Görüş Bildir
Haberler
"Batman" Serisiyle Gönlümüzde Taht Kuran Başarılı Oyuncu Michael Caine Emekli Olduğunu Duyurdu

"Batman" Serisiyle Gönlümüzde Taht Kuran Başarılı Oyuncu Michael Caine Emekli Olduğunu Duyurdu

Unutulmaz performanslarıyla sinema dünyasına damga vuran ünlü oyuncu Michael Caine, emekli olduğunu açıkladı. 'Batman' serisindeki rolü ile hafızalarımıza kazınan bu büyük isim, artık sahnelerde göremeyecek olmanın hüznünü yaşatıyor. Biz de usta oyuncunun bugüne dek rol aldığı filmler arasından en güzellerini sizler için derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü İngiliz aktör Michael Caine, The Great Escaper filminin ardından sinema ve televizyon kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Ünlü İngiliz aktör Michael Caine, The Great Escaper filminin ardından sinema ve televizyon kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Michael Caine bir süredir emeklilik sinyalleri veriyordu ve sonunda bu kararını resmi olarak açıkladı.

Michael Caine bir süredir emeklilik sinyalleri veriyordu ve sonunda bu kararını resmi olarak açıkladı.

Caine, oyunculuk dünyasına 1940’larda adım atmış ve kariyerinde birçok önemli yapımda rol almıştı.

Caine, oyunculuk dünyasına 1940’larda adım atmış ve kariyerinde birçok önemli yapımda rol almıştı.

Oyuncu, 1987 yılında "Hannah and Her Sisters" filmindeki rolü ile ve 2000 yılında "The Cider House Rules" ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kazandı.

Oyuncu, 1987 yılında "Hannah and Her Sisters" filmindeki rolü ile ve 2000 yılında "The Cider House Rules" ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kazandı.

Usta oyuncu aynı zamanda 'The Dark Knight', 'The Prestige' ve 'The Quiet American' gibi filmlerdeki etkileyici performanslarıyla da biliniyor. İşte sevilen oyuncuğunun en beğenilen filmleri:

20. Bewitched, 2005

20. Bewitched, 2005

IMDb: 4.8 

Özet: Kaliforniya’nın San Fernando Vadisi’nde, Isabel kendini baştan yaratmaya çalışmaktadır. Saf ve iyi huylu bir cadı olan genç kadın, doğaüstü güçlerine başvurmayarak “normal” bir yaşam sürmeye kararlıdır. Aynı sıralarda, şehrin öbür ucunda, uzun boylu ve yakışıklı aktör Jack Wyatt kariyerini tekrar hizaya sokma mücadelesi vermektedir. Kader devreye girerek Jack ile İsabel’i tesadüfen karşılaştırır. İsabel de Jack’e çekim duyar çünkü onu birlikte bir yuva kurup, böylesine arzu ettiği normal yaşamı sürebileceği örnek fani erkek olarak görür. 

Oyuncular: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine 

Yönetmen: Nora Ephron

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Austin Powers in Goldmember, 2002

19. Austin Powers in Goldmember, 2002

IMDb: 6.2 

Özet: Austin powers Dr. Evil ve Mini'yi hapse atmıştır ama onları kapalı bir mekanda tutmak çok zordur. Güvenliğin en yüksek seviyeye çıkarıldığı hapishaneden bile kaçmayı başarırlar. Dr. Evil 'in bu seferki planı Austin Powers'ı daha doğmadan yok etmektir. Bu sebeple babasını ele geçirmeyi düşünen Evil’in planlarını tabi ki ajanımız bozacaktır. 

Oyuncular: Mike Myers, Beyoncé, Seth Green 

Yönetmen: Jay Roach

18. Miss Congeniality, 2000

18. Miss Congeniality, 2000

IMDb: 6.3 

Özet: Gracie Hart, görevi başında ölen FBI ajanı annesinin izinden gitmek ve onun gibi olmak ister. Bu yüzden üzerinde ağır bir baskı vardır. Oldukça sinirli bir yapıya sahip olan Grace, dağınık ve kendine dikkat etmeyen, giyim konusunda yeteneksiz bir FBI ajanıdır. Bir teröristin 'Miss United States' güzellik yarışmasını bombalama eyleminde bulunacağını söylemesi üzerine, FBI; yarışmada katılımcı bir kadın ajan bulundurmaya karar verir.  

Oyuncular: Sandra Bullock, Michael Caine, Benjamin Bratt 

Yönetmen: Donald Petrie

17. Going in Style, 2017

17. Going in Style, 2017

IMDb: 6.6 

Özet: 80'li yaşlarına gelmiş 3 emekli arkadaş, Willie, Joe ve Albert emekli maaşları ve sosyal yardımlarla zar zor ayakta kalmaya çalışmaktadır. Bunun üzerine emeklilik ödemelerinin kesilmesiyle iyice zor durumda kalırlar. Çaresiz kalan yaşlı adamlar, sadece kendi hakları kadar parayı almak üzere banka soymaya karar verirler. Ancak hem yaşları hem de bu işteki tecrübesizlikleri başlarına enteresan işlerin gelmesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret 

Yönetmen: Zach Braff

16. Dressed to Kill, 1980

16. Dressed to Kill, 1980

IMDb: 7.1 

Özet: Cinsel yönden düş kırıklığına uğramış bir eş ve anne olan Kate Miller, onu tatmin etmeyen erotik yaşamından yakınmak üzere, muayenesi Manhattan'da bulunan pek revaçtaki psikiyatrı Dr. Robert Elliott'ı ziyaret eder. Bir yabancıyla tatmin edici bir cinsel ilişki içinde geçirdiği öğleden sonranın ardından Kate, adamın binasının asansöründe usturalı sarışın bir kadın tarafından öldürülür. Katili şöyle bir gören sarışın fahişe Liz hem baş zanlı hem de katilin yeni hedefi haline gelir. 

Oyuncular: Michael Caine, Angie Dickinson, Nancy Allen 

Yönetmen: Brian De Palma

15. Now You See Me, 2013

15. Now You See Me, 2013

IMDb: 7.2 

Özet: Film, J. Daniel Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan “Four Horsemen” ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek için de kullanırlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtırlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan FBI ajanı Dylan Rhodes ve Interpol ajanı Alma Dray birlikte bu çetenin peşine düşerler. 

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo 

Yönetmen: Louis Leterrier

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Italian Job, 1969

14. The Italian Job, 1969

IMDb: 7.2 

Özet: Film, kendi alanında kariyer sahibi diye nitelendirilebilecek bir suçlu olan Charlie Croker’ın liderliğindeki bir soyguncu çetesinin macerasını konu almaktadır. Çete, Los Angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışlığını yaratarak yapmayı planladıkları altın soygunu için zaman kazanmak ister. Oluşturdukları kargaşadan kendi paçalarını sıyırabilmek adına kaldırımdan gidebilecek kadar küçük olan Mini Cooper’ı kullanırlar. Hedefleri, trafik açılana dek ortadan kaybolmayı başarmaktır. 

Oyuncular: Michael Caine, Noël Coward, Benny Hill 

Yönetmen: Peter Collinson

13. Youth, 2015

13. Youth, 2015

IMDb: 7.3 

Özet: Fred ve Mick iki eski arkadaştır. Ömürlerinde pek çok kez yaptıkları gibi Alplerin kalbinde yer alan bir kaplıca/dinlenme otelinde bir araya gelmişlerdir. Fred artık emekli olmuş bir besteci, Mick ise halihazırda son filmini projelendirmeye çalışan bir yönetmendir. İkili, toplumun karmaşasından uzaklaşmak için adeta 'sığındıkları' bu konforlu otelde hem kendi çocukları hem de yeni jenerasyonun eğilimlerine dair bakış açılarını tazelerler.  

Oyuncular: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz 

Yönetmen: Paolo Sorrentino

12. Tenet, 2020

12. Tenet, 2020

IMDb: 7.3 

Özet: Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki 

Yönetmen: Christopher Nolan

11. Get Carter, 1971

11. Get Carter, 1971

IMDb: 7.3 

Özet: Londralı bir çetenin fedaisi olarak çalışan gangster Jack Carter, erkek kardeşinin ölümünün intikamını almak için kuzeydeki memleketine geri döner ve orada kendisini yerel gangsterlerin arasında adeta katliama dönüşen bir dizi karmaşık hizip kavgasının içinde bulur; üstelik gözden düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalır çünkü aptalca bir tavırla patronunun kız arkadaşı Anna'yla oynaşmaktadır.  

