Görüş Bildir
Haberler
Baş Ağrısına İlaç Gibi Gelecek Ağrı Kesici Etkisi Olan Yiyecekler

Baş Ağrısına İlaç Gibi Gelecek Ağrı Kesici Etkisi Olan Yiyecekler

merverdd
31.12.2022 - 07:02

Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Sağlık sebeplerinden dolayı ilaç kullanamıyorsanız, ilaç kullanmayı tercih etmiyorsanız, yiyeceklerden yardım alabilirsiniz. Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık yaşadığınız baş ağrılarına bu yiyecekleri tüketerek çözüm bulabilirsiniz. Doğal yollarla baş ağrısından kurtulabileceğiniz şifalı besinler neler gelin hep birlikte inceleyelim. 👇

1. Tam tahıllı ekmek:

1. Tam tahıllı ekmek:

Diyet yapanlar ve hayatından karbonhidrat çıkaranlar için kötü bir haberim var. Karbonhidrat eksikliği bağ ağrısına sebep oluyor. 

Sık sık baş ağrısı çekiyorsanız, hayatınıza tam tahıllı ekmek sokmalısınız. Enerjiniz yerine gelecek ve baş ağrılarınız geçecek.

2. Kahve:

2. Kahve:

İçindeki kafein sayesinde, damarların aşırı genişlemesini önlüyor ve kan akışını düzenliyor. Doğru miktarda kahve tüketimi baş ağrılarını geçirecektir. 

Günde 1 fincan Türk kahvesi içerek baş ağrınızdan kurtulabilir yada şiddetli baş ağrılarının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

3. Ispanak:

3. Ispanak:

Sevmeseniz bile ıspanak tüketmelisiniz. İçinde bol miktarda su bulunmasından dolayı baş ağrılarına çok iyi geliyor. Bunun yanında tansiyonu da düzenliyor, düzenli kan akışı sağlıyor ve oluşabilecek baş ağrılarının önüne geçiyor. 

Sık sık ıspanak tüketmelisiniz.

4. Susam:

4. Susam:

Susam sizi şaşırtmış olabilir. Günlük hayatımızda çok sık tüketmediğimiz bir yiyecek kendisi. Ama içinde bolca bulunan E vitamini sayesinde, baş ağrısına çok iyi geliyor.

5. Patates:

5. Patates:

Potasyum, kanınızın düzenli akmasını sağlar, stres ve uykusuzluk gibi nedenlerden dolayı oluşan baş ağrılarının önüne geçer. 

Patateste bol miktarda bulunan potasyum baş ağrınızı geçirecek ve sizi rahatlatacak.

6. Badem:

6. Badem:

Bademin içinde bol bol magnezyum var. Magnezyum da potasyum gibi kanın düzenli akışını sağlar. Ayrıca mutluluk hormonunu harekete geçirir ve böylece  badem tükettiğinizde baş ağrınız geçer.

7. Yeşillik salatası:

7. Yeşillik salatası:

Vücudun su kaybetmesi nedeniyle oluşan baş ağrısının önüne geçmek için bol yeşillikli bir salata çok iyi bir seçenek olacaktır. Yeşilliklerin içinde bol miktarda su bulunur. Özellikle göbek marul ve kıvırcık gibi yeşilliklerle bir salata yapıp yerseniz baş ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.

8. Muz:

8. Muz:

Muz, potasyum bakımından patates kadar zengin bir yiyecek. Baş ağrısı için tüketebileceğiniz en lezzetli seçeneklerden diyebiliriz. 

Baş ağrısı çekerken yiyeceğiniz bir muz, kan akışınızı düzenleyecek ve baş ağrınızı geçirecek. Ayrıca gece uyumadan 3-4 saat önce, ılık süt ile birlikte tüketirseniz stressiz ve sakin bi uyku uyumanızı sağlar.

9. Süt:

9. Süt:

Sütte bol miktarda B2 vitamini bulunur. Baş ağrısıyla mücadelede ilk akla gelecek seçeneklerden. B2 vitamini, vücutta oluşan yaralardan tutun da uykusuzluk, baş ağrısı gibi pek çok soruna ilaç gibi.

Bir bardak süt baş ağrınızı alacak ve sizi rahatlatacak.

10. Kavun:

10. Kavun:

Kan akışını düzenleyen yiyeceklerden biri de kavun. Hem mis kokulu hem de baş ağrısına iyi geliyor.

Sık sık baş ağrısı çekiyorsanız, mevsiminde bol bol kavun tüketmelisiniz.

11. Karpuz:

11. Karpuz:

Yazın en sevilen meyvelerinden biri tabi ki de karpuzdur. Özellikle sıcaklarda oluşan baş ağrılarının önüne geçiyor. Susuz kalmış vücut ve aşırı sıcaklardan dolayı oluşan baş ağrısına, hücrelere su sağlayarak ilaç gibi geliyor.

12. Zencefil:

12. Zencefil:

Zencefilin içinde baş ağrısına iyi gelen doğal bir yağ bulunur. Zencefil ile ilgili yapılan tıbbi bir araştırma, aurasız akut migren hastalarında baş ağrısı şiddetini önemli ölçüde azalttığını kanıtlamış. Bunun yanında zencefil, serotonini artırır ve bu da iltihabı azaltır.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın