Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: 'AYM'nin Dündar ve Gül Kararı Anayasa İhlâli'

Bozdağ: 'AYM'nin Dündar ve Gül Kararı Anayasa İhlâli'

FreiGeist
01.03.2016 - 11:34 Son Güncelleme: 01.03.2016 - 11:50

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararının anayasa ve yasayı ihlal olduğu açıktır' dedi. Bozdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararları eleştirmesinin ise demokratik bir hak olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili 'hak ihlâli' kararı veren Anayasa Mahkemesi için, 'AYM'nin kararının Anayasa ve yasayı ihlâl ettiği açıktır' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirmesini demokratik bir hak olarak niteledi.

Anayasa Mahkemesi, 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, 'kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlâl edildiğine' karar vermiş, kararın ardından iki gazeteci tahliye edilmişti.

Afrika ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
10
9
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

La yarraaam anayasa mahkemesi o. yani neyin anayasayı ihlal edip etmediğine karar veren organ. Sen kimsin?

Melih Demir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirmesi demokratik bir hak ise, halkın Cumhurbaşkanını ya da hükümeti eleşti... Devamını Gör

Siz eleştirince demokratik hak, siz eleştirildiğinizde siyasi insani suç. Ulan ne değişik şeyler oldunuz.