Oyuncular: Michael Caine, Ian Hendry, Britt Ekland 

Yönetmen: Mike Hodges

10. Dirty Rotten Scoundrels, 1988

IMDb: 7.4 

Özet: Lawrence nazik ve usta bir sosyete dolandırıcısı, Freddy ise sadece bir sahtekardır. Lawrence, Freddy deki sahtekarlık cevherini görünce onu kendinden uzaklaştırmaya çalışır fakat Freddy yanından ayrılmaz. Bunun üzerin Lawrence hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda Freddy'e ders vermeye başlar. Yalnız dersler ilerledikçe aralarında bir rekabet baş gösterir. En sonunda otelin lobisinde gördükleri bir bayanın 50.000 dolarını almak üzere bahse girerler. 

Oyuncular: Steve Martin, Michael Caine, Glenne Headly 

Yönetmen: Frank Oz

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Kingsman: The Secret Service, 2014

9. Kingsman: The Secret Service, 2014

IMDb: 7.7 

Özet: Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir. 

Oyuncular: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson 

Yönetmen: Matthew Vaughn

8. Hannah and Her Sisters, 1986

8. Hannah and Her Sisters, 1986

IMDb: 7.8 

Özet: Allen Interiors’dan sonra yine birbirinden farklı üç kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Merkezde Hannah olmak üzere kız kardeşleri Holly ve Lee’nin birbirleriyle ve erkeklerle olan ilişkileri üzerinden giden filmde Allen komediyle dramayı harmanlıyor. Ailenin en mükemmeli ve kız kardeşlerinin kıskandığı Hannah; iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir anne ve başarılı bir oyuncudur. Lee kendisinden yaşça büyük bir adamla bir ilişki yaşamaktadır. Holly ise hiçbir işinde ve ilişkisinde dikiş tutturamayan en küçük kardeştir. 

Oyuncular: Mia Farrow, Dianne Wiest, Michael Caine 

Yönetmen: Woody Allen

7. Children of Men, 2006

7. Children of Men, 2006

IMDb: 7.9 

Özet: Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder. 

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor 

Yönetmen: Alfonso Cuarón

6. Batman Begins, 2005

6. Batman Begins, 2005

IMDb: 8.2 

Özet:Anne ile babasının ölümünün ardından hayal kırıklığına uğrayan miras zengini Bruce Wayne adaletsizliğe karşı savaşmak ve korkanlardan beslenenleri korkutmak için dünyayı gezer. Gotham'a geri dönen Wayne, şehri tehdit eden kötü güçlerle gücü, zekası ve bir dizi ileri teknoloji cihazı kullanan maskeli kahraman Batman olarak ortaya çıkar. 

Oyuncular: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe 

Yönetmen: Christopher Nolan

5. The Dark Knight Rises, 2012

5. The Dark Knight Rises, 2012

IMDb: 8.4 

Özet: Bölge Başsavcısı Harvey Dent'in ölümünün ardından Batman, savcının itibarının zedelenmemesi için Dent'in işlediği suçlardaki sorumluluğunu üstlenmiştir ve bundan dolayı Gotham Polis Teşkilatı tarafından aranmaktadır. 8 yıl sonra Batman, gizemli kadın Selina Kyle ve Gotham polislerini köşeye sıkıştıran yeni suç örgütü lideri acımasız Bane ile karşılaşmıştır. Kara Şövalye, kendisini düşman olarak gören şehrini korumak için bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

Oyuncular: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway 

Yönetmen: Christopher Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Prestige, 2006

4. The Prestige, 2006

IMDb: 8.5 

Özet: 19. yüzyıl sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar. 

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson 

Yönetmen: Christopher Nolan

3. Interstellar, 2014

3. Interstellar, 2014

IMDb: 8.7 

Özet: Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain 

Yönetmen: Christopher Nolan

2. Inception, 2010

2. Inception, 2010

IMDb: 8.8   

Özet: Dom Cobb’un uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Zamanla bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur.   

OyuncularLeonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page   

Yönetmen: Christopher Nolan

1. The Dark Knight, 2008

1. The Dark Knight, 2008

IMDb: 9.0 

Özet: Batman, Yüzbaşı Jim Gordon'un ve Bölge Savcısı Harvey Dent'in yardımıyla Batman şehrin sokaklarını sarmalayan suç şebekelerinin kökünü kurutmak için kolları sıvar. Bu ortaklık ilk başta etkilidir ancak daha sonra üçlü kendilerinin Gotham sakinlerinin Joker olarak tanıdığı yeni suç şebekesinin beynine yem olduklarını anlar. 

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart 

Yönetmen: Christopher Nolan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın