Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık İtiraz Etti, RTÜK LÖSEV'in Kamu Spotunu Durdurdu

Bakanlık İtiraz Etti, RTÜK LÖSEV'in Kamu Spotunu Durdurdu

Ulaş
16.03.2015 - 12:13 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 21:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK Sağlık Bakanlığı’nın itirazı üzerine, LÖSEV'in aylardır televizyonda yayınlanan ülkenin en donanımlı onkoloji hastanesini kurmak için başlattığı yardım kampanyası filminin yayınının durdurulmasına karar verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sağlık Bakanlığı’nın itirazı üzerine, Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) daha önce onaylanmış olan kamu spotunun gösterilmesini engelledi.

RTÜK’ün çoğunluktaki beş AKP’li üyesinin oylarıyla alınan veto kararını RTÜK Üst Kurul’un CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç bianet’e değerlendirdi.

Öztunç: LÖSEV cezalandırılıyor

“LÖSEV yıllardır kamu yararına görev yapan, insanların sağlığıyla ilgili projeleri olan bir sivil toplum örgütü. Daha önce kamu spotları için RTÜK’e başvurmuş ve onay almışlardı. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan ‘LÖSEV’in hastane ruhsatı olmadığına’ ilişkin gelen yazı üzerine kamu spotları iptal edildi.

“Biz LÖSEV spotunun devamı yönünde karar verdik ancak beş AKP’li üyenin oylarıyla bu karar alındı. Bu kararla sadece LÖSEV cezalandırılmıyor, LÖSEV’in sağlıklarına kavuşması için çalıştığı insanlar da cezalandırılıyor.”

Görüşüne başvurmak için ulaştığımız LÖSEV yetkilileri ise derneğin yönetim kurulunun hala görüşme halinde olduğu ve henüz bir açıklama yapmadıklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

LÖSEV, ülkenin en donanımlı onkoloji hastanesini kurmak için başlattığı yardım kampanyası filminin kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanabilmesi için RTÜK'e başvurmuştu. RTÜK bu talebe onay vermiş, altı aylık izin süresinin bitmesiyle birlikte, tekrar RTÜK'e giden spot filme ikinci kez de onay çıkmıştı.

Ancak Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş RTÜK'e gönderdiği yazı yazarak yayının engellenmesini istedi. Bunun üzerine RTÜK Tontuş’tan itirazın gerekçesini istedi. Gerekçeyi değerlendiren RTÜK kamu spotunun yayınlanmaması yönünde karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0