Görüş Bildir
Haberler
Beethoven'ın 7. Senfonisi ile Havayı Değiştirip Coşkuyu Tavan Yaptıran 17 Unutulmaz Film

Beethoven'ın 7. Senfonisi ile Havayı Değiştirip Coşkuyu Tavan Yaptıran 17 Unutulmaz Film

cokiyiya
07.07.2016 - 23:22

Klasik müziğin dehası Beethoven'ın besteleri öyle ya da böyle bir şekilde kulağımıza çalınmıştır. Öyle ki gittiğimiz bir sergide, izlediğimiz bir dizide/filmde onun bestelerine rastlamak mümkün... Özellikle de dinlerken tüylerimizi diken diken eden, bizi garip hallere sürükleyen 7. Senfoni'nin Allegretto bölümüne!

Karşınızda, Beethoven'ın 7. Senfonisi'nin Allegretto bölümüyle izleyenlerin coşku seline kapılmasına neden olan 17 unutulmaz film!

İçeriğin Devamı Aşağıda

O kadar bahsettik dinlememek olmaz! Siz kendinize izleyecek bir film seçerken bu güzel beste sizlere eşlik edecek...

17. Kehanet / Knowing (2009)

17. Kehanet / Knowing (2009)

IMDb: 6.2

Bir ilk okulda, 1959 sonbaharında, yeni eğitim yılının başında çocuklara bir ödev verilir. Geleceği hayallerinde nasıl canlandırdıklarını tanımlamaları istenir. Resim çizerek bunu ifade edeceklerdir ve bu resimler bir kapsüle yerleştirilerek elli yıl süre ile saklanacaktır. Öğrencilerden biri resim yerine sayılar kondurur kağıt üzerine. İşin gizemli yanı, bu rakamları birilerinin kulağına fısıldadığını söylemektedir. Aradan elli yıl geçtikten sonra bir grup öğrenci kapsülleri inceler. O rakamların bulunduğu kapsül Caleb Koestler’in elindedir. Bu kağıttaki rakamların aslında geçen elli yıl boyunca yaşanan felaketlerin tarihlerini ve ölen kişi sayılarını gösterdiği gerçeğini ise Caleb’in astrofizik profesörü olan babası keşfedecektir. Dahası bu bilgi ışığında sırada üç büyük felaketin var olduğu ve en sonuncusunun da global bir felaket olacağı açığa çıkar.

16. Käsky / Tears of April (2008)

16. Käsky / Tears of April (2008)

IMDb: 6.4

1918'de Finlandiya, kızıl sosyalistler ve beyaz muhafız güçleri arasında devam eden bir iç savaşın hükmündedir. Zeki ve güçlü bir kadın olan Malin de,kızıl ordu saflarında mücadele eden bir askerdir. Beyazlara yakalanmadan kaçmaya çalışırken, düşman neferi Aaro tarafından tutuklanır. Ancak, Aaro;diğerleri gibi değildir. Kızcağızı öldürmek istemez. Onu adilane bir şekilde yargılanması için esir etme niyetindedir. Aaro ve Malin gibi iki güçlü insanın bu karşılaşması, korkunç bir sivil savaşın tam ortasında yaşanmak üzere olan etkileyici ve gerilimli bir aşk hikayesinin ilk kıvılcımlarıdır.

15. Scotland, Pa. (2001)

15. Scotland, Pa. (2001)

IMDb: 6.8

1970'lerin Pensilvanya'sında geçen film, varoş bir bölgede hamburgercilik yapmakta olan ve hayattan pek de bir beklentisi olmayan Joe McBeth'in, gizli planlar çeviren eşi tarafından başarıya sürüklenmesini anlatıyor.

14. Beethoven'ı Anlamak / Copying Beethoven (2006)

14. Beethoven'ı Anlamak / Copying Beethoven (2006)

IMDb: 6.8

Büyük besteci Beethoven, hayatının son yıllarında yeni besteler üretmek konusunda sıkıntı çekmektedir. Başarı elde eden son çalışmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala üzerinde çalıştığı besteyi bitirememekte ve zaten sıkıntılı olan durumuna bu, daha da çok sıkıntı eklemektedir. Sağırlığının gittikçe artması ve buna bağlı olarak da kendini çok daha fazla yalnız hissetmesi, içinde olduğu bunalımı daha da arttırmaktadır. Bu sıkıntılı durumda, son bestesini söz verdiği tarihte bitirebilmesi için çalışmalarını kopya edecek bir kişiye ihtiyaç duyar. O kişi ise genç ve güzel Anna Holtz olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. La Scorta (1993)

13. La Scorta (1993)

IMDb: 6.9

Bir İtalyan filmi olan La Scorta, Sicilya'daki bir yolsuzluğu araştırmakla görevli olan dürüst bir hakime koruma görevi yapmaktan sorumlu bir badigard grubunun içinde bulundukları durumu anlatıyor.

12. Photographing Fairies (1997)

12. Photographing Fairies (1997)

IMDb: 7.0

1910’larda geçen hikayede Charles Castle adında genç bir fotoğrafçı, İsviçre’de yeni evlendiği karısını, karla kaplı bir dağda gezinti sırasında, korkunç bir şekilde kaybeder. Yerdeki kar kitlesinde koca bir çatlak oluşur ve karısı(Anne-Marie) içine düşer. Balayı böyle acı bir şekilde sonuçlanırken Charles bu travmayı atlatamaz ve I. Dünya Savaşında fotoğrafçılık yapar. Londra’da teoloji ve spiritualizmle ilgili bir kulübün toplantısına katıldığında, ünlü yazar Sir Arthur Conan Doyle ile karşılaşır. Toplantıda, etrafında perilerle fotoğraflanmış küçük kızların resimleri sergilenmektedir. Yazar, perilerin, onlarla ölümden sonra iletişim kurmak isteyen sevdiklerine görünen ruhlar olduğunu söyler. Fakat bilimsel verilerle doğrulamaya kalkışmak hem perilerin hisleriyle oynayacaktır, hem de onların bir daha hiç görünmemesine sebep olacaktır.

11. Kara Kedi / The Black Cat (1934)

11. Kara Kedi / The Black Cat (1934)

IMDb: 7.2

Balayı için Macaristan'a giden Joan-Peter Allison çifti kompartımanlarını hüzünlü fakat nazik biri olan ve hapiste geçirdiği 15 senenin sonunda savaşta savunduğu kasabaya geri dönen Dr. Vitus Verdegast ile paylaşırlar. Onları otellerine götüren araç bir fırtınadan etkilenip kaza geçirince Joan yaralanır ve bir eve sığınırlar. Bu ev, eski bir savaş alanının üstüne bir kale gibi kurulmuş olan, ünlü mimar Hjalmar Poelzig'in evidir. Kedilere karşı fobisi olan Verdegast burada karısının kaderini öğrenir, kızını kaybettiğine hüzünlenir ve Bayan Allison'un hayatı için satranç oynamak zorunda kalır.

10. Küs Kardeşler Limited Şirketi / The Darjeeling Limited (2007)

10. Küs Kardeşler Limited Şirketi / The Darjeeling Limited (2007)

IMDb: 7.2

Wes Anderson imzalı bu filmde; babalarının ölümü sonrası Hindistan'a yolculuğa çıkmaya karar veren birbirinden ilginç karakterdeki üç kardeşin başlarından geçen fantastik olaylar anlatılıyor. Zengin bir oyuncu kadrosuna da sahip olan film, Owen Wilson,  Adrien Brody,  Jason Schwartzman üçlüsü sayesinde kahkahayı garanti ediyor gibi...

9. Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland's Opus (1995)

9. Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland's Opus (1995)

IMDb: 7.3

Ritm duygunuz olmadan davul çaldığınızı, ya da aşık olur gibi şarkı söylediğinizi hayal edin. Bazen öğretmenler öğrencilerinde farkında olmadıkları yetenekleri keşfederler. Bazen de Bay Holland gibi birisi çıkar ve hayatınıza girer. Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi fark eder ve onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Frances (1982)

8. Frances (1982)

IMDb: 7.4

Frances Farmer'ın Hollywood şöhretliğine göz kamaştırıcı yükselişi ve kara listeye alınmasıyla trajik bir yöne giren hayatının gerçek hikayesi anlatılıyor.

7. Dönüş Yok / Irreversible (2002)

7. Dönüş Yok / Irreversible (2002)

IMDb: 7.4

Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındalardır henüz. Hayatın kurgusu, bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar, birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir. Modern sinemanın heyecan verici yönetmenlerinden Gaspar Noe'nin oldukça sert tonlarda kotardığı filmi kimi festivallerde seyirciyi şoka uğratmıştı.

6. X-Men: Kıyamet / X-Men: Apocalypse (2016)

6. X-Men: Kıyamet / X-Men: Apocalypse (2016)

IMDb: 7.4

Medeniyetin şafağından beri, Apocalypse’e tanrı gözüyle bakılmaktadır. Marvel’in X-Men evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, birçok mutantın özelliğini kendinde toplayarak ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun (Michael Fassbender) da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu gezegenden temizlemek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. Dünyanın kaderi dengede durmaktadır. Professor X’in (James McAcoy) de yardımıyla, Raven (Jennifer Lawrence) genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu tamamen yok oluştan kurtarmalıdır.

5. Ölümsüz Sevgi / Immortal Beloved (1994)

5. Ölümsüz Sevgi / Immortal Beloved (1994)

IMDb: 7.5

Büyük besteci Ludwig von Beethoven'in hayat hikayesini beyaz perdeye aktaran 'Immortal Beloved' Avusturyalı sanatçının ölümünden sonra bulunan bir mektubun üzerine kuruluyor. Mektubun gönderildiği kişinin kimliği gizlidir ve bestecinin hayatında çok önemli bir yeri olduğu düşünülmektedir. Bu kişinin kimliğini bulmak üzere araştırmalara başlayan Anton Felix Schindler ile birlikte izleyiciler de ünlü bestecinin hayatının en ilginç detaylarını öğreneceklerdir.

4. Lola (1981)

4. Lola (1981)

IMDb: 7.7

Şehrin planlama dairesine atanan Von Bohm, en büyük eğlence mekanlarından birinde fahişelik yapmakta olan Lola ile tanışır. Lola, Schuckert isimli zengin bir adamın metresliğini yapmaktadır. Sevgilisi bir fahişe olduğu için, elit bir bürokrat olan Van Bohm'un ona yüz vermeyeceğini düşünen Schuckert, Lola ile adamı baştan çıkarabileceğine dair iddiaya girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Düşüş / The Fall (2006)

3. Düşüş / The Fall (2006)

IMDb: 7.9

1920’lerin Los Angeles'ındayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi’nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır. Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan kalkamayan Roy, Alexandria’ya Vali Odious’tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria’yı da kullanmaya başlayacaktır.

2. The Man From Earth (2007)

2. The Man From Earth (2007)

IMDb: 8.0

Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır.

1. Zoraki Kral / The King's Speech (2010)

1. Zoraki Kral / The King's Speech (2010)

IMDb: 8.0

Babası 5.George'un (Michael Gambon) ölümü ardından ve ağabeyi Edward'ın (Guy Pearce) Amerikalı Wallis Simpson'a olan skandal aşkı yüzünden tahttan feragat etmesi üzerine, Bertie (Colin Firth) istemeye istemeye Krallık görevini devralmak zorunda kalır. Fakat tahta oturan yeni kralın önemli bir engeli vardır. Halka hitabet etmekte sorunlar yaşayan kral, çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğini yenmek zorundadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
19
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

7. senfoni 4 bölümden oluşuyor. Buradaki ikincisi. Başlık yine kandırdı

Onu yazmak için yorumlara gelmiştim, yalnız değilmişim.

Pasif Kullanıcı

immortal beloved ❤ ben ❤ gary oldman *-* süper filmdi

Pasif Kullanıcı

Ve yer yüzünde bundan başka böyle bir senfoninin olmadığını da biliyor muydunuz.Dinlediğiniz her hangi bir parça sizi kendi karakteristik durumuna sokar. Hüz... Devamını Gör