Görüş Bildir
Haberler
Baransu'nun Avukatları Tutukluluğa İtiraz Etti

Baransu'nun Avukatları Tutukluluğa İtiraz Etti

Onedio Medya
09.03.2015 - 14:49 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 16:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Balyoz Darbe Planı'nı haber yaptığı için gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan Mehmet Baransu'nun tutukluluğuna avukatları itiraz etti.

İstanbul Çağlayan'daki Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yapan Avukat Sercan Sakallı, 'Baransu'nun tutuklanmasının Balyoz Davası ve devletin gizli belgeleriyle ilgisi yoktur. Mehmet Baransu muhalif gazeteci olduğu için tutuklanmıştır' dedi.

Avukatların tutukluluğa itirazın yapıldığı Çağlayan'a birçok gazeteci ve köşe yazarı da gelerek Baransu'ya destek verdi.

İşte Mehmet Baransu'nun avukatlarının yaptığı açıklama;

Mehmet Baransu'nun 3 yıl önce boşandığı ve sosyal medya üzerinden intikam yeminleri eden eski eşi bu sürece dahil edilmiş ve sahte isimle ihbar yaptırılmıştır.

  • Yaşanan hukuksuzluklar, üretilen deliller, sahte ihbarcılar, gizli ve hayali baskınlar göstermektedir ki Baransu'nun tutuklanmasının Balyoz Davası ve devletin gizli belgeleriyle ilgisi yoktur.

  • Mehmet Baransu muhalif gazeteci olduğu için tutuklanmıştır.

  • Baransu'nun kapısını kırın evine giren talimatı verin şimdi de Baransu'nun kalemini kırın talimatı verdiği açıkça görülmektedir.

  • Mehmet Baransu serbest bırakılmalıdır.- Biz avukatlar olarak bu hukuksuzlukları tüm platformlarda dile getirecek basın özgürlüğüne yönelik bu faşizan uygulamaları tüm dünyaya duyuracak, uluslararası hukuk mahkemeleri dahil bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/baransunun-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0