Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Şanlıurfa'da: 'Bir Şüpheli Tespit Edildi'

Davutoğlu Şanlıurfa'da: 'Bir Şüpheli Tespit Edildi'

FreiGeist
21.07.2015 - 13:19 Son Güncelleme: 21.07.2015 - 17:00

Suruç Katliam'ında yaralananları tedavi gördükleri Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Başbakan Davutoğlu'Bir şüpheli tespit edildi, bütün bağlantıları çıkarılıyor. IŞİD bağlantısı ve canlı bomba ihtimali yoğunluk kazanmış durumda' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki terör saldırısı nedeniyle yaralananları hastanede ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu, hastane ziyaretinin ardından, Şanlıurfa Valiliğine geçti.

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu, saldırıyla ilgili bir şüphelinin tespit edildiğini, yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'5 hastamızı ziyaret ettik. İlgili bütün birimlerden detaylı bir bilgi aldık. Bu büyük bir acıdır. Bütün Türkiye'yi kenetlemesi gereken acı bir olayla karşı karşıyayız. Ama ilk kez karşı karşıya değiliz. Önceki canlı bomba saldırılarını da zihnimizde tutuyoruz. farklı örgütler tarafından yapılmış olsa da milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılardır. 

Saldırıların hepsi insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılardır. Dünkü saldırıda ölen vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bir hastamız yoğun bakımda durumu ağır olduğu için daha donanımlı bir hastaneye nakli için gerekli talimat verildi.

Siyasi ideolojileri ne olursa olsun, hepsi bizim vatandaşımızdır. Soruşturma derinlemesine sürdürülüyor. Saldırının gerçekleştirildiği yer korunaklı bir yer. Daha önce aramalar yapıldı. Gruptakilerin arasına sızmış olabilir. Grup oraya gelmeden önce 2 kişi gözaltına alındı. Belediye alanı olduğu için bir arama yapılmıyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin tespiti için ciddi mesafe alındı. Gereken çalışmalar yürütülecek. En ufak ihmale tahammül gösterilmeyecek. 

Bu saldırı Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır. Bütün saldırılarla ilgili ortak bir tavır sergilemeyiz. 4 parti genel başkanları olarak şiddetin her türüne karşı ortak tavır almamız gereken günlerdeyiz. Kimse siyasi istismara yönelenmemelidir. Siyasi istismar ülkenin geleceğini tehlike altına atar. 

Hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmedi, Bakanlar Kurulu'nda sınırdaki güvenliğimiz için alınacak ek tedbirler görüşülecek. Bu olayın açıklığa kavuşturulması konusunda gerekenler yapılacak. 

Dediğimiz gibi bir şüpheli tespit edilmiş durumda. Yurtiçi ve yurtdışı bağlantıları araştırılıyor. Nihai soruşturma neticeleri ortaya çıkmadan açıklama yapmamız doğru olmaz.'

Davutoğlu ayrıca 'Yarın Bakanlar Kurulu'nda sınırımıza ek tedbirleri ele alacağız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0