Görüş Bildir
Haberler
Rahat ve Esprili Kişiliğiyle Komedi Filmlerinin Efsane Oyuncusu Owen Wilson'ın Rol Aldığı Harika Filmler

Rahat ve Esprili Kişiliğiyle Komedi Filmlerinin Efsane Oyuncusu Owen Wilson'ın Rol Aldığı Harika Filmler

Merhabalar. Owen Wilson'u nasıl bilirdik? Cevap veriyorum, komik bilirdik. Ben Stiller ile oynadığı harika filmler bu adamı komedi türünün şüphesiz en sevilen oyuncusu yaptı. Aşırı Owen Wilson hayranlığımı buraya dökmeden size onun en iyi filmlerini sunmak isterim. İşte karşınızda Owen Wilson'un en beğenilen filmleri!

İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Royal Tenenbaums (2001)

16. The Royal Tenenbaums (2001)

Film, üç başarılı kardeş olan Chas, Margot ve Richie'nin ve geçmişte onları terk ettikten hemen sonra bir şeyler yapmak isteyen babalarının hayatını anlatıyor. Owen, tüm bu devam eden aile dramı sırasında Margot ile ilişkisi olan bir romancı olan Eli Cash rolünü oynuyor. 

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

15. Zoolander (2001)

15. Zoolander (2001)

Film, Malezya başbakanına suikast düzenlemeye çalışan şeytani bir ekibin parçası olan Derek'in hayatına odaklanıyor. İlk başta rakip bir model olan ancak daha sonra Derek ile arkadaş olan Owen Wilson'un oynadığı Hansel, suikastı durdurması için ona yardım etmeyi kabul eder. Film oldukça komik ve moda endüstrisine farklı bir bakış açısıyla bakıyor. 

Yönetmen: Ben Stiller

Oyuncular: Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor

14. Behind Enemy Lines (2001)

14. Behind Enemy Lines (2001)

Owen Wilson bu filmde, bir keşif görevi sırasında biraz plansız davranan, Bosna savaşı sırasında Sırp askeri üssünü fotoğraflayan ve kısa süre sonra Sırp hava savunması karadan havaya birkaç kez karşılık verirken başını belaya sokan bir ABD Donanması savaş pilotu rolünü oynuyor. 

Yönetmen: John Moore

Oyuncular: Gene Hackman, Owen Wilson, Gabriel Macht

13. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

13. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Bu film, arkadaşını avlayarak yiyen bir jaguar köpekbalığından intikam almak isteyen ve bunun üzerine bir belgesel çeken eksantrik bir deniz bilimci hakkında bir drama-komedidir. Kimse sponsor olmaya istekli olmasa da Owen Wilson'un karakteri Ned ilgi odağı haline gelir. Belgesele sponsor olur ve Bill'in olası babası olduğunu düşünür, bu da birkaç komik duruma yol açar.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston

12. No Escape (2015)

12. No Escape (2015)

Film, Owen Wilson'ın ailesiyle parlak bir iş fırsatı elde etmek için Güney Asya'ya taşınan ancak silahlı bir isyana yakalanan Jack Dwyer rolünü oynadığı bir hayatta kalma hikayesidir. Şimdi hayatta kalmalı, ailesini korumalı, yabancıları infaz eden silahlı isyancılardan kaçmalı ve Amerikan Büyükelçiliğine gitmelidir. Film, diğer Owen Wilson filmlerinin çoğuna kıyasla daha fazla aksiyon ve gerilim unsuru içeriyor.

Yönetmen: John Erick Dowdle

Oyuncular: Lake Bell, Pierce Brosnan, Owen Wilson

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Starsky & Hutch (2004)

11. Starsky & Hutch (2004)

Starsky and Hutch, Owen Wilson'ın bir kez daha Ben Stiller'la birlikte oynadığı bir komedi filmidir. İkili bu sefer 70'lerden bir diziyi uyarlıyor. Doğaları gereği tamamen zıt olan iki polis, Hutch (Owen Wilson) ve Starsky (Ben Stiller), uyuşturucu suçlularını yakalamak için birlikte çalıştırılır. Komedi aksiyon sahneleriyle dolu olan film, ikiliyi meşhur yapan filmlerden biridir.

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg

10. Marley & Me (2008)

10. Marley & Me (2008)

Owen Wilson ve Jennifer Aniston'ın yer aldığı film, kendi köpeklerinden  oldukça fazla hayat dersi alan bir gazeteci çiftin hayatı etrafında dönüyor. Çift, kendi profesyonel ve kişisel yaşamlarını yönetip şekillendirirken Marley'i eğitmeye ve disipline etmeye çalışıyor.

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane

9. Meet the Parents (2000)

9. Meet the Parents (2000)

Filmde Ben Stiller bir erkek hemşire rolünü oynuyor ve kız arkadaşına bir aile düğününde evlenme teklif etmeyi planlıyor. Owen Wilson ise Ben'in kız arkadaşının eski nişanlısı rolünü oynuyor. Film, erkek hemşire olunduğunda karşılaşılan durumlara ve insanların buna nasıl tepki verdiğine dair çok komik bir film. 

Yönetmen: Jay Roach

Oyuncular: Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo

8. The Internship (2013)

8. The Internship (2013)

Bu, Nick ve Billy'nin modası geçmiş oldukları için kovulan çok konuşkan iki satıcı olduğu güzel bir komedi filmidir. İkili staj için Google'a başvururlar ve benzersiz satış konuşmaları sayesinde şaşırtıcı bir şekilde dikkat çekerler. Owen Wilson'un Nick rolünde oynadığı film, orta yaşlı profesyoneller için modern iş dünyasının bir parçası olmanın ne kadar zor olabileceğini gösteriyor.

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne

7. The Darjeeling Limited (2007)

7. The Darjeeling Limited (2007)

Film, babalarını yakın zamanda kaybettikten sonra trenle Hindistan'a gideb üç erkek kardeşin duygusal yolculuğunu konu alıyor. Owen Wilson, kardeşleriyle ilişkilerini geliştirmek için bu geziyi düzenleyen en büyük erkek kardeş rolünü oynuyor.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wonder (2017)

6. Wonder (2017)

Wonder, özel bir çocuğu olan Manhattanlı bir ailenin hikayesidir. Julia Roberts ve Owen Wilson, çocuğun normal bir okula uyum sağlamasına destek olan ebeveynlerinin rollerini oynuyorlar.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic

5. Bottle Rocket (1996)

5. Bottle Rocket (1996)

Bottle Rocket o kadar başarılı bir film değildi, ancak bir soygunu gerçekleştirip yola çıkan akli dengesi yerinde olmayan iki arkadaşın ilginç bir hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Luke Wilson, Owen Wilson, Ned Dowd

4. Shanghai Noon (2000)

4. Shanghai Noon (2000)

Aksiyon, komedi ve western türün bir karışımı olan film, dövüş sanatları ile komedinin iyi bir kombinasyonudur. Hikaye, Çinli bir imparatorluk muhafızının (Jackie Chan) kaçırılan Çinli bir prensesi bulması için ABD'ye gönderilmesi etrafında dönüyor. Muhafız, bir tren soyguncusu (Owen Wilson) ile tanışır ve ikisi arasındaki sürtüşmeye rağmen aksiyon ve eğlence dolu bir kurtarma macerası yaşanır.

Yönetmen: Tom Dey

Oyuncular: Jackie Chan, Owen Wilson, Lucy Liu

3. Wedding Crashers (2005)

3. Wedding Crashers (2005)

En iyi Owen Wilson filmlerinden biri olan bu filmde Wilson, arkadaşı Jeremy Gray (Vince Vaughn) ile birlikte tek gecelik ilişkiler için düğünleri sabote eden John Beckwith rolünü oynuyor. John'un komik doğası ve karizması izleyeni çokça güldürmeye yetiyor.

Yönetmen: David Dobkin

Oyuncular: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams

2. Midnight in Paris (2011)

2. Midnight in Paris (2011)

Film, nişanlısıyla tatildeyken her gece yarısı Paris sokaklarında yürüyen ve geçmişe yolculuk yapan romancı Gil'in (Owen Wilson) hayatını konu alıyor. Gil, geçmişe ne kadar seyahat ederse, şimdiki zamandan o kadar memnun kalmayan bir karakter.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bonus: Night at the Museum (2006)

1. Bonus: Night at the Museum (2006)

Doğa Tarihi Müzesi'nde yeni işe alınan bir gece güvenlik görevlisi, eski bir lanetin, hayvanların ve sergilerin canlanıp ortalığı kasıp kavurmasına neden olduğunu keşfeder. Bu filmde Owen Wilson'un canlandırdığı küçük kovboy Jedediah, benim en sevdiğim karakterlerinden biri. Octavius ile sürekli atışmaları yok mu: Efsane!

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ben Stiller, Carla Gugino, Ricky Gervais, Owen Wilson

Siz Owen Wilson'un en çok hangi rolünü seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Burayı Jedediah ve Octavius giflerine boğardım ama siz en iyisi Müzede Bir Gece filmini izleyin, ne dediğimi anlayacaksınız.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın