Görüş Bildir
Haberler
Bisikletin Çalınmasını Önleyen Akıllı Pedal

Bisikletin Çalınmasını Önleyen Akıllı Pedal

ATKN
30.04.2015 - 10:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bisiklet sahiplerinin şüphesiz en büyük sorunu bisikletlerin güvenliği. Ne kadar bağlasanız da, kilitleseniz de hırsızlar bir yöntemini bulup bisikletinizi çalabiliyor. Geliştirilen yeni akıllı pedallar ise bisikletiniz ilgili her bilgiyi anında akıllı telefona göndererek çalınmaya karşı tam koruma sağlıyor.

Connected Cycle olarak isimlendirilen pedallar her türlü yetişkin bisikletine kolaylıkla takılıyor. Sonrasında GPS bilgisini kaydediyor ve bu bilgileri bildirim olarak kullanıcıya gönderiyor. GPS takibi yaparken telefonun şarjını ise harcamıyor. Kendi içerisinde bulunan SIM aracılığıyla uygulamanın bulut sistemine bağlanan pedallara bu bağlantı için herhangi bir ekstra ücret ödenmediğinin de altı çiziliyor. Bisiklet yerinden oynatıldığında kullanıcılar harita üzerinden bisikletlerinin nerede olduğunu görebiliyor. Bunun olması için bisikletin belirli bir mesafede olmasına gerek  duyulmuyor ve ne kadar uzakta olursanız olun bisikletin konumunu öğrenmeniz mümkün oluyor.

Pedallar yalnızca güvenlik amacıyla değil, aktivite takibi için de kullanılıyor. Ne kadar süre bisiklet sürüldüğü, hangi hızda gidildiği ve ne kadar yol alındığı gibi bilgiler uygulamadan görülüyor. Şarj ihtiyacı duymayan pedallar kendi enerjisini de kendi karşılıyor.

Aradığı desteği IndieGoGo‘da bulan Connected Cycle’ı bu platformdayken satın almak isteyenler 220 dolar yerine 149 dolar ödeme yapıyor. Cihazların bu yılın aralık ayında kullanıcılarla buluşacağı belirtiliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0