Görüş Bildir
Haberler
Bol Ateşli Bir Film Arayanlar İçin Yangın Sahneleriyle Ekranları Cayır Cayır Yakacak Alevli Filmler

Bol Ateşli Bir Film Arayanlar İçin Yangın Sahneleriyle Ekranları Cayır Cayır Yakacak Alevli Filmler

Merhabalar. Twitter'da @TheCinegogue adlı bir hesap içinde yangın sahneleri olan bazı filmleri paylaştı. Tabi takipçilerinden de bol alevli sahneler gecikmedi. Bu içerikte içinde bol bol ateş sahnesi olan filmleri bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Sacrifice (1986)

16. The Sacrifice (1986)

Türkçe adıyla Kurban, Rus yönetmen Andrei Tarkovsky'nin 1986 yapımı son filmidir. Film, ateist bir aktör, düşünür ve yazar olan Alexander ve eşinin bir kız ve 'Küçük Adam' adını verdiği bir oğulla şehirden uzakta sakin bir hayat sürmesini konu alıyor. Ancak gerçeği rüya ve hayallerle karıştırarak yorumlamaya başlayan Alexander'ın tavırları, ailede bir ruhsal bunalıma neden oluyor.

15. Midsommar (2019)

15. Midsommar (2019)

Midsommar, Ari Aster tarafından yazılan ve yönetilen halk temalı bir korku filmidir. Filmde Florence Pugh ve Jack Reynor, bir yaz ortası festivali için bir grup arkadaşıyla İsveç'e seyahat eden, ancak kendilerini İskandinav putperestliğini uygulayan uğursuz bir kültün pençelerinde bulan işlevsiz bir çifti canlandırıyor.

14. Dunkirk (2017)

Dunkirk, 2. Dünya Savaşı'nda yapılan Dunkirk tahliyesini kara, deniz ve hava perspektiflerinden anlatan ve Christopher Nolan tarafından yönetilen tarihi bir savaş filmidir. Oyuncu kadrosunda Fionn Whitehead, Harry Styles, Cillian Murphy ve Tom Hardy yer alıyor.

13. The Straight Story (1999)

13. The Straight Story (1999)

David Lynch tarafından yönetilen bu film, biyografik bir yol dram filmidir. Senaryosu Alvin Straight'in 1994 yılında bir çim biçme makinesiyle Iowa ve Wisconsin'de yaptığı yolculuğun gerçek hikayesine dayanıyor. Alvin, zihinsel engelli kızıyla birlikte yaşayan yaşlı bir 2. Dünya Savaşı gazisidir. Görüşmediği erkek kardeşinin felç geçirdiğini duyunca onu ziyaret etmeye ve ölmeden önce durumu düzeltmeye karar verir. Alvin'in bacakları ve gözleri ehliyet alamayacak kadar engelli olduğu için yakın zamanda satın aldığı otuz yaşındaki John Deere 110 çim traktörüne bir römork bağlar ve saatte yaklaşık 5 mille bir yolculuğa çıkar.

12. Mandy (2018)

Mandy, Elijah Wood'un yapımcılığını üstlendiği ve Cosmatos'un tasarladığı bir hikayeye dayanan aksiyon dolu bir korku filmidir. Filmin başrollerinde Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache yer alıyor. Film, bir çiftin yaşamının gözlerden uzak bir ormanda kabus gibi bir hippi tarikatı ve onların iblis motorcu yandaşları tarafından paramparça edilmesini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mirror (1975)

Türkçe adıyla Ayna, Andrei Tarkovsky tarafından yönetilen bir Sovyet drama filmidir. Yönetmenin babası Arseny Tarkovsky tarafından bestelenen ve okunan şiirleri ele alan film, ölmek üzere olan şairin hayatındaki ve Sovyet kültüründeki önemli anlardan hatırladığı şeylerin etrafında gelişiyor.

10. Jarhead (2005)

10. Jarhead (2005)

Amerikan biyografik savaş drama filmi olan bu yapımın başrolünde Jake Gyllenhaal'ı Swofford rolünde görüyoruz. Sam Mendes tarafından yönetilen film, Swofford'un hayat hikayesini ve Körfez Savaşı'ndaki askerliğini konu alıyor. 'Jarhead', ABD Deniz Kuvvetleri'ne atıfta bulunmak için kullanılan argo bir terimdir.

