Görüş Bildir
Haberler
Adrenalin Seviyenizi Tavan Yaptıracak Birbirinden İlginç 23 Spor Dalı

Adrenalin Seviyenizi Tavan Yaptıracak Birbirinden İlginç 23 Spor Dalı

tosyalı
07.06.2014 - 21:25 Son Güncelleme: 08.06.2014 - 04:07

Birbirinden İlginç 23 Spor

Klasik sporlardan vazgeçip outdoor aktivitelere rağbet gün geçtikçe artıyor. İşte adrenalin seviyenizi tavan yaptıracak ve hayatınız boyunca 1 kez yapabileceğiniz 23 spor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zorbing

1. Zorbing

10 yılık bir geçmişi olan bu sporda plastik bir topun içine girip bağlantılarla sabitlendikten sonra yamaçtan aşağı yuvarlanıyorsunuz. Tehlikeli görünse de sıfır risk taşıyan bu sporu yapanlar çok zevkli olduğunu söylüyor.

2. Satranç Boksu

2. Satranç Boksu

Beyin gücü ve bilek gücünü birleştiren bu ilginç spor 6 raunt satranç ve 5 raunt boks olarak 11 raunttan oluşuyo

3. )Bataklık Dalışı

3. )Bataklık Dalışı

'Bog snorkelling' olarak bilinen bataklıkta yüzmede kurallar basit: herhangi bir bataklıkta, düz bir parkurda, gözlük ve şnorkel takan yüzücüler yarışıyorlar. Ancak klasik yüzme metotları yasak, sadece yunus gibi ayaklar kullanıp kıvrılarak yüzülmesine izin var.

4. Unicycle

4. Unicycle

Bir sirk maymununa benzediğiniz bu aktivitede tek tekerlekli bisiklet üzerinde hokey oynamak, yoga yapmak, yarışmak gibi istediğiniz aktiviteyi gerçekleştirebiliyorsunuz

5. Yastık Savaşı

5. Yastık Savaşı

Yastık savaşının bir spor olarak anılmaya başladığını biliyor muydunuz? Pijamayla yapılan bu aktiviteye katılanlar, koruyucu giysiler, dizlik ve dirseklik giymek zorundalar. Yarışmaların galibi ise oyundaki dayanıklılık ve tekniğe göre belirleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Buzkaşi

6. Buzkaşi

Polo'nun Orta Asya versiyonu. Amaç başı kesik bir oğlağı at üzerinde taşıyarak, belli bir mesafeyi aşmak. Bu esnada atlıların birbirine kamçı ile vurması serbest!

7. Cable Wakeboard

7. Cable Wakeboard

Elinizde ip, ayağınız ya da kaba yerlerinizin üzerinde bir boardla bekliyorsunuz. Makara dönüyor, ip geriliyor. Sonra hoppa. Makara sistemine dayalı bir parkurda kiteboard ve snowboard'un bir sentezi.

8. Cep Telefonu Atma

8. Cep Telefonu Atma

Bu aktivite dünyanın pek çok yerinde turnuvaya dönüştü hatta bu yıl 7.si düzenlendi. Adından da anlayacağınız gibi yarışmacılar cep telefonlarını fırlatıyor, en uzağa atan kazanıyor.Bu spor sizin için yapılmış.

9. Curling

9. Curling

1500'lü yıllardan bu yana oynanan Curling bir takım oyunu. 4 kişilik takımlar 46 m uzunluğundaki buz pistinde bulunan sarı ve kırmızı taşları merkezdeki daireye taşımaya çalışıyor. 10 setlik müsabaka sonunda en çok taş taşımış olan takım oyunu kazanıyor.

10. Ütü yapma

10. Ütü yapma

Bir kılıbığın ilham verdiği söylenen sporda şarjlı ütünüzü alıp dağ, tepe gibi açık bir alana çıkıyorsunuz ve ütü masasını kullanmak şartıyla 3 gömleği jilet gibi ütülüyorsunuz. Amaç eğlenirken spor yapmak, spor yaparken saçmalamak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İncik Vurma

11. İncik Vurma

Shin Kicking olarak bilinen bu oyun Finlandiya'da bir şaka olarak başlamış olmasına rağmen ABD'de bir spora dönüşmüş durumda. Katılımcılar incik kemiklerine bir koruma sararak bunu talaş ve samanla dolduruyor sonrada birbirlerini hırpalamaya girişiyorlar.

12. Parkour

12. Parkour

Bu sporda hiç bir ekipman kullanmadan oradan oraya sıçranıp atlanıyor, damdan dama geçiliyor.Son zamanların en extrem ve popüler sporlarından.

13. Peynir Yuvarlama

13. Peynir Yuvarlama

Evet gerçekten böyle bir spor var! İngiltere'nin Brockworth kentinde her yıl geleneksel olarak yüzlerce katılımcıyla yapılıyor. Yarışmacılar bir yamaçtan aşağıya deli gibi koşarak, yuvarlanan yerel bir peynir cinsini yakalamaya çalışıyorlar.

14. Ayak Voleybolu

14. Ayak Voleybolu

'Sepak Takraw' olarak bilinen bu sporda üçer kişilik 2 takım, voleybolun aynısı olan sporu ellerini hiç kullanmadan ayaklarıyla yapmaya çalışıyorlar. Bu file sporu büyük güç, konsantrasyon ve yetenek gerektiriyor.

15. Su Altında Rugby

15. Su Altında Rugby

Sualtı rugbysi, 4 metre derinliğindeki bir havuzda oynanıyor. 11 kişiden oluşan 2 takım, topu rakip takımın kalesine atmaya çalışıyor. Her 2 kale de su altında bulunuyor. Suyun kaldırma kuvveti yüzünden çok eğlenceli bir spor olan sualtı rugbysinde, su içinde hareket etmek ise oldukça zor ve nefesinizin kuvvetli olması gerekli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bossaball

16. Bossaball

Plaj voleyboluna bir alternatif olarak çıkan bu oyunun prensibi büyük bir trombolin (şişme tramplen) üzerinde voleybol futbol ve Latin danslarının karışımından oluşan hareketlerle müsabakayı kazanmak.

17. Yanardağ Sörfü

17. Yanardağ Sörfü

Özel koruyucu kıyafetlerle, dizlik ve başlıklarla donatılmış sporcular, özel kontrplaktan yapılmış sörf aletleriyle her yıl Orta Amerika ülkesi Nikaragua'nın en küçük yanardağı Cerro Negro'ya bunun için gidiyor. Her yıl düzenlenen organizasyonun başladığı 2005 yılından itibaren on binlerce seyirci, bu ilginç ve tehlikeli sporun tanığı oluyor.

18. Limbo Pateni

18. Limbo Pateni

Çin ve Hindistan gibi ülkelerde düzenlenen extreme sporlar arasında yer alan Limbo pateni, müthiş bir esneklik, denge ve güç sayesinde ayak ve kollarını 180 derece yana açarak ve vücudunu neredeyse yere değecek kadar öne eğerek dikey bir çubuğun altına giren sporcular, yerden 50 santimetreden bile daha yüksek olmayan bu çubuğa dokunmadan paten yapmaya çalışıyor

19. Timsah Bungee

19. Timsah Bungee

Başta Avustralya olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki bungee jumping'in yeterince heyecanlı olmadığını düşünen maceraperestler, atlayışlarını içi timsahlarla dolu nehirlerin genellikle dik dağ yamaçlarında gerçekleştiriyor.

20. Sualtı hokeyi

20. Sualtı hokeyi

Bu spor, 1950'lerde İngiltere'de geliştirildi. İngiliz dalgıçlar, havaların çok soğuk olduğu kış aylarında formlarını korumak için su altında kendilerini meşgul edecek bir oyun geliştirmek isteyince, su altında hokey oynamaya karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. İnsan mancınığı (Air kicking)

21. İnsan mancınığı (Air kicking)

Bu ilginç extreme sporda, özel olarak üretilen 'Airkick' adı verilen dev mancınıklara yerleştirilen sporcular, yaklaşık 8 metre uzaktaki havuzlara fırlatılıyor. Hava basıncı ve suyun geri tepme noktası gibi hesaplamaların yapılmasının ardından hazır hale gelen bu teknolojik alet, katılımcılarına heyecanlı anlar yaşatıyor.

22. Kayalıktan Atlama

22. Kayalıktan Atlama

ilk olarak 1770'de Hawaii Adaları'ndan Lanai'de başladı. Dönemin Kralı Kahekili, askerlerinden ülkerine sadakatini ve cesaretini göstermesi için, yüksek kayalıklardan önce ayakları denize girecek ve mümkün olan en az seviyede su sıçratarak şekilde atlamalarını emretti. Bu gelenek daha sonra hızla yayıldı ve günümüzde spor haline dönüştü.

23. Slacklining

23. Slacklining

Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından iki dağ yamacı arasından geçmek isteyen maceraperest dağcıların ya da ipin üzerinde sıçrayarak akrobatik hareketler yapmak isteyen gençler için bir eğlence sporu haline gelen slacking, her geçen gün popülerleşiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
8
5
5
4
2