Görüş Bildir
Haberler
Bedensel Engelli Safire Seyfioğlu'nun Gönüllü Öğretmenle Değişen Hayatı

etiket Bedensel Engelli Safire Seyfioğlu'nun Gönüllü Öğretmenle Değişen Hayatı

Batuhan
18.09.2016 - 16:14

Kahramanmaraş'ta henüz 1 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonucu yatağa bağımlı hale gelen 43 yaşındaki Safire Seyfioğlu, gönüllü öğretmenle tanıştıktan sonra resim yeteneğini keşfetti. Şimdi de okuma yazma öğreniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Andırın ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde, Halil ve Fatma Seyfioğlu çiftinin 5 çocuğundan biri olan Safire, 11 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu kafasını, ayaklarını ve ellerini hareket ettirmede güçlük çekmeye başladı. Kahramanmaraş ve çevre illerdeki hastanelerde yapılan müdahaleye rağmen sağlığına kavuşamayan Safire'ye Ankara'da 'menenjit' teşhisi konuldu.

Gönüllü öğretmen Berna Tekin'den kurs alan Safire'nin, kısa sürede resim yeteneği ortaya çıktı

Gönüllü öğretmen Berna Tekin'den kurs alan Safire'nin, kısa sürede resim yeteneği ortaya çıktı

Ömrünün büyük bölümünü yatağa bağımlı geçiren Safire'nin 43 yıllık yaşamı gönüllü bir öğretmenle tanışmasının ardından değişti. Gönüllü öğretmen Berna Tekin'den kurs alan Safire'nin, kısa sürede resim yeteneği ortaya çıktı.

Resimleri tek eliyle yapıyor

Resimleri tek eliyle yapıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Safire Seyfioğlu,  resim yapmayı çok sevdiğini, öğretmenin desteğiyle okuma çalışması yaptığını söyledi.

'Öğretmenim geliyor, konuşuyoruz, defter getiriyor çalışıyoruz. Allah razı olsun inşallah okuma yazmayı öğrenirim.' diyen Seyfioğlu, tek elini kullanarak yaptığı resimleri evlerini ziyarete gelen misafirlere göstermekten mutluluk duyuyor.

Annesi 43 yıldır bakıyor

Annesi 43 yıldır bakıyor

Anne Fatma Seyfioğlu da 'Çocuğum küçükken hasta oldu, doktora götürdük. Doktor iğne, ilaç verdi bir faydası olmadı. Daha sonra Adana'ya götürdük yine bir sonuç alamadık. Ankara'ya götürdük. Ankara'da 'menenjit' dediler sonra geri getirdik. 11 aylıkken hasta olmuştu, 43 yıldır bakıyorum işte. Zor oluyor ama ben anneyim işte, bakıyorum.' dedi.

Anne Seyfioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden tekerlekli sandalye hediye edildiğini, bundan mutluluk duyduklarını dile getirerek, böylece kızını rahatlıkla dışarı çıkarabildiklerini belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
94
48
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TuzRuhu

Ne kadar mükemmel bir olay şu iğrenç kasvetli günlerde içimizi umutlandıran bir haber .

Hanzo

Al işte abi böyle kapalı olun ciğerimi yiyin. Arkadaşlarınızla Her erkeğin/kadının muhabbetini yapıp sonra namus bekçisi kesilmeyin nolur bak yalvarırım düze... Devamını Gör

aslı tek

ellerinden tutmak lazım böyle insanların onlara umut olmak lazım