Görüş Bildir
Haberler
Beklenen Karar Açıklandı: Kurban Bayramı Tatili 10 Gün Olacak

etiket Beklenen Karar Açıklandı: Kurban Bayramı Tatili 10 Gün Olacak

FreiGeist
10.08.2017 - 12:40 Son Güncelleme: 15.08.2017 - 18:36

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.  Vatandaş tatilin kaç gün olacağının açıklanmasını merakla bekliyordu. Konuya ilişkin açıklama Bakanlar Kurulu sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ'ın açıklamasına göre tatil süresi 10 gün olarak belirlendi. Ayrıca emekliler maaşlarını bayramdan önce alabilecekler. 

Turizmciler 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 10 güne uzatılmasını istemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın açıklması şu şekilde: 

'Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir.'

Erdoğan "Turizm açısından isabetli olur" açıklanmasında bulunmuştu.

Erdoğan "Turizm açısından isabetli olur" açıklanmasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki sorusuna, 'Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum' diyerek yanıt vermişti.

Başbakan Binali Yıldırım da cuma günü konuyla ilgili "Salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, orada değerlendireceğiz ve oradan bir karar çıkacak" demişti.

Başbakan Binali Yıldırım da cuma günü konuyla ilgili "Salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, orada değerlendireceğiz ve oradan bir karar çıkacak" demişti.

Bayram tatilinin uzatılıp uzatılmaması tartışmasında hükümet üyeleri içinde de görüş ayrılıkları vardı.

Bayram tatilinin uzatılıp uzatılmaması tartışmasında hükümet üyeleri içinde de görüş ayrılıkları vardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Antalya milletvekili olarak tercihimizi tabi ki turizmden yana kullanacağız' demişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu gibi bayram tatilinin uzatılmasını destekleyen bir diğer kabine üyesi Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'ydu. Eroğlu, gazetecilen bayram tatiliyle ilgili sorusuna 'müspet oy kullanacağım' yanıtını vermişti.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ise, "Türkiye'nin tatilden çok çalışma ve üretmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" demişti.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ise, "Türkiye'nin tatilden çok çalışma ve üretmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" demişti.

Zeybekçi, Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak karara saygı duyacağını eklemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan ise ‘İş mi, tatil mi?’ sorusunu hem ihracatçılara hem de turizmcilere sormuştu.

"Biz üretir ve ihracat yaparsak 2 milyar dolar ülkeye kazandırabiliriz”

"Biz üretir ve ihracat yaparsak 2 milyar dolar ülkeye kazandırabiliriz”

Sanayicinin bir gününün bile çok değerli olduğunu dile getiren Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete “Bu milletin çalışmaya ihtiyacı varken, tatili uzatalım demek doğru değil. Türkiye’ye yabancı turist gelmesi gerekiyor. Yerli turist zaten izin alıp tatile çıkabiliyor. Neden bir daha bayramda tatile çıksın ki. 6 gün tatil bile fazlayken, 10 güne çıkarılması saçma olur. Bu ülkenin çalışmaya ve işe ihtiyacı var” demişti.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı da Bakan Zeybekci ile aynı görüşte. Yurtiçinde turizmi arttırmak amaçlı yapılan hareketler ihracat büyük sıkıntı veriyor. Tatilin uzaması ile ilgili beklenti bile oluşturulmamalı. 10 günde yurt içinde 1 milyar liralık gelir oluşacak deniyor. Biz üretir ve ihracat yaparsak 2 milyar dolar ülkeye kazandırabiliriz” diye konuşmuştu.

"İnsanların daha verimli çalışmasının yolu tatilden geçiyor”

"İnsanların daha verimli çalışmasının yolu tatilden geçiyor”

Bodrum Otelciler Derneği  Başkanı Halil Özyurt ise turizm gelirlerinin son yıllarda büyük sıkıntıda olduğunu belirtip, bayram tatilinin uzaması gerektiğini söylemişti.

Özyurt, “Avrupa’dan çok az turist geliyor. Avrupalılar bizi politik kıskaca aldı. Türkiye’ye turist göndermiyorlar. Bir tek iç pazar kaldı. Bodrum yerli turisti bekliyor. Bodrum özellikle 3 yıldır büyük sıkıntılar yaşıyor. 3 yıl önce Bodrum’da sel oldu. Geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminin etkisi büyük oldu. Bu sene de depremle gündeme geliyoruz. Ancak sağlam olduğumuz kanıtlandı. Binalarımızda hasar dahi olmadı. Tatilin uzun olması bizim için çok yararlı olacaktır. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci doğru söylüyor, mutlaka çalışmak gerekiyor. Ancak insanlar tatil psikolojisindeyken ne kadar çalışabilir. İnsanların daha verimli çalışmasının yolu tatilden geçiyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da söz konusu tatil süresince otellerde konaklayanların sayısının 300-500 bin arasında, toplamda ise eş, dost, akraba ziyareti ve diğer amaçlı seyahat edenlerin sayısının 1 milyonun üzerinde olacağını, hatta milyonlarla ifade edileceğini belirtmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
326
195
102
54
54
53
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selman Kamçı

Olan 30 Ağustos'a oldu, arada kaynadı yine. Böyle böyle itibarsızlaştırılıyor Zafer Bayramımız.

Murat Çelikel

asdklşiskdfgjldslfakdasndjknsdjfkfaskldasd

heisenberg

Millet çalışsın köpek gibi siz çalın.. "ekonomiymiş" hasiktir ulan ekonomi mi kaldı ..

PaZZ

https://www.weforum.org/agenda/2017/03/worlds-biggest-economies-in-2017/ Dünya ekonomisindeki payımız %0.97 %1 bile degil yani. Arkamızda ise hükümetimizin h... Devamını Gör

Hz Huni

sanırım bu 10 günlük tatil memur ve ensesi kalın insanlar için. İşçiyi düşünen var mı acaba ? Arife günü izinli olması gerekirken çalışıp bayramın birinci gü... Devamını Gör