Görüş Bildir
Haberler
TV
Başarılı Yazarların Kaleminden Televizyon Ekranlarına: Kitaplardan Uyarlanan ve Çok Sevilen Yerli Diziler

Başarılı Yazarların Kaleminden Televizyon Ekranlarına: Kitaplardan Uyarlanan ve Çok Sevilen Yerli Diziler

Her insanın okuduğu kitaptaki tiplemeleri ve mekanları farklı hayal eder. Böyle hayal gücüne bağlı olan bir konuda, başarılı kalemden çıkan kitapları diziye uyarlamak biraz cesaret istiyor tabii. Fakat Türk senaristleri ve yapımcıları bu riski sonuna kadar göze alarak son dönemlerde birçok farklı kitaptan uyarlama diziler hazırlamaya başladı. Gelin Türk televizyon tarihinde kitaplardan uyarlanan yerli dizilere göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk-ı Memnu

Aşk-ı Memnu

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'ilk büyük Türk romanı' olarak kabul edilen aynı isimli romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre'yi bir araya getirdi. Dizinin popülerliği hala devam etmekte.

Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü

Müfettişlik görevi sebebiyle Anadolu'yu karış karış gezen Reşat Nuri Güntekin, burada karşılaştığı toplumu bir tiplemeye sokarak romanlarını o tiplemeler üzerine yazar. Bu tür romanlarının başında gelen Yaprak Dökümü de Türk edebiyatının en önemli eserlerinden birisi olur. Aynı isimle diziye uyarlanan dizide Halit Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Fahriye Evcen ve Gökçe Bahadır gibi başarılı isimler yer almıştı.

Sıdıka

Sıdıka

Hasibe Eren'in başrolünde yer aldığı Sıdıka dizisi, uyarlama dizilerden bir tanesi. Atilla Atalay'ın mizahi bir dille kaleme aldığı Sıdıka serisinden uyarlandı.

Kurt Seyit ve Şura

Kurt Seyit ve Şura

Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Elçin Sangu, Fahriye Evcen, Birkan Sokullu ve Ushan Çakır gibi başarılı bir kadrosu olmasına rağmen erken final yapan Kurt Seyit ve Şura dizisi, Nermin Bezmen'in aynı isimli romanından uyarlandı.

Hanımın Çiftliği

Hanımın Çiftliği

Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ, Caner Cindoruk ve Ebru Özkan'ın başrolü paylaştığı Hanımın Çiftliği dizisi, başarılı yazar Orhan Kemal'in kaleminden çıkan aynı isme sahip romandan uyarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Harbiye

Fatih Harbiye

Neslihan Atagül, Kadir Doğulu ve Yunus Emre Yıldırımer'i bir araya getiren Fatih Harbiye dizisi, Peyami Safa'nın aynı isme sahip başarılı romanından uyarlandı.

Çalıkuşu

Çalıkuşu

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'i bir araya getiren sevilen dizi Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin'in yine çok sevilen aynı isimli romanından uyarlandı.

Camdaki Kız

Camdaki Kız

Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, televizyon sektörüne birçok yapım hediye etti. Hastaları ile olan görüşmelerinden aldıkları notlarla bir roman hazırlayan Budayıcıoğlu, son dönemlerde yayınlanan ve yayınlanmaya başlayacak birçok dizinin yaratılmasına yardımcı olmuştur.

Doğduğun Ev Kaderindir

Doğduğun Ev Kaderindir

Yine Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun Camdaki Kız eserinde yer alan hikayelerden uyarlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol yer almıştı.

Kırmızı Oda

Kırmızı Oda

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi romanından uyarlanan Kırmızı Oda dizisinde Binnur Kaya ve birçok başarılı isim bir araya gelmiş, ağlamaktan içimizi çıkartmışlardı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masumlar Apartmanı

Masumlar Apartmanı

Yine Madalyonun İçi romanından uyarlanan Ezgi Mola, Merve Dizdar ve Birkan Sokullu'nun başrollerinde yer aldığı Masumlar Apartmanı dizisi oldukça beğenilmişti.

Dudaktan Kalbe

Dudaktan Kalbe

Reşat Nuri Güntekin'in aynı isimli romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisi, yayınlandığı dönem bir hayli popülerdi.

Behzat Ç.

Behzat Ç.

Dizinin senaristi Emrah Serbes'in Her Temas İz Bırakı romanından uyarlanan Behzat Ç., Türk dizi sektörünün en beğenilen dizilerinden birisi oldu.

Bugünün Saraylısı

Bugünün Saraylısı

Selçuk Yöntem'in başrolünde yer aldığı Bugünün Saraylısı dizisi, Refik Halid Karay'ın aynı isimli romanından uyarlanmıştı.

Fatmagül'ün Suçu Ne?

Fatmagül'ün Suçu Ne?

Beren Saat ve Engin Akyürek'in başrolünde yer aldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisi, Vedat Türkali'nin Eski Filmler romanının Umutsuz Şafaklar bölümünden uyarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Huzur Sokağı

Huzur Sokağı

Kutsi, Selin Demiratar ve Sinem Öztürk'ün yer aldığı Huzur Sokağı dizisi, Şule Yüksel Şenler'in aynı isimli eserinden uyarlandı.

Hercai

Hercai

Son dönemlerin popüler dizilerinden birisi olan Ebru Şahin ve Akın Akınözü'nün başrolünde yer aldığı Hercai dizisi, online kitap uygulaması olan Sümeyye Koç'un Wattpad'de yayınlayıp ve daha sonrasında roman halinde basılmış aynı isimli kitaptan esinlenildi.

Peki bu diziler arasında sevdiğiniz/izlediğiniz bir dizi var mıydı? Orijinal hikayeleri okudunuz mu? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın