Görüş Bildir
Haberler
Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Öldürülen Seks İşçisinin Adı Bir Sokağa Verilecek

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Öldürülen Seks İşçisinin Adı Bir Sokağa Verilecek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de ilk defa bir sokağa müşterisi tarafından öldürülen bir seks işçisinin adı verilecek. Şehrin Wharf adlı mahallesinde bulunan sokak Eunice N. Osayande adını taşıyacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23 yaşındaki Nijeryalı göçmen seks işçisi olan Osayande, 4 Haziran 2018'de 17 yaşındaki müşterisi tarafından onlarca defa bıçaklanarak öldürüldü. Saldırganın yargılanmasına o dönem 18 yaşını doldurmamasından dolayı başlanamamıştı. Osayande'nin Belçika'ya gelmesine neden olan insan tacirleri ise 2,5 ila 4 yıl cezalara çarptırıldı.

Brüksel Belediyesi'nden yapılan açıklamada bir sokak ismi olarak Osayande'nin seçilmesinin başlıca nedeni 'Cinayete kurban giden ve cinsel şiddete maruz kalan kadınların unutulmaması' olarak gösterildi.

Ölümünden birkaç gün önce Osayande bir yardım derneğine başvurmuş, tehdit edildiğini ve kendisine şiddet uygulandığını söylemişti. Yasa dışı yollardan Belçika'da bulunan genç kadın, bu sebeple polise gidemediğini ifade etmişti.

Çoğunluğu Nijeryalı olan seks işçisi kadınlar, güvenliğin artırılması için sokağa çıktı

Çoğunluğu Nijeryalı olan seks işçisi kadınlar, güvenliğin artırılması için sokağa çıktı

Osayande'nin ölümü çalıştığı mahallede büyük tepki topladı. Birçok seks işçisi protesto gösterileri düzenledi. Osayande gibi çoğunluğu Nijeryalı olan bu kadınlar, şehrin kuzey mahallelerinden Schaerbeek'te daha fazla polisin bulunmasını ve güvenliğin artırılmasını talep etmişti.

Belçika'da bir araştırma yaşları 16 ile 69 arasında değişen kadınların yüzde 42'sinin fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya çıkardı. Yetkililer bu oranın seks işçilerinde çok daha yüksek olduğunun altını çiziyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın