Görüş Bildir
Haberler
Başka Ülkelerde Yaptığınızda Şaşırtıcı Bir Şekilde Başınızı Belaya Sokabilecek Flörtöz Hareketler

etiket Başka Ülkelerde Yaptığınızda Şaşırtıcı Bir Şekilde Başınızı Belaya Sokabilecek Flörtöz Hareketler

Sheida
31.10.2019 - 15:38

Buluşmalarda hesabı daha fazla para kazanan kişinin ödemesi baya ilginçmiş 😂

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kamusal alanda yapılan sevgi gösterisi

1. Kamusal alanda yapılan sevgi gösterisi

Bazı ülkelerde çiftlerin sokaklarda birbirine sevgi göstermesi oldukça tehlikeli olabiliyor. Örneğin Japonya ve Kore'nin bazı bölgelerinde bunu yapmak oldukça kaba bir hareket olarak görülüyor. Bazı yerlerde ise durum oldukça tartışmaya açık. Mesela Suudi Arabistan gibi ülkelerde sokakta birbirlerini öpen çiftler tutuklanabiliyor.

2. Kamusal alanda yapılmayan sevgi gösterisi

2. Kamusal alanda yapılmayan sevgi gösterisi

Bazı ülkelerde çiftlerin kamusal alanda yakınlaşması kötü sonuçlar doğurabilse de bu durum bütün ülkelerde geçerli değil. Birçok kültürde insanların karşılaştığında birbirlerini öpmeleri ya da sevgi göstermeleri oldukça normal bir durumdur. Özellikle Amerika'da, arkadaşlarınızla buluştuğunuzda birbirinizi yanaktan öpmemeniz durumunda soğuk ve duygusuz bir insan olarak görülme ihtimaliniz çok yüksek!

3. Hesap ödeme

3. Hesap ödeme

Genelde gelen hesabı bölüşmek oldukça yaygın bir durumdur. Hesabı kadın mı öder erkek mi tartışmaları bugüne kadar sürekli devam etse de çoğu ülkede kadının hesabının ödenmesi küçümseyici olarak görülür. Güney Kore'de ise hesabı bölüşmek kaba bir hareket olarak görülür, insanlar bunu arkadaşlarıyla birlikteyken yapıyorsa eğer. Genellikle daha fazla para kazanan kişinin hesabı ödemesi beklenir.

4. Flörtünüzü düğün ya da partilere getirmek

4. Flörtünüzü düğün ya da partilere getirmek

Amerika'da özellikle düğünlerde insanlar adeta savaş alanına giriyor gibi hazırlanır. Ve yanınızda biri olmadan düğüne ya da partiye katılmak kabalık olarak görülür ve yakın çevre hemen çöpçatanlığa soyunur. İngiltere'de ise durum daha farklıdır. Etkinliklere tek başına katılmak en iyisidir çünkü sizin gibi insanlarla tanışma ihtimaliniz çok yüksektir. Hatta bazı düğün davetiyelerinde bekar kişilerin özellikle tek başlarına katılmaları istenir.

5. Öpüşmek

5. Öpüşmek

Bazı kültürlerde, kamusal alanda sevgi gösterisinin farklı kuralları vardır. Örneğin Almanya ya da Polonya gibi çoğu Avrupa ülkesinde buluştuğunuz kişiyle sarılmak oldukça normal bir durumken, öpüşmek için daha ciddi bir ilişkiye sahip olmanız beklenebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pahalı ve üst sınıf restoranlara gitmek

6. Pahalı ve üst sınıf restoranlara gitmek

Amerikalılar ilk buluşmalar için çoğunlukla dışarıyı tercih eder. Ancak ilk buluşmada fast food restoranına gitmek eğer lisede değilseniz oldukça yanlış bir harekettir ya da tatlı ve yaşlı bir çift değilseniz! Genellikle pahalı restoranlar tercih edilir. İsveç'te ise insanlar genellikle şık restoranlara gitmeden önce küçük ve sevimli mekanlar tercih ederler ilk buluşmalarında.

7. İlk buluşma zamanlaması

7. İlk buluşma zamanlaması

Amerikalılar ilk buluşmaları için genelde acele etmezler. Hatta buluşmaya birazcık geç kalmak normal bir harekettir. Buluşacağınız yere çok erkenden giderseniz ilgi meraklısı gibi gözükebilir, diğer insanı acele ettiriyormuş gibi hissettirirsiniz. Almanya gibi bazı ülkelerde ise zamanlama oldukça önemlidir. Birini bekletmek çok kaba bir hareket olarak görülür.

8. Hediyeyi veren kişinin önünde açmak

8. Hediyeyi veren kişinin önünde açmak

Sevdiğiniz, değer verdiğiniz insana hediye almanız oldukça ince bir davranıştır. Batı'da hediyeyi aldığınız an açmak ne kadar minnettar olduğunuzu göstermek açısından önemlidir. Hatta çoğu zaman hediyeyi o an açmamak kaba bir hareket olarak görülür. Öte yandan Çin ya da Hindistan gibi ülkelerde hediyeyi veren kişinin önünde açmak saygısızca bir davranıştır.

9. Yemek yeme alışkanlıkları

9. Yemek yeme alışkanlıkları

Eğer buluşmada bir yemeği paylaşmak istiyorsanız yemek yeme şeklinizin uygun olduğundan emin olmanız gerekiyor. Birçok ülkede yemek yeme alışkanlıkları konusunda tabular vardır özellikle konu bir yemeği paylaşmaksa. Batı'da yemeğinizi paylaşırken eliniz yerine çatal bıçak kullanmak daha kibar bir seçenektir. Öte yandan Japonya'da yemeğinizi chopstick ile karıştırmak uygunsuz bir harekettir. Çin'de ise noodle yerken höpürdeterek yemeniz en uygun harekettir, ısırarak yemek kötü şans olarak görülür.

10. Çiçek vermek

10. Çiçek vermek

Buluşmalarınızda flörtünüze bir buket çiçek vermek oldukça ince bir davranıştır. Örneğin Rusya'da erkeklerin buluşmalara bir buket çiçekle gelmeleri beklenir. Her bir çiçeğin farklı anlamlar taşıdığını da unutmamak gerekir. Örneğin Viktorya Dönemi'nde birisine sarı gül göndermek aşağılayıcı bir hareket olarak görülür ve bunu yaptığınızda kıskanç ve sadakatsiz biri olduğunuz düşünülürdü. Bugün ise sarı gül arkadaşlığı sembolize eder. Yani eğer karşınızdaki insanı arkadaş olarak görmek isterseniz sarı gül verebilirsiniz. 😅

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
118
62
56
38
37
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Happy Quokka

Biz yolda tanıdık gördük mü önce öpücez sarılcaz sohbetten sonra tekrar öpücez sarılcaz ayrılcaz :D

Tülay Toktaş

biz doğulular 1 değil 2 değil 3 değil 4 kere öperiz bolbolda sarılırız sonra buyur ederiz :D

Ömer

misafirperverlik samimiyet yabancılık çekmeksizin aileden biri olma hissini doya doya yaşamak varken mesafe koymanın anlamı ne. hemen tanışalım :D

Lestat

#1 Çevrede uyaran birileri olmazsa, bildiğimiz güreşe tutuşmuş çiftler görmek mümkün. #4 Bizde maalesef aşiret halinde düğüne gitmek adettendir. #6 Ucuz yoll... Devamını Gör