Görüş Bildir
Haberler
BM: IŞİD Çocuk Savaşçı Yetiştiriyor

BM: IŞİD Çocuk Savaşçı Yetiştiriyor

Fotoğraf: AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu raporuna göre; çocuk kampları kurarak, çocuklara silah kullanmayı ve canlı bomba olmayı öğreten IŞİD, kadınları da savaş ganimeti olarak kullanıyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye'deki insan hakları ihlalleri hakkındaki 9. raporunu yayınladı.

Raporda gözaltı tesislerinde, hapishanelerde kadınların tecavüze ve cinsel istismara maruz kaldığı ifade edilerek, Irak'ta kaçırılan Yezidi kadınların ise satıldığı, cinsel şiddete maruz kaldığı ve IŞİD militanlarınca savaş ganimeti olarak kullandığı belirtildi.

Raporda, IŞİD'in çocuk kampları kurarak, çocuklara silah kullanmayı ve canlı bomba olmayı öğrettiği kaydedildi.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, 'Suriyelilerin son dört yıldır olduğu gibi acı çekmeye devam etmesi, kurbanlara adalet aramaya yönelik çabaların ve barış için yapılan girişimlerin sınırlı sayıda olması vicdansızlıktır. Mağdurlar bizim şefkatimizden daha fazlasını hak ediyor' dedi.

Komisyon, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından, Suriye'deki insan hakları ihlallerini araştırmak için Mart 2011'de görevlendirilmişti.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0