Görüş Bildir
Haberler
Sinema Tarihinin En Kült Yapımları Olmalarına Rağmen Hâlâ Birçok Kişinin İzlemediği Efsane Filmler

Sinema Tarihinin En Kült Yapımları Olmalarına Rağmen Hâlâ Birçok Kişinin İzlemediği Efsane Filmler

Merhabalar. Daha önce hiç bir filmi izlemediniz diye linç yediğiniz oldu mu? Çoğu zaman bu durumla karşılaştığımız oluyor. Gerek ilgimizi çekmediğinden gerek belki de aşırı popüler olduğundan bazı filmleri izlemekten uzak duruyoruz. Ama bu durum çevremizdekilerin bize fazla tepki göstermesine neden oluyor. Twitter'da @altiustusinema takipçilerine 'İzlemediğin için çevren tarafından linçlendiğin film ne?' sorusunu sordu. İşte o soruya gelen birbirinden kült filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Titanic (1997)

24. Titanic (1997)

84 yıl sonra Rose DeWitt Bukater adlı 100 yaşındaki bir kadın, torunlarına 1912'de bir gemide yaşadıklarını anlatır. Genç Rose, üst sınıf yolcular, annesi Ruth DeWitt Bukater ve nişanlısı Caledon Hockley ile birlikte Titanic adlı gemiye biner. Bu arada, Jack Dawson adında bir serseri ve sanatçı da bir oyunda gemiye üçüncü sınıf biletler kazanır. Film, Titanic'in kalkışından batışına Rose ile Jack'in aşk hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

23. Fight Club (1999)

23. Fight Club (1999)

İsimsiz bir birinci şahıs anlatıcı, duygusal durumunu bastırmak ve uykusuzluk durumundan kurtulmak için destek gruplarına katılır. Destek gruplarının bir başka sahte katılımcısı olan Marla ile tanıştığında hayatı biraz daha katlanılabilir hale gelir. Ancak kendisini Tyler ile ilişkilendirdiğinde, bir yeraltı dövüş kulübüne ve sabun yapım planına sürüklenir. İki adam birlikte kontrolden çıkar ve aşk ve güç için bir rekabete girerler.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

22. Star Wars (1977-2019)

22. Star Wars (1977-2019)

Star Wars serisi, birden fazla canlı aksiyon ve animasyon filmi içerir. Serinin ilk filmi 1977'de Star Wars (Yıldız Savaşları) ismiyle yayınlanmış ve dünya çapında bir popüler kültür fenomeni haline gelmiştir. Serideki olaylar, kurgusal bir galakside gerçekleşmektedir. Pek çok uzaylı ırkı ve robotlar da filmlerde yer almaktadır. Seride uzay yolculuğuna çok sık rastlanır ve evrendeki pek çok gezegen Galaktik Cumhuriyetin bir üyesidir. Ayrıca serinin en karakteristik özelliği 'güç'tür.

21. Taare Zameen Par (2007)

21. Taare Zameen Par (2007)

Sekiz yaşındaki bir çocuğun tembel bir baş belası olduğu düşünülür, ta ki yeni resim öğretmeni onun okuldaki mücadelelerinin ardındaki gerçek sorunu keşfedecek sabrı ve şefkati gösterene kadar.

Yönetmenler: Aamir Khan, Amole Gupte

Oyuncular: Darsheel Safary, Aamir Khan, Tanay Chheda

20. Interstellar (2014)

20. Interstellar (2014)

Dünya gelecekte yaşanmaz hale geldiğinde bir çiftçi ve eski NASA pilotu Joseph Cooper, insanlar için yeni bir gezegen bulmak üzere bir araştırma ekibiyle birlikte bir uzay aracına pilotluk yapmakla görevlendirilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Twilight Saga (2008-2012)

19. The Twilight Saga (2008-2012)

Alacakaranlık Efsanesi, Stephenie Meyer'in Alacakaranlık kitap serisine dayanan romantik fantastik türdeki film serisidir. Serinin ilk filmi 2008'de yayınlandı. Seri, Washington'da yaşayan babasının yanına taşınan ve genç bir kız olan Isabella Swan ile Edward Cullen adlı 109 yaşındaki vampirin aşk hikayesini konu alıyor.

18. Kolpaçino (2009)

18. Kolpaçino (2009)

Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Ali Çatalbaş, Ali Sürmeli ve Hakan Ural'ın başrolde olduğu film, birbiriyle bağlantılı yedi komik kişinin bir günde başına gelenleri konu alıyor.

Yönetmen: Atıl İnaç

Oyuncular: Aydemir Akbaş, Şafak Sezer, Ali Çatalbaş

17. Inception (2010)

17. Inception (2010)

Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak şirket sırlarını çalan bir hırsıza, bir CEO'nun zihnine bir fikir yerleştirmek gibi zor bir görev verilir. Ancak trajik geçmişi yüzünden proje ve ekip her an mahvolabilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

16. Whiplash (2014)

16. Whiplash (2014)

Gelecek vaat eden genç bir davulcu, bir öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmek için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek konumda olan bir eğitmenin büyüklük hayallerine rehberlik ettiği acımasız bir müzik konservatuarına kaydolur.

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

15. Barton Fink (1991)

15. Barton Fink (1991)

Film, ünlü bir New York oyun yazarının, film senaryoları yazmak üzere Kaliforniya'ya giderek kendini çekilmiş bulmasını ve Hollywood'un cehennem gibi gerçeğini keşfetmesini konu alıyor.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: John Turturro, John Goodman, Judy Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Dune (2021)

14. Dune (2021)

Soylu bir aile, galaksinin en değerli varlığının kontrolünü ele geçirmek için bir savaşa girdiği sırada, ailenin varisi karanlık bir geleceğin hayalleriyle giderek rahatsız olmaktadır.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya

13. G.O.R.A. (2004)

13. G.O.R.A. (2004)

Film, dünya dışı varlıklar tarafından kaçırılan genç bir Türk olan Arif'in, G.O.R.A gezegeninin şeytani başkomutanını kurnazlıkla alt ederek büyük insancıl ruhunu göstermesini konu alıyor.

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven

12. The Godfather (1972-1990)

12. The Godfather (1972-1990)

İtalyan Amerikalı yazar Mario Puzo'nun 1969 tarihli aynı adlı romanından esinlenen ve üç filmden oluşan seri, aile reisi Vito Corleone'nin Amerikan organize suçlarında önemli bir figür haline geldikten sonra kurgusal İtalyan Amerikan mafyası Corleone ailesinin davalarını takip ediyor.

11. The Butterfly Effect (2004)

11. The Butterfly Effect (2004)

Evan Treborn, hayatındaki önemli olaylar sırasında kendinden geçer. Büyüdükçe, günlüğünü okuyarak bu kayıp anıları hatırlamanın ve hayatını değiştirmenin doğaüstü bir yolunu bulur.

Yönetmenler: Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters

10. Avatar (2009 - )

10. Avatar (2009 - )

Avatar, James Cameron tarafından yaratılan bir Amerikan film serisidir. Serinin ilk filmi 2009 yılında, ikincisi ise 2022 yılında gösterime girdi. İlk film, ikiz kardeşi öldürüldükten sonra Avatar programının bir parçası olan engelli eski bir savaş gazisi Jack Sully'nin, en uygun gen dizilimine sahip kişi o olduğu için ikiz kardeşinin avatarını kullanarak Pandora'ya göreve gönderilmesini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Hobbit (2012-2014)

9. The Hobbit (2012-2014)

Hobbit, Peter Jackson tarafından yönetilen üç epik ve fantezi macera filminden oluşan bir seridir. Serinin üç filmi, J. R. R. Tolkien'in 1937 tarihli Hobbit romanına dayanmaktadır. Serinin senaryosu, Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinin bir ön filmi olarak çekilmiştir.

8. The Shawshank Redemption (1994)

8. The Shawshank Redemption (1994)

Eskiden başarılı bir bankacının, işlemediği bir suçtan suçlu bulunduktan sonra Shawshank'ın kasvetli hapishanesinde tutsak olarak yaşadıklarını anlatıyor. Film, bu adamın yeni, işkence dolu hayatıyla başa çıkmanın benzersiz yolunu bulmasını konu alıyor.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

7. The Matrix (1999)

7. The Matrix (1999)

Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürdüğünde Neo şok edici gerçeği keşfeder. Aslında yaşadığını sandığı hayat, sadece şeytani bir siber zekanın ayrıntılı aldatmacasıdır.

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

6. Léon: The Professional (1994)

6. Léon: The Professional (1994)

12 yaşındaki Mathilda, ailesi öldürüldükten sonra profesyonel bir suikastçı olan Léon tarafından isteksizce alınır. Onun himayesi haline gelip suikastçının mesleğini öğrendiğinde aralarında sıra dışı bir ilişki başlar.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

5. Apocalypse Now (1979)

5. Apocalypse Now (1979)

Vietnam'daki savaşın doruk noktasıdır ve ABD Ordusu Yüzbaşı Willard, Albay Lucas ve bir general tarafından resmi olarak 'var olmayan ve asla olmayacak' bir görevi yerine getirmesi için gönderilir. Görev: Ordusu Kamboçya sınırını geçen ve Viet Cong ve NVA'ya karşı vur-kaç görevleri yürüten gizemli Yeşil Bereli Albay Walter Kurtz'u bulmaktır.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Drive (2011)

4. Drive (2011)

Film, Hollywood'da dublörlük yapan ve çok iyi araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir adamın hayatına odaklanıyor. Sürücünün zaten yasa dışı hayatı, güzel komşusu Irene'nin hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale geliyor.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

3. Amélie (2001)

3. Amélie (2001)

Genç bir garson olan Amelie, hayal dünyasına kapılmış olmasına rağmen insanların mutluluğu bulmasına yardım etmeye karar verir. Neşe yayma arayışı, onu gerçek aşkı bulduğu bir yolculuğa çıkarır.

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

2. Harry Potter (2001-2011)

Harry Potter, J. K. Rowling'in aynı adlı romanlarına dayanan bir film serisidir. 2001 yılında Felsefe Taşı ile başlayan ve 2011'de Ölüm Yadigarları – Bölüm 2 ile sona eren sekiz fantastik filmden oluşur. On yıldan fazla süren bu fantastik seri, Harry'nin baş düşmanı Lord Voldemort'un üstesinden gelme arayışını takip ediyor.

1. The Lord of the Rings (2001-2003)

1. The Lord of the Rings (2001-2003)

Yüzüklerin Efendisi serisi, J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi romanından uyarlanan ve Peter Jackson tarafından yönetilen üç destansı fantastik macera filmi serisidir. Orta Dünya'nın kurgusal dünyasında geçen filmler, hobbit Frodo Baggins'in, Yüzük Kardeşliği ile birlikte Karanlık Lord Sauron'un yok edilmesini sağlamak için Tek Yüzüğü yok etme arayışına girmesini konu alıyor.

Benim de Star Wars serisini izlemediğim için bazen laf yediğim oluyor. Peki siz bu listedeki hangi filmleri hiç izlemediniz ve izlemediğiniz için linç yediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zubarak

kolpaçino hariç hepsini izledim, çok daha iyi Türk yapımları var şafak sezer filmi burada sırıtmamış mı?

GardıropFuat

Thegodfather ın listede olduğu yerde kolpaçinoyu görmek ne bilim……

Otto Skorzeny

Bende Alacakaranlık tan linç yiyebiliririm bana hiç hitap etmedi :) Kolpaçino saygısızlık etmek istemem ama burada yeri yok gibi ya