele

Adele

2017'de müziğe ara verdiği sırada Adele, dezavantajlı genç Londralı'larla yapılan yardım çalışmalarına çok emek harcadı. O yılın Temmuz ayında, 24 katlı bir otel olan Grenfell Towercomforting’de çıkan yangından sonra olay yerine gitti. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği olayda Adele olay yerinde, hayatını kaybedenlerin yakınlarını teselli etti. Yakın zamanda, yeni doğum yapan annelerde oluşan doğum sonrası psikozu sorununa dikkat çektiği için perinatal sağlık uzmanları ve bu konunun destekçileri tarafından büyük bir övgü aldı.

Ellen DeGeneres

Madonna

Madonna

Madonna ve Michael Berg, 2006 yılında, başta sağlık ve eğitim planlaması olmak üzere milyonlarca Malavili çocuğuğa, aşırı yoksulluğun getirdiği sıkıntılar için yardım etmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Raising Malawi'yi kurdu. Kendisi çocuklarla ilgili birçok projeye aktif olarak para bağışı yapıyor ve Barış Çocukları'nın baş destekçilerinden.

Akon

Akon

'Akon Lighting Africa', Afrika'da güneş enerjisi ile elektrik sağlamayı hedefleyen; Samba Bathily, Thione Niang ve müzisyen Akon tarafından 2014 yılında başlatılmış bir projedir. İlk olarak sokaklara küçük güneş lambaları ve enerji sistemleri kurmuşlar. Projeleri 2015 yılı itibariyle 14 Afrika ülkesinde elektrik sağlamış ve 5.000'den fazla kişiyi istihdam etmiş. Akon, Afrika ülkelerindeki projeleriyle bir milyon haneye ulaştıklarını söylemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir ;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
72
5
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Aydın

Emperyalizm ve sömürgeciliğin simge ülkesi İngiltere'nin veliath prenslerinden Harry ve eşi Meghan Markle, klasik şov peşinde..Önce ezilenlerin, sömürülenler... Devamını Gör

Ahmet Attonu

birde burdaki sanatçılara bakın vale parası üstü için gündem meşgul ederler

Emre Ç

Emma Watson'u sokakların ve metroların belli yerlerine ihtiyacı olan alabilsin diye kitap bıraktığını gördüm ya o yüzden yeri bambaşkadır 🌹