9. The Wicker Man (1973)

Robin Hardy tarafından yönetilen bu film, İngiliz halk korku filmidir. Senaryo, David Pinner'ın 1967 tarihli Ritual romanından esinlenilmiştir. Film, bir polis memuru olan Çavuş Neil Howie'nin kayıp bir kızı aramak için İskoçya'nın izole edilmiş Summerisle adasına yaptığı ziyareti konu alıyor. Dindar bir Hristiyan olan Howie, adanın sakinlerinin Hristiyanlığı terk ettiğini ve bir tür Kelt putperestliği uyguladıklarını görünce dehşete düşüyor.

8. The Banshees of Inisherin (2022)

8. The Banshees of Inisherin (2022)

Martin McDonagh'ın yönettiği bu trajikomedik film, İrlanda'nın batı kıyısındaki ücra, kurgusal bir adada yaşayan iki arkadaşın, içlerinden birinin ilişkilerini aniden bitirmesi sonrası ikisi için de endişe verici sonuçlarla karşılaşmalarını konu alıyor. Filmin başrollerinde Colin Farrell ve Brendan Gleeson yer alıyor.

7. Django Unchained (2012)

7. Django Unchained (2012)

Quentin Tarantino tarafından yönetilen filmin başrollerinde Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson oynuyor. Eski Batı ve Antebellum Güney'de geçen film, Spaghetti Western filmlerine, ağır revizyonist bir övgü niteliğindedir. Hikaye, nihai hedefi uzun süredir kayıp olan karısıyla yeniden bir araya gelmek olan bir Alman ödül avcısı altında eğitim alan siyahi bir köleyi anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Come and See (1985)

Elem Klimov tarafından yönetilen film, Sovyet savaş karşıtlığıyla ön plana çıkan bir yapımdır. Klimov, filmin tamamını yapmasına izin verilmeden önce Sovyet yetkililerinin sekiz yıllık sansürüne karşı mücadele etmek zorunda kalmıştır. Film, Beyaz Rusya'nın Nazi Alman tarafından işgaline boyun eğmek istemeyen ve annesinin isteklerine karşı çıkıp Belarus direniş hareketine katılan Flyora adlı genç bir Belaruslu partizan gencin tanık olduğu olaylara odaklanıyor. Ardından Nazi zulmünü ve insanların maruz kaldığı acıyı anlatıyor.

5. Hellfighters (1968)

5. Hellfighters (1968)

Andrew V. McLaglen tarafından yönetilen ve John Wayne, Katharine Ross, Jim Hutton ve Vera Miles'ın oynadığı film, bir grup petrol kuyusu itfaiyecisini anlatıyor ve genel olarak Red Adair'in hayatına dayanıyor.

4. Pee-wee's Big Adventure (1985)

4. Pee-wee's Big Adventure (1985)

Pee-wee's Big Adventure, Tim Burton'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan Amerikan macera komedi filmidir. 1948 İtalyan klasiği Bisiklet Hırsızları'nın 'parodi' veya 'saçma versiyonu' olarak tanımlanan film, Pee-wee'nin ülke çapında çalınan bisikletini aramasının hikayesini anlatıyor.

3. There Will Be Blood (2007)

3. There Will Be Blood (2007)

There Will Be Blood, Paul Thomas Anderson tarafından yönetilen bir filmdir. Filmde Daniel Day-Lewis, Güney Kaliforniya'da 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarındaki petrol patlaması sırasında acımasız bir servet arayışındaki bir gümüş madencisinden petrolcüye dönüşen Daniel Plainview rolünü canlandırıyor.

2. Tombstone (1993)

2. Tombstone (1993)

Film, George P. Cosmatos tarafından yönetilen ve Kurt Russell ve Val Kilmer'in oynadığı bir Amerikan Western yapımıdır. Film, genel olarak 1880'lerde Güneydoğu Arizona'da meydana gelen, O.K.'daki Gunfight da dahil olmak üzere gerçek olaylara dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

David Yates tarafından yönetilen ve serinin son halkasının ilki olan film, Dumbledore tarafından Lord Voldemort'un ölümsüzlük sırrı olan Hortkulukları bulması ve yok etmesi istenen Harry Potter'ı konu alıyor.

Sizin yangın ya da ateş sahneleriyle büyülendiğiniz filmler var mı? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın