Görüş Bildir
Haberler
Ten Kokusundaki Etkilerini Öğrenince Şok Olacaksınız! Vücudunuzun Güzel Kokmasını Sağlayacak Besinler

Ten Kokusundaki Etkilerini Öğrenince Şok Olacaksınız! Vücudunuzun Güzel Kokmasını Sağlayacak Besinler

merverdd
27.11.2022 - 07:25

Her insanın kendine has ten kokusu vardır fakat, yediklerimiz ve içtiklerimiz ten kokumuzu etkiler ve değiştirebilir. Kötü kokmamıza sebep olan besinler olduğu gibi, mis gibi kokmamızı sağlayacak besinler de var. Güzel bir ten kokusu için hangi besinleri tüketmeliyiz? İşte vücudunuzun harika kokmasını sağlayacak o besinler! 👇

1. Yoğurt:

1. Yoğurt:

Yoğurtta bulunan aktif kültürler, kokuya neden olan sülfit bileşiklerinin miktarını azaltıyor. Yoğurtta bulunan D vitamini ağızda bulunan bakterilerle savaşır ve böylece ağız kokusunu azaltır.

2. Portakal:

2. Portakal:

Portakal çok güzel kokar ve vücudumuz tarafından kolayca emilir. Portakalı düzenli tüketerek kokunuzu değiştirebilirsiniz.

3. Limonlu su:

3. Limonlu su:

Limonlu su, vücudun temizlenmesi ve yenilenmesinde çok büyük yardımcı. Güne bir bardak limonlu suyla başlayarak vücudunuzun kokusunu güzelleştirmeniz mümkün.

4. Biberiye:

4. Biberiye:

Aromalı bir bitki olduğu için, kötü vücut kokularını yok eder. Biberiye çayı içerek kötü vücut kokusu problemini ortadan kaldırabilirsiniz. 

Ayrıca çok terleyen bölgelerinize de biberiye yayı uygulayabilirsiniz.

5. Çemen otu tohumu:

5. Çemen otu tohumu:

Çemen otu tohumu ve yaprakları, kötü kokuya karşı vücudu toksinlerden arındırır. Vücuda güzel bir koku sağlar. Ayrıca sindirim sistemi için de çok yarayışlıdır.

Bir bardak suya 1 çay kaşığı çemen otu tohumu katarak gece boyu bekletin. Sabah, suyla birlikte tohumları da yutun. Vücudunuzun kokusunun değiştiğini fark edeceksiniz.

6. Bitki çayları:

6. Bitki çayları:

Bitki çayları çok iyi antioksidan kaynağıdır. Vücudunuzdaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlarlar. Bu sayede vücut kokunuz güzelleşecektir. 

Bitki çaylarına örnek vermek gerekirse; yeşil çay, ada çayı, yasemin çayı, kekik çayı.

7. Hindistan cevizi yağı:

7. Hindistan cevizi yağı:

Hindistan cevizi yağı vücudumuz için doğal bir deodoranttır. Kötü kokmanızı engeller ve vücut kokunuzu güzelleştirir.

Her sabah, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınıza koyun ve 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkartın, dişlerinizi fırçalayın. Her sabah yapmaya özen gösterin. 

Ayrıca yemeklerinizde de hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

8. Buğday çimi:

8. Buğday çimi:

buğday çimi, klorofil olarak zengin olduğu için vücut kokusunu yok eder. Aynı zamanda, kandaki asit ve toksinin dengesini sağlayarak aşırı terlemeyi önler. 

Her sabah aç karnına, 2 yemek kaşığı buğday çimi suyunu 1 bardak suya ekleyin ve için.

9. Kereviz:

9. Kereviz:

Kereviz lifle yüklüdür ve kalori yakma özelliğine sahiptir. Kerevizin sapları ise, koku molekülleri olan androstenol ve androstenon ile doludur ve yediğiniz anda vücudunuzdaki uyarılmayı arttırır. Vücut kokonuzu değiştirerek çekici bir koku salgılamanızı sağlar.

10. Kakule:

10. Kakule:

Kakulenin nefes spreyi etkisi vardır. Tüketmeye başladığınızda çok hızlı etkisini gösterir ve vücudunuza uzun süre kalıcı bir koku vererek sizi çekici kılar.

11. Taze otlar:

11. Taze otlar:

Fesleğen, nane, biberiye, maydanoz ve diğer taze otlar aromatik botanik yapılarıyla vücudunuzun kokusunun güzelleşmesini sağlarlar.

12. Tarçın:

12. Tarçın:

Tarçın çok iyi bir nefes tazeleyicidir. Günde 1 bardak tarçın çayı içmek vücudunuza taze bir aroma bırakarak, kokunuzu güzelleştirmenize yardımcı olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın