Görüş Bildir
Haberler
Boston Bombacısı İdama Mahkum Edildi

Boston Bombacısı İdama Mahkum Edildi

Deniz Gök
15.05.2015 - 22:46 Son Güncelleme: 16.05.2015 - 10:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

2013 yılında düzenlenen Boston Maratonu'na terör saldırısı gerçekleştiren Dzhokhar Tsarnaev idam cezasına çarptırıldı. Cezanın infazı zehirli iğne ile gerçekleştirilecek. 

Jüri, Tsarnaev’i geçtiğimiz ay 17’si idam cezası içeren 30 suçlamanın tamamından suçlu bulmuştu. Savunma avukatları Tsarnaev’in bu suçları işlediğini ama bunları kardeşi Tamerlan’ın emriyle yaptığını savunmuştu.

Saldırı sırasında 19 yaşında üniversite öğrencisi olan Dzhokhar Tsarnaev, saldırıyı polis tarafından ölü ele geçirilen ağabeyi Tamerlan ile birlikte gerçekleştirmişti.

Tsarnaev kardeşler Boston’da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında, sırt çantalarında getirdikleri düdüklü tencere içinde hazırlanmış bombaları, 10 saniye arayla patlatmışlardı. Saldırı, üç kişinin ölümüne, 17 kişinin bacaklarını kaybetmesine, 240'tan fazla kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

AP Photo

Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Tsarnaev öldürülmüş, kardeşi Dzhokhar Tsarnaev ise saklandığı bir tekne içinde ağır yaralı olarak yakalanmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0