Görüş Bildir
Haberler
Bir Zincir Market Daha 'Fiyat Sabitleme' Kararı Aldı

Bir Zincir Market Daha 'Fiyat Sabitleme' Kararı Aldı

Şok, Migros, CarrefourSA, A101 ve Happy Center marketlerinin ardından BİM de ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatını sabitlediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Her gün düşük fiyat politikamızla müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz'

'Her gün düşük fiyat politikamızla müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz'

BİM'in resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile 500 ürün için fiyat sabitleme kararı alındığı duyuruldu.

Açıklamada, 'BİM için müşretilerinin menfaati kısa vadeli yüksek kardan daha önemlidir. Kurulduğumuz günden bu yana teme prensibimiz yüksek kaliteli ürünleri her zaman uygun fiyata müşterilerimize sunmak olmuştur. Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle uyguladığımız indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitlediğimiz fiyatlarla halkımızın her zaman yanındayız' ifadeleri kullanıldı.

'Birlikten Berekete #KazananTürkiye' başlıklı açıklamada, 250’den fazla ürünün son 3 aydır fiyatının değişmediği, ocak ayı boyunca da 500 ürünün fiyatının sabitlendiği bildirildi.

Bu çağrıların ardından yeni yılın ilk gününde ilk açıklama Şok Marketlerden geldi. Şok Marketler, ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurdu.

Buna göre, markette pirinçten makarnaya, bakliyattan una, çay-kahveden şekere, sıvı yağdan margarine, patatesten soğana bir evin temel ihtiyaçları arasından belirlenen 1000 üründe fiyatlar, ocak ayı sonuna kadar sabit kalacak.

Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel, firma olarak ülke ekonomisine ve müşterilerin bütçesine katkı vermek üzere fiyat sabitleme kararı aldıklarını belirterek, 'Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi piyasa fiyatlarının altında, her gün düşük fiyat politikamızla müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulunmuştu.

'Tüketici dostu indirimleri hayata geçiriyoruz'

'Tüketici dostu indirimleri hayata geçiriyoruz'

Migros da ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken 3 binden fazla markalı üründe sürekli indirim yaptı.

CarrefourSA da ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimler uygulama kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, 'Avantajlı fiyat garantisinde maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz. Temel gıda, et, taze sebze-meyve gibi müşterilerimizin öncelikli ihtiyaçları olan ürün kategorilerinde bu ve benzeri kampanyaları sürdürerek tüketici dostu indirimleri hayata geçiriyoruz' ifadelerine yer verildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center CEO'su Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini bildirmişti. 

A101 de Ocak ayı sonuna kadar temel ihtiyaç ürünlerini de kapsayan 2023 ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu.

81 ildeki yerel zincirleri temsilen açıklama yapan Türkiye Perakendeciler Federasyonu, indirimlerin dışında, özellikle gıdada, dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde zam yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

Açıklamada, 'Şu anki mevcut halde, biz yerel zincirler de sürekli yapmış olduğumuz indirimlerin haricinde özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldık' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Seçim öncesi dondurma fiyatlarını sabitleyip, yaranmaya çalışıyorlar

h.ibrahim

250 veya 500 en az talep edilen ürünlerde sabitleme yapmak halka destek deil,yavşak hükümete yaranma politikasıdır,sizin cigerinizi biliriz biz hep sabit 5 p... Devamını Gör

Sarp

Ocak ayı yapmıyacaksınız sonra ne olacak? Bunun şubatı, martı var o zaman geldiğinde boydan sokacaklar