Görüş Bildir
Haberler
Bu 8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Mahveden Şey Ne?

Bu 8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Mahveden Şey Ne?

Psikolojini altüst eden, bir türlü toparlanamamana neden olan şey ne? Bu 8 soruluk psikoloji testine gör seni mahveden şeyin ne olduğunu söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım... Şu an yaşadığın günlere bir puan ver desek… (1=en az, 5=en çok)

2. Hmmm. Senin için zaman ne demek?

3. Peki kendini çoğu zaman nasıl hissediyorsun?

4. Diyelim ki hayatında her şeye kavuşacaksın ama bir şeyden vazgeçmen gerekecek. Neyden vazgeçersin?

5. Peki geçmişte yaşadığın bir şey için pişmanlık duyuyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin psikolojini düzeltmen için ihtiyacın olan yer neresi?

7. Peki senin için zor olan ne?

8. Son olarak seç birini!

Seni mahveden şey, seni bir anda yalnız bırakan insanlar...

Seni mahveden şey seni bir anda yalnız bırakan insanlar... Güvendiğin sırtını dayadığın, beni asla bırakmaz dediğin kişiler seni yalnız bırakmış. Senin için hissedilmesi zaten zor olan duyguların bir an da yok olması ya da hiçe sayılması kabul edilemez. Belki alışkanlık belki de duygularının hala canlılığı nedeniyle şu an bu durumdasın. İnsanları hayatına aldığın an gereğinden fazla önem veriyorsun. Hak etseler de etmeseler de onları hayatının merkezinde tutuyorsun. Bir an da her şeyin olan kişiler belki fazla ilgiden belki de karakterleri gereği seni bir anda bırakıp gidebiliyorlar. Yalnızlıktan nefret eden biri olarak, zorunlu olarak hissettiğin yalnızlık duygusu seni en dibe iten bir duygu. Yeri dolana kadar kendini depresif ve umutsuz hissediyorsun. Duygularını belli etmekten çekinen yapın ile bir anda hissettiğin bu yalnızlığı da kimseyle paylaşamıyorsun. Bir belirsizlik için sürüklenirken bu durumdan nasıl kurtulacağını da pek bilmiyorsun. Bir süre sonra geçeceğini düşünsen de senin için önemli olan şu an. Eskisi gibi neşeli günlerine ne zaman döneceğin biraz da senin elinde...

Seni mahveden şey yanında olmasını istediğin kişilerin çok uzakta olması...

Seni mahveden şey yanında olmasını istediğin kişilerin çok uzakta olması. Ne zaman onlara ihtiyacın olsa bir türlü ulaşamıyorsun. İçinde onlarla bir şeyler paylaşma isteğin var ama bu isteğin bir türlü gerçekleşmiyor. Çünkü sevdiğin, en yakınım dediğin kim varsa aslında o kişiye çok uzaksın. Yani sen ihtiyaç duyduğun kişiye çok uzaksın. Seni anlayan ve yanında kendin gibi olduğun ve güvende hissettiğin kim varsa uzaktalar. Ya da sen uzaktaymış gibi hissediyorsun. Aranızda bir şeyler olmuş ve artık eskisi gibi ne bir şeyi paylaşabiliyor ne de kendini olduğun gibi gösterebiliyorsun. Artık sen buna gerek bile duymuyorsun. Bir şeyleri kaybetmişsin ve artık hayatında olan her şey önemsizleşmiş ve değersizleşmiş. Elini uzattığında tutamadığın insanları özlüyorsun ama bazen de onları suçluyorsun. Kendini yalnız ve umutsuz hissettiğin anlarda ayağa kaldıracak insanların yokluğu seni sadece üzüyor. Sen ki insanların varlığı ile mutlu olan biri olarak sevdiklerinin yokluğunu görmek, hissetmek seni yıpratabilir. Böyle günleri yaşamak sana çok ağır geliyor. Bir türlü toparlanamadığın şu günlerde kendine tutunacak yeni bir dal arıyorsun.

Seni mahveden şey içinde bir türlü yeri dolmayan eksiklik hissi...

Seni mahveden şey içinde bir türlü yeri dolmayan eksiklik hissi... Bir şeyler için çabalıyorsun ama ne için çabaladığını bilmiyorsun. Sadece günler geçtikçe sürükleniyorsun. Yerini dolduramadığın ve aslında dolduramayacağını bildiğin anlar yaşamışsın ve bu sana çok ağır gelmiş. Gözünde sürekli o anlar canlanıyor ve sürekli o günlerin bir hayal olmasını istiyorsun. Bu gerçekle yüzleşmek giderek senin hayatını zorlaştırıyor. Bir an olsun aklından çıkmayan düşünceler, seni öyle zamansız anlarda yakalıyor ki o anlarda ağlamaktan başka çare göremiyorsun. Geçmişe dönmek, o güzel zamanları tekrar yaşamak için her şeyi yapabilirsin belki ama bunun da imkansız olduğunu biliyorsun. Her şeyin ve herkesin farkındasın belki ama kabullenemediğin şeyler nedeniyle sürekli 'keşke' diyorsun. İçindeki yeri dolmayan eksiklik hissi seni belki zamanla güçlendirecek ama ne gidenleri ne de kaybettiklerini geri getirecek. Sen de bunun farkındalığıyla yaşayacaksın. Her geçen gün de hayatın acımasızlığı ile karşılaşacaksın. Bir şeyler için çabalamanın manasız olduğunu düşündüğün günler de belki seni bu karanlıktan kurtaracak şeyler ile karşılaşabilirsin. Hayatın bir şekilde devam ettiğini unutmamalısın.

Seni mahveden şey geçmişle bağlarını bir türlü koparamadığın için hayatına adapte olamamak...

Seni mahveden şey geçmişinle bağlarını bir türlü koparamadığın için hayatına adapte olamamak. Her şey geçer her şey biter diye söylenen sözleri asla dinlemiyorsun. Çünkü senin içinde bir yerlerde bitmeyen bir şeyler var. Ne kadar gitti, bitti ya da bitecek desen de ne kadar zaman geçse de geçmiyor. Sürekli geçmişinde yaşıyor, yaşadığın güzel günleri düşünüyorsun. 'Keşke o günlerde kalsaydım da şu an sahip olduğum hiçbir şey olmasaydı.' diyorsun. Aklında, kalbinde geçmişinde kalmış, bir türlü oradan dönemiyorsun. Geleceğinde olacak şeyleri merak etmiyorsun da geçmişte yaşadığın şeyleri 'tekrar yaşar mıyım' diye merak ediyorsun. Şu an senin için pek önemli değil. Her gün geçiyor ve bitiyor ama mutlu olduğun her an aklının bir köşesinde. Sevdiklerinle tekrar eski günlere dönmek için her şeyi yapabilirsin. Hayallerin de isteklerin de hep geçmişinden geliyor. İçinde anlamlandıramadığın her duygunun sebebi yaşadıkların. Sen bu duyguları aşamadıkça ne şimdinden ne de gelceğinden bir tat alabilirsin. Bir şeyler geride bırakmanın zamanını geldiğini önce kendin fark edeceksin. Geçmişinde kalan her şeyi zorla geleceğine taşıyamazsın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
43
40
36
16
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın