Görüş Bildir
Haberler
Balıkesir'de Gezilecek Yerler ve Meşhur Yiyecekler... Balıkesir'de Ne Yenir?

Balıkesir'de Gezilecek Yerler ve Meşhur Yiyecekler... Balıkesir'de Ne Yenir?

Elif Ateş
02.08.2021 - 10:36

Marmara ve Ege bölgesine kıyısı bulunan Balıkesir ili, zengin tabiatı ve mitolojik tarihi ile ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir. Her bütçeye uygun tatil imkanı sunan bu efsanevi şehirde ne yenir? Gezilmesi gereken yerler nelerdir? İşte seyahat planı olanlar için Balıkesir rehberi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin kuzeybatısında bulunan Balıkesir , Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olmasından dolayı birçok insan tarafından tercih edilmektedir.Çevresinde bulunan Bursa,Kütahya , Manisa , İzmir ve Çanakkale şehirlerinden dolayı yaz- kış tatilcilerini ağırlamaktadır. Balıkesir mutfağını ve gezilmesi gereken yerleri sizler için derledik...

Balıkesir 'de Ne Yenir ?

Balıkesir 'de Ne Yenir ?

Meşhur yöresel yemekleri ile adından sıkça bahsettiren Balıkesir, zeytinyağlı ve etli yemekleri büyük ilgi görmektedir. Meşhur Ayvalık tostu ise Balıkesir'de yenilmesi gereken apartiflerden biridir.

  • Keşkek: Balıkesir' in yöresel yemekleri denilince akla gelen keşkek buğday ve kırmızı etten yapılır. Özellikle düğün ve eğlenceler gibi kalabalık sofralara sunulur.

  • Sura: Bir diğer yöresel yemek olan Sura, kaburga eti ve pilav ile hazırlanır.

  • Peynirli Patlıcan: Ünlü Manyas peyniri ve patlıcan ile yapılan bu yemek Balıkesir mutfağının sevilen yemekleri arasındadır.

  • Balıkesir Mantısı: Diğer mantılardan farklı olarak içine tavuk koyularak yapılan bu mantı, mutlaka denenmesini gereken lezzetler arasındadır.

  • Börülce Ekşilmesi: Zeytinyağlı olarak yapılan bu yemek sallama yada sıyrılma olarak da adlandırılır.

  • Tirit: Balıkesir' e has tirit ekmeği ile yapılan bu yemek, ekmeklerin kaynamış et suyuna atılması ile yapılır.

  • Sarımsaklı Bulgur Pilavı: Balıkesir ' e özel sarımsaklı pilav zamanında tavşan eti ile yapılırmış. Şimdi ise tavuk eti yapılmaktadır.

  • Bigadiç Güveç: Balıkesir 'in Bigadiç ilçesine ait olan bu yemeği diğer güveçlerden ayıran en önemli özellik oğlak eti ile yapılmasıdır.

  • Susurluk Ayranı Ve Tostu: Balıkesir'e giden her insanın en az bir kez yediği susurluk ayranı yöreye ait özel yoğurtla yapılır. Susurluk yöresine ait peyniri ile yapılan tostu klasik tostları geride bırakır.

  • Karanfil Ekmek: Balıkesir' de özellikle yenilmesi gereken karanfil ekmeği geleneksel hamur işlerindendir. Tava ekmeğine benzeyen bu ekmek içine karanfil atıldığından dolayı pembe bir renk alır.

  • Edremit Köftesi: Balıkesir' in Edremit ilçesine ait olan bu yöresel yemek şehrin sembolü haline gelmiştir. Köftenin yanında verilen domates ve biberi ile harika bir lezzet oluşturur.

Balıkesir 'de Gezilecek Yerler Nelerdir ?

Balıkesir 'de Gezilecek Yerler Nelerdir ?

Kazdağları ile çevrilmiş olan Balıkesir, doğal güzellikleri ön plana çıkmayı başarmıştır. Balıkesir Edremit' te bulunan Kazdağları Milli Parkı, bölgeye özgü canlı türleri ile doğasını korumayı başarmıştır. Ayrıca parkın içinde yer alan Pınarbaşı ve Hasanboğuldu piknik alanları Balıkesir'de gezilecek yerler arasındadır.

  • Sarımsaklı Plajı: Mavi bayraklı Sarımsaklı plajı yazın tatilcilerin akınına uğrayan yerlerden biridir.Aynı zamanda Sarımsaklı denilince akla gelen bir diğer yer Şeytan Sofrası eşsiz manzarası ile görenleri büyülüyor.

  • Antandros Antik Kenti: M.Ö 1200 ' lü yıllara uzanan bu kent mozaikleri ile ön plana çıkmıştır. Buraya ismini veren Antandros kenti, Roma döneminden günümüze kalan eserleri bize miras bırakmıştır.

  • Cunda Adası: Ege denizinin dört büyük adasından biri olan Cunda Adası bir köprüden destek alarak buraya bağlanır .Rumlardan kalan mimari yapıları ile sokakları görülmeye değerdir.

  • Tahtakuşlar Müzesi: Adını Tahtakuşlar köyünden alan bu etnografya müzesi şaman kültürüne dair birçok izleri günümüze ulaştırmıştır.

  • Rahmi Koç Müzesi: Cunda Adası'nda bulunan bu ünlü müze restorasyon edilerek ziyaretçilerini beklemektedir.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın