Görüş Bildir
Haberler
Bir Doktorun Ölmek Üzere Olan Çocuk Hastalarından Aldığı Cevaplar Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek!

etiket Bir Doktorun Ölmek Üzere Olan Çocuk Hastalarından Aldığı Cevaplar Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek!

Ezgi Varlı
07.02.2018 - 01:06

Güney Afrika Cape Town'da çalışan Dr. Alister dünya üzerindeki en zor işlerden birini yapıyor. Palyatif bakıma ihtiyaç duyan küçük çocuklar için çalışan Alister bir pediyatrist. Ölmek üzere olan bu çocuklara küçük hayatlarını daha mutlu geçirmeleri için elinden geleni yapıyor ama sosyal medyadaki negatiflikten sıkıldığı için ortama biraz umut ve neşe katmak istemiş. 4-6 yaş arasındaki hastalarına hayattan nasıl zevk aldıklarını, neyin değerli olduğunu ve neyden hoşlandıklarını sormuş. Bu küçük çocukların verdikleri cevaplar ise insanı biraz durup düşündürmeye itiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sadece küçük zevkler.

Sadece küçük zevkler.

O klişe stresli işlerden, olaylardan uzak. Sosyal medyadaki eleştiriler, diğer insanların ne düşündüğünden uzak, Facebook, internet, video oyunlarının dışında saf ve küçük mutluluklar. Kitap okumak, hayvanlarla vakit geçirmek ve aileye değer vermek...

1. "Bir görev için çocuk hastalarıma hayatta nelerden zevk alırsınız ve hayata anlam katan nedir diye sordum. Çocuklar gerçekten de çok bilge olabiliyor. İşte onların cevapları..."

2. "Öncelikle: Hiçbiri daha çok televizyon izlemek, Facebook'ta daha çok vakit geçirmek, başkalarıyla dövüşmek demedi ve hiçbiri hastanede olmaktan hoşlanmıyor."

3. "Birçoğu hayvanlarından bahsetti: 'Rufus'u çok seviyorum, komik havlaması beni hep güldürüyor', 'Ginny'nin yanıma kıvrılıp mırıldanması hoşuma gidiyor', 'Jake'i kumsala götürmekten çok hoşlanıyorum.' "

4. "Birçoğu ailelerinin endişelerinden bahsetti: 'Umarım annem iyi olur, üzgün gözüküyor', 'Babam üzülmemeli, beni yakın bir zamanda yine görecek', 'Ben olmadığım zaman tanrı anne ve babamı korusun.' "

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. "Hepsi dondurmayı çok sevdiklerinden bahsetti."

6. "Hepsi kitap okumayı ve aileleri tarafından hikâyeler anlatılmasını seviyor: 'Harry Potter beni cesur hissettiriyor', 'Uzayla ilgili hikayeleri çok seviyorum', 'İyileşince ben de Sherlock Holmes gibi iyi bir dedektif olmak istiyorum'. Arkadaşlar, çocuklarınıza kitap okuyun. Buna bayılıyorlar."

7. "Çoğu başkalarının onlar hakkında ne düşündüğü hakkında endişelenmek istemediklerini, sadece onlara 'normal' olarak davranan insanlarla olmak istediklerini söylüyorlar: 'Gerçek arkadaşlarım saçlarımın dökülmesini umursamıyor', 'Jane ziyaretime geldi ve yaramı fark etmedi bile!' "

8. "Birçoğu yüzmeyi ve kumsalı seviyor: 'Büyük kumdan kaleler yaptım', 'Dalgalı denizde olmak çok heyecanlı ve gözlerim acımadı bile!' "

9. "Neredeyse TÜM çocuklar nezaketi diğer şeylerden üstte tutuyor. ' Babaannem bana karşı çok kibar, beni her zaman gülümsetir', ' Jonny bana sandviçinin yarısını verdi ben kendiminkini yemediğim için. Bu davranışı çok nazikti.', 'O tatlı hemşirenin gelmesini seviyorum, bize daha iyi davranıyor ve canımızı daha az acıtıyor.' "

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. "Neredeyse hepsi, onları güldüren kişileri çok seviyor: 'Palyaço çok şapşal, pantalonu yere düştü ve ben gülmekten duramadım', 'Babamın garip suratlar yapmasını çok seviyorum', 'Yan yatağımdaki çocuk osurdu ahahah'. Gülmek acıyı azaltır."

11. "Çocuklar oyuncaklarına ve süper kahramanlara bayılıyor: 'En sevdiğim oyuncağım Prenses Sophia bebeğim', ' Batman'i çok seviyorum (Her erkek çocuk Batman'i çok seviyor) ', 'Oyuncak ayıma sarılmaktan çok hoşlanıyorum.' "

12. "Son olarak hepsi aileleriyle vakit geçirmekten çok hoşlanıyor. Bundan önemlisi yok: ' Annemle babam harika!', 'Ablam hep bana sımsıkı sarılır', 'Kimse beni annem kadar sevemez.' "

13. "Eve götürülecek mesaj: Kibar olmak, daha çok kitap okumak, aileyle daha çok vakit geçirmek, şakalaşmak, sahile gitmek, köpeğinize sarılmak ve sizin için özel kişilere onları sevdiğinizi söylemek. Bunlar çocukların imkanları olsa daha çok yapmak istedikleri şeyler. Ha bir de dondurma yemek :D"

Tabi Doktorun bu paylaşımları Twitter'daki insanları oldukça etkiledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

14. "Bu harika. Sen çok güzel şeyler yapıyorsun. Bu bana çok dokunaklı geldi ve şimdi çocuklarıma daha çok dondurma alacağım ve kitap okuyacağım. Gerçi 14 yaşındalar ama olsun katlansınlar!"

15. "Bunu paylaştığın için çok teşekkürler. Bu küçük sesler en anlamlı mesajları veriyor."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
548
272
139
5
4
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
laleli46653946

Ölmek için çok masum ve gençler 😭😔 Allah yardım etsin

Enes Güven

çok anlamlı bir çalışma olmuş.. oğlum henüz 2.5 yaşında ama ona her fırsatta onu ne kadar sevdiğimizi söylüyorum ve göstermeye çalışıyorum. Elimden geldiğinc... Devamını Gör

Alaboru

Elindeki şeyler elinden gidene kadar ne kadar kıymetli olduğunu görmüyor insan.