Görüş Bildir
Haberler
Birleşmiş Milletler'den Açlık Uyarısı! Üç Ay İçinde 23 Noktada Açlık Artacak...

Birleşmiş Milletler'den Açlık Uyarısı! Üç Ay İçinde 23 Noktada Açlık Artacak...

Müge Kakşi
01.08.2021 - 12:45

Birleşmiş Milletler'e bağlı iki kurum olan Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı(WFP) küresel çapta bir açlık olacağıyla ilgili uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada Etiyopya'nın zor durumdaki Tigray bölgesi, Güney Madagaskar, Yemen, Güney Sudan ve Kuzey Nijerya'nın felaketin eşiğinde olduğu belirtildi. Bu bölgelerle birlikte önümüzdeki üç ay içinde 23 küresel noktada açlığın artması bekleniyor. İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM'den Küresel Çapta Açlık Uyarısı

BM'den Küresel Çapta Açlık Uyarısı

Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) ve Dünya Gıda Programı'nın (WFP) yaptığı açıklamada, Etiyopya'nın zor durumdaki Tigray bölgesi, Güney Madagaskar, Yemen, Güney Sudan ve Kuzey Nijerya'nın felaketin eşiğinde olduğu belirtildi. Bu bölgelerle birlikte önümüzdeki üç ay içinde 23 küresel noktada açlığın artması bekleniyor.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin gıdaya erişimi zorlaştırdığını gösteren raporda, gıda fiyatlarındaki artışlar, pazar ve hayvancılık faaliyetlerini sınırlayan hareket kısıtlamaları, artan enflasyon ve azalan satın alma gücünün, savunmasız insanları açlık felaketine sürüklediği belirtildi.

İki Birleşmiş Milletler ajansı, Etiyopya'yı listenin başına koydu ve insani yardımın hızlı bir şekilde sağlanmaması durumunda açlık ve ölümle karşı karşıya kalan insan sayısının 401 bin çıkabileceğini söyledi.

Bu rakam, Somali'de 2011'de yaşanan kıtlıktan bu yana en yüksek seviye olarak görülüyor.

Son 40 yılın en kurak mevsimini yaşayan ada ülkesi Madagaskar'ın güneyinde, ekinlerin, kuraklığın yanı sıra zararlı böcek saldırısı altında olduğuna işaret edildi.

Buna bağlı olarak gıda fiyatlarının yükseldiği ve eylül ayına kadar en az 14 bin kişinin açlık ve ölümlerin yaşanacağı akut gıda güvensizliğine sürüklenebileceği aktarıldı.

Her iki BM ajansı da, 28 bin kişinin acil yardıma ihtiyacının olduğu, bu sayının ise yıl sonuna kadar ikiye katlanmasının muhtemel olduğu bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın