Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Kötü Kokmamaya Özen Gösterdiği Günlerde Güzel Kokmanıza Yardımcı Olacak 12 İpucu

etiket Herkesin Kötü Kokmamaya Özen Gösterdiği Günlerde Güzel Kokmanıza Yardımcı Olacak 12 İpucu

Fulin
04.07.2016 - 21:24

İnsanların vücutlarını diğer canlıların kullanımına açtığı, terlerinde bakterilerin çoğalmasına izin verdiği bir mevsimdeyiz. Alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları kokudan durulmaz halde. Bu gidişata bir dur demek, her şeye rağmen güzel kokmak isteyenler için duş almak ve deodorant kullanmak dışında yararlanabilecekleri ipuçlarını derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hafif kokuları tercih edin.

Şekerli, ağır kokuları seviyor olabilirsiniz; ancak yazın çok hafif kokuları tercih etmek, güzel kokmanın ilk şartı. Victoria's Secret'ın üretim departmanının başındaki isim Mark Knitowski; yaz için yeşil meyveler ve hafif çiçek kokularını öneriyor.

2. Parfümünüzü buzdolabında muhafaza edin.

Yine Mark Knitowski'nin önerisi. Hem parfümün daha kalıcı olması, hem de sıktığınızda ferahlamanız için güzel bir yöntem.

3. Parfüm öncesi kuru yağ ya da yağlı bir krem kullanın.

Parfümün nemli ciltte daha etkili olduğu bir gerçek. Bu yüzden parfüm sıkmadan önce, süreceğiniz bölgeleri nemlendirebilirsiniz.

4. Parfüm cildinizde durmuyorsa saçlarınızda deneyin.

Saçlarınızdaki doğal yağ, parfümün saça tutunmasını sağlar, böylece uzun süre güzel kokabilirsiniz.

5. Saçlarınızı yıkadıktan sonra topuz yapın ve dışarı çıkarken açın.

Bunu yapmayan yoktur sanıyoruz. Duştan çıktıktan sonra hafif nemli saçı topuz yapıp, çıkarken açtığınızda uzun süre şampuanınızın kokusunu yanınızda hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanınızda acil durum seti taşıyın.

Setten kastımız ıslak mendil, normal mendil ve mini boy deodorant. Böylece gün içinde kendinizi rahatsız hissettiğiniz her an terinizi temizleyip deodorant kullanabilirsiniz.

7. Terliyken de deodorant kullanabilirsiniz, bazı bölgelerde.

Henüz bakteriler üremeden (koku oluşmadan) sırt, göğüs ve ayak gibi terlemiş bölgelerinize antiperspirant deodorant sıkabilirsiniz.

8. Çoraptan vazgeçmeyin.

Yazın bir işkence olsalar da, çoraplar ayakların terlemesini azaltıyor. Açık ayakkabı giyerken de ayaklarınızı veya ayakkabı tabanını hafifçe pudralayabilir, ayak deodorantlarından destek alabilirsiniz.

9. İstenmeyen tüylerinizle vedalaşın.

Aslında terde bakteri üremesinin en önemli sebeplerinden biri, cilt yüzeyindeki tüyler. Yaz boyunca ne kadar tüysüz olursanız, o kadar rahat edersiniz.

10. Anahtar kelime; pudra.

Pudralı deodorant kullanmanın yanı sıra, yüzünüzün ve vücudunuzda terleyen bölgelerinizin üzerinden renksiz bir pudrayla geçerseniz; terlemeyi geciktirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Parfümlü bir yumuşatıcı kullanın veya giysilerinize parfüm sıkın.

Bu mevsimde sürekli çamaşır yıkandığı bir gerçek. Çamaşırlarınızın güzel kokması, sizin de güzel kokmanız demek. Üzerinde 'eau de toilette' yazan parfümleri rahatlıkla temiz giysilerinize sıkabilirsiniz.

12. Kese yapın.

Her ne kadar hamam kültürü ve kese, özel günler dışında geçmişte kalmış olsa da; ölü derilerden tamamen arınmak sıradan duşun işe yaramadığı zamanlarda tam bir kurtarıcı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
540
111
75
36
19
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
irembozkurt

Ne demek kese geçmişte kaldı?

Saçma Sapan

yıkanın. teşekküre gerek yok.

Kübra

kese yapmak en mantıklı çözüm