Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Aykırı ve Sıra Dışı Hikayeleriyle İzleyiciyi Etkisi Altına Alan 2023 Yılının En İyi Japon Filmleri

Birbirinden Aykırı ve Sıra Dışı Hikayeleriyle İzleyiciyi Etkisi Altına Alan 2023 Yılının En İyi Japon Filmleri

Son dönemde hem beyaz perdede hem de Netflix'te öne çıkan Japon filmleri izleyici tarafından bu sene de sevilerek takip edildi. Bizde sizler için 2023 yılının en iyi Japon filmlerini listeledik.

Buyurun listeye birlikte göz atalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. My Happy Marriage

20. My Happy Marriage

IMDb: 6.9

Özet: Tacizci bir aileden gelen mutsuz genç bir kadın, korkunç ve soğuk bir ordu komutanıyla evlendirilir. Ancak ikisi birbirleri hakkında daha çok şey öğrenirler, aşkın bir şansı olabilir.

Yönetmen: Ayuko Tsukahara

Oyuncular: Manabu Hamada, Shohei Hino, Yusuke Hirayama

19. Evil Does Not Exist

19. Evil Does Not Exist

IMDb: 7.2

Özet: Takumi ve kızı Hana, Tokyo yakınlarındaki Mizubiki Köyü'nde yaşıyor. Bir gün köy sakinleri, Takumi'nin evinin yakınında şehir sakinlerine doğaya rahat bir 'kaçış' sunacak bir kamp alanı inşa etme planının farkına varırlar.

Yönetmen: Ryûsuke Hamaguchi

Oyuncular: Hitoshi Omika, Ryo Nishikawa, Ryuji Kosaka, Ayaka Shibutani, Hazuki

18. In Love and Deep Water

18. In Love and Deep Water

IMDb: 4.9

Özet: Denizin ortasında kocaman lüks bir cruise gemisinde gerçekleşen cinayet gizemini çözmeye çalışırken sadık uşak Suguru ve Chizuru isimli gizemli bir kadının yolları kesişir. 

Yönetmen: Yusuke Taki

Oyuncular: Rinko Kikuchi, Saki Takaoka, Ryo Yoshizawa

17. Immersion

17. Immersion

IMDb: 5.1

Özet: Bir VR teknolojisi şirketinin çalışanlarının başına gizemli ölümler gelir. Gerçeklik ile sanal dünya arasında eşi benzeri görülmemiş bir korku bekliyor.

Yönetmen: Takashi Shimizu

Oyuncular: Daigo Nishihata, İnori Kirara

16. Hard Days

16. Hard Days

IMDb: 6.0

Özet: Dedektif Yuji Kudo, ciddi bir sağlık durumu nedeniyle hastaneye kaldırılan annesini görmek için arabasını kullanıyor. Yuji daha sonra kazara arabasıyla bir adama çarpar ve o adam ölür. Yuji hastanede adamın ölümünü örtbas etmeye çalışır.

Yönetmen: Michihito Fujii

Oyuncular: Go Ayano, Akiro Emoto, Ryoko Hirosue

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sin Kamen Rider

15. Sin Kamen Rider

IMDb: 6.1

Özet: Üniversite öğrencisi ve motosiklet tutkunu Takeshi Hongo, kötü örgüt Shocker tarafından kaçırılır ve dünya hakimiyeti planlarının bir parçası olarak bir cyborg'a dönüştürülür. Emirlerini yerine getirmesi için beynini yıkamadan önce, o kaçar ve Shocker'a karşı tek kişilik bir savaş başlatmak için Kamen Rider olarak yeni gelişmiş yeteneklerini kullanır.

Yönetmen: Hideaki Anno

Oyuncular: Sosuke Ikematsu, Shinya Tsukamoto, Minami Hamabe

14. Revolver Lily

14. Revolver Lily

IMDb: 6.3

Özet: 1924'te geçiyor ve küçük bir genelevin hanımı olarak yeraltına inmeden önce casus olarak 57 kişiyi öldüren Yuri'yi konu alıyor. Orada, ailesi öldürülen bir yetimle karşılaşır ve Japon İmparatorluk Ordusu tarafından kaybolduğu bildirilen büyük miktarda parayı bulmanın anahtarını elinde tutar. Ancak peşlerinde bir ordu ordusu varken hayatta kalmak için savaşmak zorundalar.

