Görüş Bildir
Haberler
Son Bir Haftada Türkiye'ye Geçiş Yapan Suriyelilerin Sayısı 23 Bini Aştı

Son Bir Haftada Türkiye'ye Geçiş Yapan Suriyelilerin Sayısı 23 Bini Aştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta sonundan bu yana Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınanların sayısı 23 bini aşarken, Türkiye'nin kabul ettiği Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyon 800 bin'e yaklaştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, (UNHCR) YPG'nin kontrolüne geçen Tel Abyad ve çevresindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye geçiş yapanların sayısının 23 binin üzerinde olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı da dün Suriye'den Türkiye'ye yapılan geçişlerin yanı sıra bin 241 kişinin sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandığı bildirdi.

Yakalananların kim olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Üç günde 23 binden fazla kişi

Üç günde 23 binden fazla kişi

Cenevre’de bir basın toplantısı düzenleyen BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü William Spindler, son bir haftada komşu ülkelerdeki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye gelenlerin sayısının 23 bin 135 olduğunu ve gelenlerin büyük bölümünü Suriyeli sığınmacıların oluşturduğunu açıkladı.

Türkiye’ye gelenlerin yüzde 70’ini kadın ve çocukların oluşturduğuna dikkat çeken Spindler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sahadaki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği çalışanları, mültecilerin büyük bölümünün bitkin halde olduğu ve beraberinde çok az sayıda eşya getirdiklerini söylüyor. Bazıları günlerce yürümüş.”

25 Fotoğraf ile Akçakale Sınırındaki Durum

1 milyon 772 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığı Türkiye’nin ‘dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla Suriyeliye ev sahipliği‘ yaptığını söyleyen William Spindler, Irak’ın Musul, Ramadi ve Felluce kentlerinden kaçarak Türkiye’ye geçenlerin sayısının da 2 bin 183 olduğunu belirtti.

Hangi ülke kaç mülteci kabul etti?

Hangi ülke kaç mülteci kabul etti?

Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü'nün (UNHCR) rakamlarına göre, 26 Mayıs itibarıyla Suriye'deki savaştan kaçan milyonlarca insandan 1,761,486'sı Türkiye'ye sığındı.

7 Mayıs rakamlarıyla Lübnan, 1 milyon 183 bin 327 kişiyle Türkiye'nin ardından en fazla Suriyeli kabul eden ikinci ülke oldu.

Ürdün yaklaşık 630 bin, Irak 250 bin, Mısır da 134 bin kişiye kapılarını açtı.

Avrupa Birliği'nde en fazla Suriyeli kabul eden ülke Almanya oldu. Almanya'nın 100 binden fazla sığınmacı kabul ettiği belirtiliyor.

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper'a göre, Londra, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği aracılığıyla şimdiye kadar 140 Suriyeli mülteci kabul etti.

Cooper, hükümete siyasi sığınma ve mültecilik politikalarını ayırarak Suriyelilere kapılarını açmasını istedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'nın 'üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını' belirterek 2012'den bu yana Irak'tan 5000, Suriye'den ise 4.500 kişi kabul ettiklerini söyledi.

Mayıs ayı itibarıyla Kanada, 1285, İsviçre 3500 Avustralya 5600 Suriyeli mülteci kabul etme taahhüdünde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çavuşoğlu: "6 milyar dolardan fazla harcadık"

Çavuşoğlu: "6 milyar dolardan fazla harcadık"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün ,Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ve AKPM üyeleriyle İstanbul'da bir araya geldiği yemekte Türkiye'nin sığınmacılar için bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla para harcadığını açıkladı.

Reuters, BBC Türkçe ve Diken | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0