Görüş Bildir
Haberler
Bahçeşehir'deki Gölet Alanı İhaleyle Satıldı

Bahçeşehir'deki Gölet Alanı İhaleyle Satıldı

Onedio Medya
22.04.2015 - 20:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Bahçeşehir’deki gölet alanı ile ilgili ihale bugün yapıldı. İhaleyi 103 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Atmaca Grup kazandı.  İhalenin iptali ve Belediye Başkanı’na verilen yetkinin iptali istemi ile İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açıldı.

Çevrecilerin yanı sıra bölgede yaşayanların tepkisini çeken ‘Gölet İhale’si sonuçlandı. Hürriyet.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre ihaleyi 103 milyon liralık teklifiyle Sunny markasıyla elektronik ürünler alanında faaliyet gösteren Atmaca Grup kazandı.

Atmaca Grup’un, gölet alanına yakın bölgede bir süreden beri devam eden inşaat projelerinin olduğu öğrenildi. Firmanın gölet alanında 11 bin metrekare inşaat yapma izni var. Konut alanına yasak bölgede yapılacak ticari alanların yüksekliği ise 6 metreyi geçemeyecek.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gölet alanını daha da büyüteceklerini söylerken bölgede yaşayanlar alanın betonlaşacağına yönelik eleştirilerini gündeme getirmişti.

Bu arada, ihalenin iptali ve Belediye Başkanı’na verilen yetkinin iptali istemi ile İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açıldı.

Hafta başında açılan davalardan biri İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde görülüyor. İhalenin kesinliğe kavuşabilmesi mahkemenin vereceği karara bağlı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0