Yönetmen: Isao Yukisada

Oyuncular: Sadao Abe, Haruka Ayase, Mitsuru Fukikoshi

13. Do Unto Others

13. Do Unto Others

IMDb: 6.4

Özet: Yaşlı bir adamın ve ev ziyareti yapılan bakım merkezi yöneticisinin cesetleri bulunduğunda toplum şok olur. 42 yaşlı hastanın vefatının, sevgisi ve bağlılığıyla tanınan bakıcı Shiba ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Yönetmen: Tetsu Maeda

Oyuncular: Ken'ichi Matsuyama, Masami Nagasawa, Oji Suzuka

12. Father of the Milky Way Railroad

12. Father of the Milky Way Railroad

IMDb: 6.4

Özet: Masajiro Miyazawa nesillerdir bir rehinci dükkanının sahibi ve işletmecisidir. İlk oğlu Kenji ve kızı Toshi Miyazawa'dır. Kenji'nin ilk oğul olarak rehinci dükkanını devralması gerekiyordu ama reddediyor. Masajiro oğluna karşı yumuşak davranıyor. Bu arada Toshi akıllı ve bilgedir. Babasına ve ağabeyine tavsiyelerde bulunur. Bir gün Toshi hastalanır.

Yönetmen: Izuru Narushima

Oyuncular: Nana Mori, Maki Sakai, Masaki Suda

11. The Legend & Butterfly

11. The Legend & Butterfly

IMDb: 6.4

Özet: Toei’nin 70. yıl dönümünü kutlamak için yaratılan kapsamlı bir tarihi aşk hikâyesi olan “Efsane ve Kelebek” Sengoku döneminde geçiyor ve Nobunaga ile Nohime arasında 30 yıla yayılan bir aşk hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen: Keishi Otomo

Oyuncular: Takuya Kimura, Haruka Ayase, Manabu Hamada

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. See Hear Love

10. See Hear Love

IMDb: 6.5

Özet: Manga sanatçısı Shinji Izumoto bir film anlaşması yapar.Ama olaylar farklı gelişiyor ve kör oluyor, manga dizisi iptal ediliyor ve artık büyükannesine bakamıyacak hale geliyor. Tek başına Shinji, yıkıcı bir karar vererek balkondan atlayacakken, sağır bir hayranı olan Hibiki Aida, Shinji'yi kurtardığında, birlikte alışılmadık bir hayata başlarlar.

Yönetmen: John H. Lee

Oyuncular: Tomohisa Yamashita, Yuko Araki, Mahiro Takasugi

9. Don't Call It Mystery

9. Don't Call It Mystery

IMDb: 6.5

Özet: Kuno Totono, doğal kıvırcık saçlı bir üniversite öğrencisidir. Son derece zekidir ve köriyi sever ama hiç arkadaşı ya da kız arkadaşı yoktur. Kuno Totono konuşmayı seviyor ve çoğu zaman zor sorunları sadece konuşarak çözebiliyor. Kuno Totono bir gün Hiroşima şehrini ziyaret eder. Orada, Kariatsumari ailesinin mülklerinin verasetiyle ilgili bir gizeme bulaşır.

Yönetmen: Hiroaki Matsuyama

Oyuncular: Yasunori Danta, Riku Hagiwara, Nanoka Hara

8. Winny

8. Winny

IMDb: 6.6

Özet: Programcı Isamu Kaneko, hızla Japonya'da çevrimiçi korsanlığın tercih ettiği yazılım haline gelen eşler arası dosya paylaşım programı olan Winny'nin yaratıcısı olarak tutuklandı.

Yönetmen: Yusaku Matsumoto

Oyuncular: Masahiro Higashide, Takahiro Miura, Hidetaka Yoshioka

7. Tokyo Revengers 2

7. Tokyo Revengers 2

IMDb: 6.6

Özet: Takemichi'nin, Tokyo Manjikai Çetesi tarafından Takemichi'nin önünde yeniden öldürülen Hinata'yı kurtarabilecek önemli bir vakayı değiştirmek için zamanda 10 yıl geriye gitmesini konu alıyor.

Yönetmen: Tsutomu Hanabusa

Oyuncular: Keita Arai, Takumi Kitamura, Shotaro Mamiya

6. Undercurrent

6. Undercurrent

IMDb: 6.7

Özet: Kanae bir hamam işletiyor. Kocası Satoru Sekiguchi aniden ortadan kaybolur. Kanae bu yüzden çok şey yaşar ve hamamı geçici olarak kapatır. İşe yeniden açıldığında Takayuki Hori adında bir adam yanına gelir ve onun için çalışıp çalışamayacağını sorar. Yaşayacak yeri olmayan Takayuki, Kanae'nin yanında yaşamaya ve hamamda çalışmaya başlar. Tuhaf ortak yaşamları başlıyor. Bu sırada Kanae ve Kanae'nin kocasını bulması için tuttuğu Özel Dedektif Michio Yamasaki, Satoru'nun nerede olduğunu araştırır. Kanae, kocası hakkında bilinmeyen gerçekleri birer birer keşfeder.

Yönetmen: Rikiya Imaizumi

Oyuncular: Noriko Eguchi, Lily Franky, Arata Iura

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sekai no Okiku

5. Sekai no Okiku

IMDb: 6.9

Özet: 19. yüzyıl Japonya'sında genç Okiku, babasıyla birlikte kiralık bir sıra evde yaşıyor. Tuvaletteki insan atıklarını toplayan adamlardan birine ilgi duymaya başlar.

Yönetmen: Junji Sakamoto

Oyuncular: Haru Kuroki

4. Call Me Chihiro

4. Call Me Chihiro

IMDb: 6.9

Özet: Eskiden seks işçisi olan ve geçmişinden pişmanlık duymayan bir kadın, küçük bir sahil kasabasındaki bento lokantasında çalışmaya başlar ve yalnızlık çeken insanlara destek olur.

Yönetmen: Rikiya Imaizumi

Oyuncular: Kasumi Arimura, Hana Toyoshima, Tetta Shimada

3. Çocuk ve Balıkçıl

3. Çocuk ve Balıkçıl

IMDb: 7.5

Özet: Çocuk ve Balıkçıl, ergenlik döneminde olan bir gencin hikayesini konu ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasıda geçen filmde, küçük bir çocuk olan Mahito, annesini kaybetmesinin ardından taşrada yaşayan babasının yanına taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Mahito, günlerini terk edilmiş bir kulenin civarında oynayarak geçirir. Mahito oynamak için kuleye gittiğinde, sürekli gri bir balıkçıl kuşu ile karşılaşır. Ancak çok geçmeden hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlar.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Soma Santoki, Masaki Suda, Kô Shibasaki

2. Perfect Days

2. Perfect Days

IMDb: 7.9

Özet: Hirayama, Tokyo'daki umumi tuvaletlerin bakımını yaparak geçimini sağlar. Sıradan bir yaşam süren Hirayama’nın müziğe, kitaplara ve fotoğrafını çekmeyi sevdiği ağaçlara karşı bir tutkusu vardır. Bununla birlikte, bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişi hakkında daha fazla şey ortaya çıkarır ve günlük yaşamının sadeliğinin ona özlediği mutluluğu vermesinin nedenlerini ortaya çıkarır.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Koji Yakusho, Tokio Emoto, Arisa Nakano

1. Last Shadow at First Light

1. Last Shadow at First Light

IMDb: 8.2

Özet: Tekrarlayan hayaletlerin peşini bırakmayan Ami, kayıp annesini aramak için Singapur'dan Japonya'ya bir yolculuğa çıkar. Dönüşen manzaraların ortasında Ami'nin rüyaları, başına gelenler ve kayıp annesi gerçek hallerini ortaya çıkarıyor.

Yönetmen: Nicole Midori Woodford

Oyuncular: Masatoshi Nagase, Miyaha Shirata, Mariko Tsutsui

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın