Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'yi Anlatan Kitap Hakkındaki Toplatma Kararı Yıllar Sonra Kaldırıldı

Bahçeli'yi Anlatan Kitap Hakkındaki Toplatma Kararı Yıllar Sonra Kaldırıldı

Emre Ordu
03.02.2023 - 08:38 Son Güncelleme: 03.02.2023 - 08:39

Yargıtay kararının ardından gazeteci Sabahattin Önkibar’ın 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' adlı kitabı için 2017 yılında verilen toplatma kararı kaldırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Sabahattin Önkibar’ın ‘Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey’ kitabı hakkında verilen toplatma 6 yıl sonra kaldırıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' kitabı hakkındaki toplatma kararının kaldırıldığını duyurdu. Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları aktardı:

'Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kitap hakkında verilen toplatma kararını kaldırıdığını bildirdi. Terkoğlu, paylaşımında, 'Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, yazar Sabahattin Önkibar’ın 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' kitabı hakkındaki toplatma kararını kaldırdı. Karar, 5 yıl önce, Bahçeli'nin avukatı, daha sonra HSK üyesi olan Hamit Kocabey'in başvurusuyla alınmıştı. Önkibar'ın kitaptan sonra saldırıya uğradığı hatırlanırsa, 5 yıl sonra gelen kararın zamanlaması dikkat çekiyor.'

2017 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı, gazeteci Sabahattin Önkibar'ın 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' kitabının Bahçeli hakkında hakaret içerdiğini öne sürerek kitabın toplatılması talebiyle başvurudu bulunmuştu. 

Bu başvurunun ardından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, kitabın toplatılmasına karar vermişti. 

Kitabın toplatılmasına karşı Kırmızı Kedi Yayınevi Avukatı Celal Ülgen, toplatma kararının kaldırılması için itiraz etmiş, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi ise yapılan itirazı reddetmişti. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay kararının ardından kitap hakkındaki toplatma kararını kaldırdı.

Saldırıya uğramıştı

Sabahattin Önkibar, kitap yayımlandıktan sonra Ankara’da evinin önünde saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Öte yandan Kırmızı Kedi Yayınevi'nin İstanbul Beyoğlu'nda bulunan merkez binasına ve İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda da saldırılar gerçekleştirilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?